Pentru a treia oară consecutiv, Biroul Permanent al Senatului nu și-a putut desfășura activitatea din lipsă de cvorum. PSD a pierdut majoritatea în camera superioară a legislativului iar PNL și USR absentează de la ședința conducerii Senatului pentru a bloca punerea în dezbatere a legii care stabilește că Parlamentul este cel care decide data alegerilor parlamentare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biroul Permanent (BP) al Senatului a fost convocat luni la ora 13:00 însă ședința nu s-a putut întruni din cauza lipsei cvorumului. Membrii PNL și USR au boicotat ședința iar PSD nu poate asigura majoritatea necesară pentru desfășurarea ședinței.

PSD a pierdut majoritatea în BP-ul Senatului, după ce senatorul Ion Ganea a fost exclus din partid după ce a absentat, boicotând ședința alături de PNL și USR.

Reamintim că Biroul Permanent al Senatului decide ordinea de zi la comisiile de specialitate și la ședința de plen. Pe ordinea de zi a BP se află reexaminarea proiectului de lege care prevede că data alegerilor parlamentare este decisă de Parlament și nu de către Guvern așa cum prevede legea în vigoare.