Senatorul PNL Alina Gorghiu susține că liberalii vor vota "pentru” iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice”, dacă va ajunge la vot miercuri, chiar dacă proiectul nu are raport din cauza PSD. Ea anunță însă că parlamentarii liberali vor boicota ședința de plen a Senatului și face apel la sentori "să nu gireze acţiunile antidemocratice" ale PSD şi să nu participe fizic la plenul "prin care se doreşte refacerea majorităţii PSD în forurile de decizie ale Senatului, lucru care se va traduce în sabotarea zilnică a Guvernului, în demersuri de un populism deşănţat şi aruncarea în aer a stabilităţii financiare”.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Astăzi (miercuri - n.r.), în Senat nu cauţionăm încercarea disperată a PSD de a anula organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. România nu-şi permite să rămână cu acest Parlament în funcţie, un Parlament expirat, care din 21 decembrie va avea atribuţiile restrânse. Suntem într-o situaţie de criză în care avem nevoie de o perspectivă politică stabilă, nu este admisibil să aruncăm România într-o zonă de incertitudine. Aşa cum am procedat şi până acum, vom boicota şedinţa de plen a Senatului, întrucât nu vrem să dăm posibilitatea PSD de a obţine anularea alegerilor parlamentare din 6 decembrie”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea spune că liberalii au susţinut mereu iniţiativa "Fără penali” şi, dacă va ajunge la vot, PNL va vota "pentru”.

  • "În cazul în care va ajunge la vot iniţiativa de revizuire a Constituţiei, deşi nu are raport din cauza PSD, atunci vom da un vot <> această iniţiativă. De altfel, este o iniţiativă pe care Partidul Naţional Liberal a susţinut-o, inclusiv prin semnarea împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi celelalte partide a Acordului Naţional care presupune implementarea referendumului din 2019, precum şi a criteriilor de integritate pentru ocuparea funcţiilor publice”, afirmă Alina Gorghiu.

Ea face apel la senatori să nu participe fizic în plenul de miercuri al Senatului, pentru a nu gira acţiunile nedemocratice ale PSD.

  • "Fac apel la orice senator, însă, să nu gireze acţiunile antidemocratice ale PSD şi să nu participe la acest plen fizic, prin care se doreşte refacerea majorităţii PSD în forurile de decizie ale Senatului, lucru care se va traduce în sabotarea zilnică a guvernului, în demersuri de un populism deşănţat şi aruncarea în aer a stabilităţii financiare”, mai spune Alina Gorghiu.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că PSD va vota în plen inițiativa USR "fără penali în funcții publice". Cazanciuc a mai spus că senatorii vor participa fizic la ședință iar pentru trecerea proiectului USR este nevoie de votul a două treimi, mai exact 90 de voturi.

Reamintim că pe ordinea de zi a sedinței de miercuri a senatorilor, programată de la ora 14.00, se află inițiativa USR dar și cererea de reexaminare a președintelului Klaus Iohannis privind legea alegerilor parlamentare.