Conducerea PSD s-a reunit, joi, în ședința Consiliul Național Politic pentru a discuta despre linia de atac pe care partidul o va folosi în campania electorală. În spatele ușilor închise, Marcel Ciolacu le-a spus liderilor social-democrați cum stă partidul în sondaje și care este mesajul electoral pe care aceștia trebuie să-l transmită în teritoriu.

Conducerea PSD Foto: PSD

"Am depășit PNL în sondaje. Avem 31%, cu un procent mai mult decât liberalii. USR este în creștere, are 20%. Vă spun că după alegeri intrăm la guvernare. Oamenii noștri din teritoriu trebuie să știe asta și vreau să le spunem", ar fi spus Marcel Ciolacu, la ședința CPN, conform surselor Hotnews.ro.

Sondajul prezentat de Ciolacu liderilor ar fi fost efectuat de Vasile Dîncu. "Cifrele prezentate sunt frumoase dar nu și credibile. Suntem în continuare sub PNL. E adevărat că liberalii au mai pierdut ceva dar deocamdată este doar un mesaj de mobilizare pe care noi trebuie să-l folosim pentru electorat", au explicat sursele citate.

În următoarea perioadă PSD își va centra mesajele pe modul în care Guvernul gestionează situația epidemiologică. "Alexandru Rafila va fi comunicatorul partidului care va ieși în conferințe pentru a arăta incompetența și greșelile liberalilor. Suntem pe un trend ascendent al infectărilor și trebuie să taxăm orice prostie făcută de Guvern. Există premisa ca săptămâna viitoare să avem 8000 de cazuri", ar mai fi spus Ciolacu în ședința CPN.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit joi pentru a discuta despre strategia partidului în următoarea perioadă. La ședința s-a decis și excluderea a senatorului Ion Ganea după ce acesta a blocat ședința Senatului în care trebuia introdusă dezbaterea proiectului de lege privind amânarea alegerilor locale.