​Contre de campanie de la tribuna Parlamentului. După ce premierul Ludovic Orban a prezentat în fața deputaților și senatorilor planurile bugetare ale guvernului pentru anul viitor, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa liberalilor și a făcut reclamă prgramului PSD și liderilor partidului care ar fi cei care au soluțiile pentru ieșirea din criză.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

„Aţi stat atât de mult cu ochii în sondaje încât aţi uitat de nevoile reale ale poporului. Ştiu că nu puteţi să le spuneţi românilor că va creşte TVA, că îi veţi da afară, pentru că vin alegerile în 6 decembrie, singurul lucru de care vă pasă cu adevărat. Spre deosebire de PNL, noi am prezentat un plan clar. Avem soluţiile şi oamenii potriviţi pentru a controla pandemia. Avem soluţiile pentru a aduce Guvernul acolo unde îi e locul, de partea românilor. Trebuie să plecaţi urgent pentru ca România să se facă bine”, a spus Marcel Ciolacu, comentând că „în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie”.

El i-a spus lui Orban că este „adevăratul răspândac al sărăciei”, referindu-se ironic la declarația premierului referitoare la adolescenții care răspândesc virusul.

„Domnule Orban, dumneavoastră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune onorată a fost către prietenii dvs politici – să îi faceţi şi mai bogaţi. Caracatiţa penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteţi corupţi până în măduva oaselor. Ați furat măştile de pe faţa persoanelor defavorizate. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat ventilatoarele care ar fi putut salva vieţile omeneşti. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene”, a mai spus Ciolacu.