Judecătorii Curții Constituţionale au amânat, miercuri, sesizările PNL şi USR privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. De asemenea a fost amânată şi obiecţia formulată de USR privind numirea senatorului USR George Dircă în funcţia de preşedinte al Secției de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Florin IordacheFoto: AGERPRES

Potrivit surselor citate cele două sesizări ale USR și PNL vor fi reluate în dezbatere de către judecătorii CCR săptămâna viitoare, pe data de 11 noiembrie.

USR și PNL au depus separat două sesizări de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Cele două partide au contestat procedura de vot în urma căreia Florin Iordache și Edward Dirică au fost aleși.

Plenul Parlamentului a decis pe 20 octombrie numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ și numirea lui George Edward Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului. Votul a fost secret, cu buletine.