Victor Ponta propune introducerea unui „venit minim de criză”. Cât ar fi și cine ar beneficia de el
"Venitul Minim de Criză'' ar urma să se acorde prin plata de către stat a diferenţei dintre veniturile realizate de o persoană şi nivelul garantat menţionat. Această diferenţă se va plăti jumătate în bani şi jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare şi sanitare de strictă necesitate.
"Nu este doar o măsură socială, este şi una economică, pentru că această criză este una de consum. De produs se tot produce, dar nu are cine să cumpere. Oamenii nu au bani să cumpere sau se tem să-şi cheltuie banii. În acest fel, trecem un sfert din populaţia României un an peste criză şi ajutăm firmele româneşti să aibă consumatori", a spus Ponta.
Cea de a doua măsură prezentată de preşedintele PRO România este denumită "Sprijinul Economic de Criză" şi se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat şi capital românesc.
Concret, măsura prevede o reducere a TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole şi alimentare şi pentru serviciile din HORECA.
De asemenea, se propune anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozit pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele şi impozitele datorate activelor neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative.
În plus, se propune acoperirea a minim 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncţionării din cauza restricţiilor.
Victor Ponta susţine că există o singură condiţie esenţială pentru toate aceste firme ca să beneficieze de sprijin, şi anume să păstreze în cursul anului 2021 acelaşi număr de persoane angajate.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Prima mea propunere către noul parlament este amendarea Constituției, astfel încât cheltuielile sa nu depășească veniturile in nici o situație.
Eu vad ca oricum toti urmasii PSD-PCR merg pe aceleasi "oferte" populiste, de cumparare a celor vulnerabili (lasati tot asa intentionat de catre ei).
Oricum le e usor sa zica dar sa si dea. Ca doar nu dau de lai ei din buzunar. Tot noi platim.
"Propun sa dam 10000000000000000000 de 100000000000000 de 10000000000000 de 1000000000000000000 de EUR pentru oricine ma voteaza. Poftim? Din ce fonduri? Ce conteaza? Vedem la momentul respectiv... voi pe asta va concentrati? Nu auziti ca vad dau bani?"
Inca astept sa vad ca se renunta la toate sporurile alea inutile si salarii gigant pe frecat menta si pensii speciale... Dar nu se va intampla.
sa ii roage frumos pe ghiftuitii cu pensii nesimtite sa cedeze aceste castiguri nemeritate ptr sustinerea celor nevoiasi pe timp de criza, adica cat vor exista politic psd + pro ponta.
Sper să nici nu între in Parlament.