Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a anunțat că a demisionat din PSD din cauza neînțelegerilor cu președintele organizației din Maramureș.

HotNews.roFoto: Hotnews

„M-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean”, scrie Liviu Marian Pop, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Educației spune că Zetea nu ar fi respectat deciziile democratice ale PSD și ar fi avut o conduită greșită în campania electorală.

„A condus și pierdut ultimele 3 campanii electorale și își dorește același lucru și pentru a 4-a oară. Mai mult, doamna puternică din spatele lui l-a determinat să nu respecte hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș”, a mai scris Pop.

Liviu Pop afirmă de asemenea că își rezervă dreptul de a analiza revenirea în PSD doar după ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi președintele organizației PSD Maramureș.

Senatorul a declarat pentru Agerpres că exclude posibilitatea reluării activităţilor din viaţa sindicală şi că intenţionează să revină la catedră ca profesor de matematică.

„Nu, nu voi reveni în activitatea sindicală. Sindicatul a fost o etapă din viaţa mea. Ţin legătura cu colegii de la sindicate. Am avut invitaţii şi propuneri de a colabora cu ei din momentul anunţării demisiei, chiar azi (n.r. marți) am avut o discuţie cu un lider important din viaţa sindicală. Cu drag o să dau consultanţă mişcării sindicale şi celei patronale. Deocamdată, rămân la ceea ce îmi place cel mai mult, adică şcoala ! 99,9% e că o să mă reîntorc la catedră, dar lucrul aceste îl voi analiza după data de 6 decembrie, pentru că e campanie electorală şi orice lucru pe care l-aş face poate fi interpretat în notă electorală. După 6 decembrie, când se vor linişti toate lucrurile, se va aşeza viaţa politică, normal voi spune mai multe", a spus fostul ministru al educației.

Senatorul social-democrat a anunţat public retragerea din partid şi a subliniat că nu are în intenţie să se înscrie în altă formaţiune politică, el arătând că este deranjat de faptul că deşi a fost votat de primarii PSD pentru a candida pe un loc eligibil, preşedintele Gabriel Zetea l-a eliminat de pe lista trimisă la centru.

Citește și: