Marian Oprișan, liderul grupului PSD din Consiliul Județean, și Ionel Cel Mare au fost aleși, în ședința de joi a legislativului județean, vicepreședinți ai Consiliului Județean, relatează Monitorul de Vrancea. În același timp, USR Vrancea acuză PNL de un posibil blat, spunând că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL și cere PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului.

Marian OprisanFoto: Agerpres

Votul a fost secret, iar propunerea PNL - USR, respectiv Mihăiță Lepădatu, a fost respinsă.

USR Vrancea a scris pe pagina sa de Facebook că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL.

”Votul a fost secret, dar vechea tradiție USL-istă precum și trecutul PSD-ist și apropiat de Marian Oprișan al lui Catalin Toma ne ridică mari semne de îndoială cu privire la modul cum au votat consilierii PNL. Este desigur posibil ca cele două voturi ale lui Oprișan să vină și de la consilierii ALDE, care a avut o alianță de durată cu PSD”, a scris USR Vrancea.

Astfel USR Vrancea cere public conducerii PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului astăzi și să ia măsuri urgente dacă vreun consilier liberal l-a votat astăzi pe Marian Oprișan în funcția de vicepreședinte.

”Mai ales în contextul în care reprezentanții PNL au primit astăzi mai multe funcții în instituții cheie din subordinea CJ, în timp ce reprezentanții USR PLUS nu au fost votați”, mai arată mesajul USR Vrancea.

PNL: alegerea lui Oprișan, posibilă doar cu votul unor consilieri ALDE

PNL spune la rândul său că alegerea lui Oprișan în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea nu a fost posibilă decât cu votul unor consilieri ALDE, ”complici de cursă lungă la hoțiile baronului Portofel, care au ținut județul în sărăcie și fără șanse la dezvoltare peste 20 de ani”.

”Năravurile pesediste de intimidare, șantaj, corupție și complicități cumpărate continuă la nivel local pentru a răsturna voința românilor care au votat pentru o schimbare liberală în localitățile lor. Asta s-a întâmplat astăzi la Vrancea cu alegerea lui Oprișan în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, posibilă doar cu votul unor consilieri ALDE, complici de cursă lungă la hoțiile baronului Portofel, care au ținut județul în sărăcie și fără șanse la dezvoltare peste 20 de ani. Așa cum ne așteptam, din păcate, bătălia cu baronii PSD de teapa lui Oprișan e dură și nu s-a încheiat. Oprișan nu e mort la Vrancea, chiar dacă are zilele numărate și de aceea se zvarcoleste, dă din coate și cumpără tot ceea ce poate. La fel și caracatița PSD-istă, crescută sub el în 20 de ani”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionel Dancă.

Reamintim că după 20 de ani la șefia CJ Vrancea, Oprișan a fost înfrânt de candidatul PNL Cătălin Toma la alegerile locale.

În judeţul Vrancea a fost o prezenţă la vot de 50.13% (156.117 voturi), scrie News.ro. După centralizarea a 98% din voturi, Cătălin Dumitru Toma, sustinut de PNL si USR-PLUS, a adunat 41.54% din voturi (63.209), iar baronul PSD Marian Oprişan a obtinut 37.9% din voturi (57.648).

Marian Oprișan, în vârstă de 55 de ani, era considerat unul dintre "greii" PSD, el fiind în partid încă din vremea FSN-ului lui Ion Iliescu, mai exact din 1990. Doi ani mai târziu a devenit membru fondator al Frontului Democrat al Salvării Naţionale din România și a fost numit la conducerea filialei din Vrancea.

După 17 ani în care a fost președinte al PSD Vrancea și a făcut parte și din conducerea națională a partidului, Oprișan a fost înlocuit din funcție. La Vrancea a preluat interimar conducerea PSD Marcel Ciolacu.