Ședința conducerii Senatului, convocată, joi, la solicitarea USR nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. La întâlnire trebuia să se convoace plenul pentru a vota inițiativa USR ”Fără penali în funcții publice” astfel încât referendumul să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. USR a solicitat o nouă întâlnire a BP după ce ședința de miercuri a Senatului în care trebuia dezbătută inițiativa USR a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Parlamentari USR cu mesajul "Fara penali in functii publice"Foto: Hotnews

Astfel, la ședința Biroului Permanent, convocată la solicitarea USR, au fost prezenți doar doi membri – președintele interimar al Senatului: Robert Cazanciuc și senatorul USR George Dircă.

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a solicitat oficial joi dimineață convocarea Biroului Permanent de la ora 12.00, pentru a decide organizarea unei şedinţe de plen pentru adoptarea iniţiativei "Fără Penali", care nu a putut fi votat miercuri din lipsă de cvorum, în urma scandalului între putere și opoziție.

Ședința de miercuri a Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se aflau iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice" şi cererea de reexaminare, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, a legii care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

USR a acuzat PSD și PNL de combinații parlamentare. Conducerea Senatului (controlată de PSD) a decis ca votul să fie dat prin prezența fizică a parlamentarilor și nu prin telefon, așa cum s-a procedat în ultimele luni. Liberalii au anunțat prin vocea Alinei Gorghiu că vor vota inițiativa USR doar dacă va fi cvorum fără ei.