Liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede că s-ar impune ”restricții și reguli foarte severe” pe fondul Covid-19, dar nu și o carantină totală în România și critică, la RFI, lipsa de transparență a autorităților.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eu nu aș fi de acord cu o carantină totală, așa cum am avut la începutul anului, în martie-aprilie, dar cu restricții și cu reguli foarte severe, da. Cu un lockdown nu aș fi de acord, pentru că economia și așa stă destul de prost în România, sunt zone care nu pot fi închise și nu trebuie închise și circulația nu poate fi restricționată în totalitate, dar anumite restricții în continuare trebuie luate în calcul”, a afirmat liderul UDMR, joi, la RFI.

El critică lipsa de transparență a autorităților, spunând că nu știm ce recomandări există din partea specialiștilor către Guvern, către premier, către președinte.

"Nu există transparență, nu știm care sunt previziunile specialiștilor pentru lunile care urmează, știm doar ce spune președintele la conferințele de presă, dar ar fi bine să existe mai multă transparență din partea Guvernului, din partea acelui Comitet de Urgență, unde sunt și mulți specialiști, ca să știm exact care sunt recomandările, care sunt propunerile, care sunt sugestiile, altfel suntem cumva în întuneric”, a adăugat Kelemen Hunor.