Ședința plenului Senatului a fost amânată, marți, din cauza lipsei cvorumului. PNL, USR și UDMR au absentat de la ședința în care PSD dorea să numească doi membri noi în Biroul Permanent al Senatului, fapt care i-ar fi permis să recâștige controlul asupra deciziilor. Miza boicotului făcut de senatorii PNL, USR și UDMR este blocarea legii care stabilește că Legislativul este cel care decide data alegerilor parlamentare.

Plenul SenatuluiFoto: Hotnews

Președintele interimar al Senatului a anunțat în debutul ședinței că nu s-a putut întruni cvorumul necesar pentru începerea dezbaterilor după ce senatorii PSD, PNL și UDMR au absentat în masă.

Pe ordinea de zi a ședinței, senatorii trebuiau să voteze înlocuirea a doi membri în Biroul Permanent. Cele două posturi din BP aparțin PSD iar dacă se reușea validarea acestora, social-democrații recâștigau controlul în conducerea Senatului și puteau introduce în dezbatere legea care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Reamintim că Biroul Permanent (BP) al Senatului nu a reușit să se reunească luni tot din cauza lipsei cvorumului, după ce membrii PNL și USR au boicotat ședința. PSD a pierdut majoritatea în Biroul Permanent după ce un senator PSD a demisionat iar altul a fost exclus din partid. Conducerea Senatului trebuie să pună în dezbatere legea care permite Parlamentului să ia o eventuală decizie de amânare a alegerilor din 6 decembrie.