VIDEO USR-PLUS nu mai are răbdare și vrea la guvernare. 40 de angajamente și măsuri concrete prin care partidele lui Barna și Cioloș promit „o revoluție”. DOCUMENT

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Joi, 29 octombrie 2020, 10:00 Actualitate | Politic


Barna si Ciolos
Foto: Facebook
Cu puțin înainte de o lună de alegeri, USR-PLUS a lansat joi programul de guvernare în care partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș își iau 40 de angajamente cu măsuri concrete prin care promit „o revoluție a bunei guvernări”.

„Vechile partide au eșuat. După 31 de ani nu mai avem așteptări de la ele. Progresul e prea lent cu ele la cârmă. Au distrus încrederea românilor în stat și în politică. Nu mai avem răbdare. Nu le mai suportăm minciunile și incompetența. Și nu mai merge cu petice și improvizații. Avem nevoie de o schimbare radicală a modului în care se guvernează România. Avem nevoie de o revoluție a bunei guvernări”, se arată în preambulul documentului.

Între propuneri se regăsesc finalizarea legislativă a inițiativei „fără penali”, eliminarea pensiilor speciale sau impozitarea cu 90% a celor care nu pot fi eliminate, impozitul zero pe salariul minim, introducerea Venitul Minim de Incluziune, reducerea numărului de primării prin comasare voluntară, 300 de parlamentari și primari aleși în două tururi, folosirea fondurilor obținute din exploatare gazelor din Marea Neagră pentru investiții, prin pilonul 2 de pensii, precum și dezvoltarea sistemului de asigurări private de sănătate, prin care fiecare român va putea opta pentru o asigurare alternativă.

Fiecare angajament este completat de măsuri concrete propuse. (Consultă AICI documentul integral)1. Fără penali în funcții publice
 • Interzicerea ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat.
2. Fără pensii speciale
 • Eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.
 • Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat. În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate.
3. Să nu mori cu dreptatea în mână
 • Vindecarea justiției prin corectarea legilor Justiției, desființarea Secției Speciale, repornirea activității DNA, reincriminarea neglijenței în serviciu și revenirea la vechea definiție a abuzului în serviciu. Mai mult, justiție funcțională pentru cetățeni prin măsuri clare care vor face ca aceștia să primească soluții rapide și echitabile pentru dosarele lor.
4. 300 de parlamentari, primari în 2 tururi și reforma electorală
 • Schimbarea modului în care sunt ocupate funcțiile publice prin: limitarea numărului de parlamentari la 300, alegerea primarilor în două tururi, creșterea reprezentării românilor din diaspora, vot prin corespondență și vot electronic, liste deschise de candidați.
5. Transparență totală
 • Publicarea online și accesul cetățenilor la toate cheltuielile publice, contractele de achiziții publice și la toate informațiile relevante privind instituțiile statului, de la Guvern până la primării.
6. Primării mai puține și mai eficiente
 • Reducerea numărului de primării prin comasare voluntară, în vederea creșterii calității serviciilor publice furnizate locuitorilor. Reforma administrativă va viza și gestionarea eficientă a zonei metropolitane din jurul orașelor cu peste 100.000 de locuitori.
7. Fără mii de agenții
 • Desființarea sau reorganizarea agențiilor, autorităților și instituțiilor care deși sunt finanțate cu bani publici sau beneficiază de privilegii de la stat, nu sunt în mod real în serviciul cetățeanului, ci doar sinecuri pentru oameni conectați politic. În plus, obligativitatea ca acestea sa raporteze public indicatorii de performanță, numărul de beneficiari și bugetul cheltuit.
8. Cetățenie digitală
 • Crearea infrastructurii necesare pentru ca cetățenii să nu mai plimbe hârtii între instituții, ci informațiile să circule electronic, sigur, rapid și ușor de urmărit. Construirea „autostrăzilor digitale” între instituțiile statului care au baze de date, astfel încât acestea să comunice eficient între ele.
9. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă
 • Modernizarea spitalelor, construcția de spitale noi și a unei infrastructuri sanitare moderne, prin investirea a 1 miliard de euro următorii patru ani.
10. Stimulente pentru a ne menține sănătoși
 • Îmbunătățirea stării de sănătate a românilor prin măsuri precum: medici de familie în toate comunele și asistenți medicali în toate satele din țară până în 2024, dublarea performanței programelor naționale de prevenție, recompensarea personalor care duc un stil de viață sănătos și introducerea educației pentru sănătate în școli.
11. Dreptul de a alege în sănătate
 • Încurajarea concurenței în sistemul de sănătate astfel încât toti românii să aibă dreptul de a alege în ceea ce privește serviciile și asigurările de sănătate și să beneficieze de sprijinul financiar al statului prin care să poată face efectiv această alegere.
12. Acces garantat la medicamente esențiale
 • Garantarea accesului românilor, în regim 100% compensat, la medicamentele esențiale de pe lista Organizației Mondiale a Sănătății.
13. Siguranța pacientului pe primul loc
 • Creșterea calității actului medical și a siguranței pacientului prin măsuri care asigură profesionalizarea continuă. Crearea primului Program Național de Îmbunătățire a Calității Actului Medical prin care vor fi recompensate educațional și financiar echipele medicale care își îmbunătățesc rezultatele, precum și spitalele care implementează proiecte concrete de creștere a siguranței actului medical și a experienței pacientului.
14. Medic și pacient la un click distanță
 • Constituirea unui Fond Național de Inovație în Sănătate prin care să fie stimulată dezvoltarea de soluții digitalizate și de telemedicină prin care să debirocratizăm practica medicală și să apropiem medicul de pacient.
15. Fără politică la școală
 • Depolitizarea învățământul românesc și asezarea copilului în centrul sistemului. Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea directorilor de școli în manageri performanți, aleși prin concurs.
16. Dreptul de a alege în educație
 • Să poți alege școala la care merge copilul tău, din mai multe opțiuni bune. Deciziile în școlile publice să fie luate nu de minister și primărie, ci de consiliul de administrație al școlii. Regândirea materiilor și stabilirea unui curriculum național simplificat, completat de unul suplimentar ales de elev sau de școală. Un proces mai ușor de înființare și funcționare a grădinițelor, școlilor și liceelor private.
17. Școala de la 8 la 5, masă caldă și școală după școală
 • Creșterea calității învățământului prin reorganizarea programului elevilor. Astfel, în intervalul 8.00-17.00 elevii participă la orele de studiu dimineața, la pranz au parte de o masa caldă, iar după-amiază se pot implica în activități opționale (teme, activități sportive, cluburi de interes etc).
18. Sprijin pentru școala online
 • Organizarea și dezvoltarea a 8 Centre Regionale pentru Suport în Educație Online, care să ofere școlilor sprijin în desfășurarea orelor online; de la conectarea la internet de mare viteză și achiziția de echipamente, până la formarea de competențe digitale pentru cadrele didactice.
19. Antreprenoriat fără birocrație
 • Reducerea birocrației impusă de stat pentru întreprinderi. Continuăm procesul de debirocratizare prin analiza permanentă a poverii administrative pe mediul de afaceri și reducerea cerințelor inutile.
20. Bani europeni investiți în industrii ale viitorului
 • Dezvoltarea României prin investiții în industrii strategice la nivel european și în avantaje competitive la nivel local: tehnologie verde, digital, eco turism, industrii creative.
21. Zero taxe pe salariul minim
 • Reducerea impozitării muncii prin scutirea de taxe și impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie). Aplicarea taxelor și impozitelor să se facă doar pe suma care depășeste salariul minim pe economie.
22. Clasa de mijloc la sate: susținerea fermierilor mici și mijlocii
 • Creșterea competitivității și a performanței economice a fermierilor mici și mijlocii prin acces la: know-how, forme asociative și centre de colectare cu servicii integrate („food hubs”) și la canale de vânzare variate.
23. Acces la finanțare pentru antreprenori
 • Facilitarea accesului la informații si la finanțare pentru antreprenori, oportunități în funcție de stadiul afacerii și diversificarea surselor de finanțare.
24. Lider european în îngrijirea vârstnicilor
 • Revigorarea Institutului Ana Aslan și crearea unei rețele naționale la standarde europene pentru asistență medicală geriatrică, cercetare și gerontologie socială, îngrijire geriatrică și paliativă.
25. Gazele din Marea Neagră contribuie la pensiile românilor prin investiții
 • Demararea proiectului strategic de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră și folosirea veniturilor obținute pentru a investi, prin fondurile de pensii administrate privat (Pilon II), în beneficiul românilor
26. Drumul spre acasă pentru românii din diaspora
 • Facilitarea reîntoarcerii în țară a românilor din diaspora care își doresc să revină. Programe de asistență clar țintite pentru informare, întoarcere, acomodare și încurajarea antreprenoriatului în țară.
27. Autostrăzi pe bune, nu pe hârtie
 • O nouă abordare în implementarea marilor proiecte de infrastructură cu: finanțare adecvată, un calcul realist al costurilor, restructurarea companiei naționale de autostrăzi, angajarea de profesioniști și stabilirea unor priorități clare.
28. Fără gunoaie în natură
 • Reducerea cantităților de ambalaje care în loc să fie reciclate ajung să polueze mediul, prin introducerea unui sistem național de returnare voluntară a ambalajelor: lăsăm garanție, ducem ambalajele înapoi și recuperăm garanția. Un parteneriat real și reciproc avantajos între stat și cetățeni.
29. Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor
 • Creșterea treptată a capacității de împădurire prin atragerea de fonduri europene, fonduri private și alocări bugetare. Atingerea unui ritm de împădurire anual care să facă posibilă acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României, până în 2050. Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, instituție autonomă, organizată pe modelul DNA și DIICOT.
30. Programele naționale „Fiecare copil la grădiniță” și „Școală pentru toți”
 • Creșterea numărului de copii din medii sărace care merg la grădiniță, prin dezvoltarea și extinderea programului „Fiecare Copil în Grădiniță”. Reducerea abandonului școlar prin extinderea programului „Școală pentru Toți”, de la 500 la 1.200 de școli vulnerabile.
31. Combaterea sărăciei energetice
 • Implementarea de proiecte și programe finanțate cu fonduri europene, care să asigure accesul tuturor românilor la energie.
32. Protecție socială și muncă legală în domeniul serviciilor
 • Crearea unui cadru legal simplificat în domeniul serviciilor, prin acordarea unei forme simplificate de plată (vouchere) pentru lucrătorii sezonieri, zilierii, personalul de menaj și îngrijire. Aceste categorii vor dobândi beneficii sociale (pensie, asigurare de sănătate) și în acelasi timp se va lărgi baza de colectare a contribuțiilor și impozitelor.
33. Fleximuncă
 • Introducerea contractelor de muncă multi-flexibile, care permit angajatorilor și angajaților să decidă individual condițiile în care un angajat își desfășoară activitatea. Soluții precum munca de la distanță (telemuncă), adaptarea programului de lucru de 8 ore, comprimarea săptămânii de muncă, măsurarea rezultatelor cu indicatori de obiectiv și nu normare pe ore, jobsharing, alegerea zilelor libere, beneficii flexibile.
34. Un loc de muncă: cea mai bună protecție socială (VMI)
 • Implementarea legii Venitului Minim de Incluziune care stimulează căutarea locurilor de muncă pentru că persoanele care primesc asistență socială nu mai trebuie să aleagă între un loc de munca și păstrarea ajutorului social. .

35. CRESC - Corpul Român de Solidaritate și Cooperare
 • Crearea unui sistem integrat de servicii pentru: oamenii care care doresc să se implice în activități cu impact în comunitate, organizații care lucrează cu aceștia și comunitățile beneficiare. Inițiativă a Corpului Român de Solidaritate și Cooperare (CRESC).
36. Internet pentru toți
 • Asigurarea accesului tuturor românilor la internet de mare viteză și alfabetizare digitală, nevoi devenite esențiale în orice aspect al vieții, inclusiv sănatate, educație și muncă.
37. Un viitor pentru cultura independentă
 • Ajutor de stat pentru operatorii culturali din sectorul independent-privat, în condițiile suspendării activității acestora pe termen nedefinit. Sprijin pentru relansarea producției culturale în condițiile revenirii treptate a publicului la evenimentele cu prezență fizică.
38. Aducem sportul înapoi în școală
 • Educație pentru și prin sport prin creșterea rolului formativ-educațional al sportului în școală. Regândirea orelor de educație fizică și încurajarea competițiilor școlare.
39. Sate cu arhitectură tradițională protejată și pusă în valoare
 • Sprijin financiar pentru cei care cumpară case părăsite la țară pentru a le restaura și pune in valoare, fie pentru locuit, fie pentru a le introduce în circuitul turistic, mai ales în zone rurale recunoscute pentru tradiția arhitecturală specifică.
40. Democrație și presă liberă în Republica Moldova
 • Crearea unui Fond pentru Democrație în Republica Moldova care să sprijine dezvoltarea societății civile și a presei libere.


......


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11850 vizualizari

 • +29 (45 voturi)    
  41 (Joi, 29 octombrie 2020, 10:05)

  billy34 [utilizator]

  Impozitarea BOR...
  • +8 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 10:31)

   [anonim] i-a raspuns lui billy34

   • -7 (13 voturi)    
    Toate ! (Joi, 29 octombrie 2020, 11:28)

    codrean [utilizator] i-a raspuns lui

    Cultele trebuiesc finantate ! Corect, nu doar proportional cu numarul credinciosilor (declarati formal!?) ci si dupa nevoi si activitati desfasurate : educative, scolare, sociale.
    Suntem un popor crestin,si, in afara de asta, Biserica - de orice rit - educa, promoveaza valorile morale, face lumea mai buna !
    • +7 (9 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 12:34)

     [anonim] i-a raspuns lui codrean

    • 0 (0 voturi)    
     Pai doneaza-ti tu totul pt Bine (Vineri, 30 octombrie 2020, 15:11)

     Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui codrean

     Nu ma japcani pe mine!!!
  • -6 (18 voturi)    
   Romania 100 (Joi, 29 octombrie 2020, 10:42)

   Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui billy34

   s-a redus la Romania 40..
   • +1 (11 voturi)    
    Mult prea multe si 40 (Joi, 29 octombrie 2020, 11:26)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

    In principiu, 99% din masuri sunt bune si foarte bine. Personal, ca parinte de copii in primara si gimnaziu, consider ca scoala 8-17 este cea mai buna solutie pentru a imbunatati situatia scolara. Dar nu vad asta ca fiind posibila. Investitiile in infrastructura scolara sunt uriase si nu vad ca PNL sa aiba vreun insteres in aceasta zona mai ales ca investitiile in educatie se vad in 10-15 ani.
    • +2 (10 voturi)    
     Votez USRplus pt ca de asa fapte avem nevoie... (Joi, 29 octombrie 2020, 14:13)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     ...care sa ajute pe termen lung Romania si nu doar pt urmatoarele alegeri.
     PS: Ce deosebire fata de zeama reincalzita cu pomenile a PSD
     • -1 (7 voturi)    
      Si la PNL e la fel sau mai rau (Joi, 29 octombrie 2020, 16:12)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      Aia nici macar nu au niste idei coerente.
   • -10 (14 voturi)    
    ok.. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:36)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

    ... iar cand vor incepe sa se infrupte din borcanul cu miere.. va ramane Romania pe minus.
    asta daca mai au ce... ca le-au luat-o altii inainte.
  • +8 (20 voturi)    
   Nu mai bine (Joi, 29 octombrie 2020, 11:18)

   backtothedarkages [utilizator] i-a raspuns lui billy34

   desființarea BOR și trimiterea paraziților la muncă, să facă și ei ceva util pentru societate ?
  • -10 (10 voturi)    
   impozitarea pensiilor speciale (Joi, 29 octombrie 2020, 11:52)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui billy34

   cu nouășnouă la sută, inclusiv alea militare...sri, singuru serviciu de informații militarizat din NATO, oare de ce?..plin de ghenirali aclo, și-n sie, numa în nov. trecut făcu fikusz 18 buc...aclo sînt banii dv, nu la BOR
 • +26 (34 voturi)    
  Politistii, Jandarmii contribuie la pensii doar 5% (Joi, 29 octombrie 2020, 10:07)

  Gryphus [utilizator]

  noi ceilalti contribuim la pensie cu vreo 12-15% din venituri deci mult mai mult decat ei.

  iar la final noi cei care contribuim mai mult o sa primim mai putina pensie decat politistii care contribuie mai mutin

  si toata chestia asta se intampla DOAR in Romania si doar pt ca PSD a vrut in anii 90 sa ii rasplateasca pe cei care la asa zisa revolutie le-au dat puterea pe maini
  • +14 (16 voturi)    
   ieftin.. (Joi, 29 octombrie 2020, 10:56)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Doar 12-15%??

   CAS 25% se duce direct la pensii. Fondul de pensii este deficitar, deci o parte din impozitul pe venit si TVA se duc si ele la pensii.

   Povara fiscala pentru salariul mediu este 42.79%, la care se adauga TVA si accize la produsele cumparate. In total, peste 50%. Jumatate din viata muncesti pentru bugetul de stat. Si nu primesti inapoi mai nimic.
  • +2 (6 voturi)    
   inexact (Joi, 29 octombrie 2020, 12:08)

   Gerota [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Politistii si militarii platesc o " contributie individuala la bugetul de stat", egala in cuantum cu "contributia individuala de asigurari sociale" (CAS).
 • -13 (45 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 10:08)

  [anonim]

  • +7 (23 voturi)    
   au aparut postacii (Joi, 29 octombrie 2020, 11:13)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   Ai auzit tu promisiuni, dar nu de la USR+. Inca.

   Dupa ce vor fi promis si nu se vor fi tinut de promisiuni, vor intra si ei in randul partidelor care doar promit.

   Deocamdata, pana s-o dea in bara, merita o sansa, nu? Pan la urma ce riscam? Cu PSD sau PNL am vazut timp de 30 de ani cum e. Alegem PSD mergem spre negura comunismului cu justitie ingenuncheata, pusa sub papuc, indepartarea de UE si apropierea de Turcia, Rusia, China. CU PNL ne tinem pe axa SUA-UE, dar cu coruptie, nepotism si dezmats aproape la fel ca la PSD.

   Asha ca de ce sa nu dam o sansa si astora? 10-20% din ce au promis acolo daca le iese, si tot e mai mult decat PSD si PNL la un loc in 30 de ani. Si sub guvernul Ciolos chiar s-au intamplat niste chestii, si in privinta transportului de cherestea ilegala, si in privinta transparentei administrative. Si asta sub un parlament dominat de PSD.
   • -7 (13 voturi)    
    Riscam ca la PNTCD-ul din 96. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:42)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Dezastru economic, haos in preturi, furtisaguri de peste tot, benzina la cote halucinante, inflatie galopanta etc.
    Dar macar aveam Chestiunea Zilei sa mai si radem de cat de proasta e situatia.
    • +4 (10 voturi)    
     asha tare riscam? Mai sa fie? (Joi, 29 octombrie 2020, 13:28)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Si lasa-ma sa ghicesc, mai bine ramanem cu PNL si PSD, sa ne guvenreze in liniste si pace, rfara scandaluri si ura, vorba lu' nea Nelu.

     Apropos de PNT, nici aia n-au guvernat singuri, ci cu PD si PNL, asha ca hai sa nu dam vina doar pe unii pentru perioada aia. Si desi a foat o perioada haotica, atunci s-au facut reformele dureroase care au pus apoi bazele a 9 ani e credtere economica, 2000-2008! Nu totdeauna linistea e solutia...
    • +7 (9 voturi)    
     Ce pui de fesenist imi esti coane Lok ! (Joi, 29 octombrie 2020, 15:28)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Guvernarea dezastruoasa a lui Vacaroiu a ramas sa fie gestionata de guvernul CDR care a primit in fata toate consecintele ei, amplificate de criza economica, care nu a fost provocata de CDR !

     PS. Atunci ati profitat de criza economica, acum incercati sa profitati de criza medicala + criza economica atrasa de aceasta !

     PPS. Voi nu riscati nimic, folositi aceiasi strategie miseleasca de campanie electorala !
     • -1 (3 voturi)    
      Care criza economica? (Vineri, 30 octombrie 2020, 9:43)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Cine a provocat-o? Si de ce nu a putut fi oprita in 4 ani? De ce dupa dezastrul guvernarii lor a revenit PSD si totul s-a linistit?
      • +1 (1 vot)    
       mitzule, tu vrei un raspuns ferm! (Vineri, 30 octombrie 2020, 12:06)

       ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Iote io cred ca dupe ce s-au cam ratacit pntistii si altii care erau alaturi de ei a venit un nenica, nu spui cine, nume mare, si a ordonat lucrurile de s-a putut intra in NATO si in UE.

       2-3 oua care a urmat dupe nu a recunoscut nimicutza - dar ma iau io dupe dansul, ala cu oualele???

       PS
       Mitzi - nu fu criza economica, adevarat
       fu multa nestiinta de ne-a ghiortait la multi matzele dar nu fu numai romaneasca, fu si din aceea internationala si multe furturi, rau de tot de multe conase care toate s-au spart in capul alora de dupa 96.

       Dar cum ziceam si mai sus, s-au schimbat vremurile dar si oamenii, zic ca in ghine...

       PPS
       nu ne enervam, sper ca discutam, nu?
       • -1 (1 vot)    
        Cum s-a dublat benzina peste noapte. (Vineri, 30 octombrie 2020, 13:28)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui ..13

        Ce am mai ras... Ca la Divertis spunea ca Guvernul nu a dublat pretul, doar a redus litrul la jumatate. O fost funny. Foarte funny.
        Cu ce ma ajuta bunele intentii daca nu fac fata presunilor interne sau externe? Ce zici USR o sa faca fata? Care din actiunile, legile, sau declaratiile lor te-au convins?
    • +1 (1 vot)    
     neicusorule (Vineri, 30 octombrie 2020, 11:58)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Nu mai este ceea ce fost odata.

     Odata erau niste dreamers care nu aveau oameni pregatiti - neicusorii de astazi au calibru, au experienta si pe bune daca au gresit in cele 40 de porunci pe care si le-au dat singuri.

     mie imi arata ca USRPLUS, bag de seama ca mai aplecat PLUS-ul ia puls-ul oamenilor si raspund profesionist la durerile lor - nu sunt baliverne marca #ciumarosie.

     Dati naibii astia de la USRPLUS - oare miros ei ceva puturos in PNL-ul care este in toate??
     • -1 (1 vot)    
      L-au acaparat "profesionistii"? (Vineri, 30 octombrie 2020, 13:29)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      Suntem de aceeasi parere.
     • +1 (1 vot)    
      Fii sigur ca le pute urat PNL ! (Vineri, 30 octombrie 2020, 13:47)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      Din aceasta cauza nu o sa renunte la principiile lor : Niciun penal in functii publice: principiul meritocratiei si principiul domniei legii !

      Iar de aici urmeaza obiectivele de neexclus : desfintarea SIIJ, alegeri locale in doua tururi, eliminarea salariilor si pensiilor nesimtite (pur si simplu si/sau prin impozitare drastica).
   • -1 (13 voturi)    
    ai auzit... (Joi, 29 octombrie 2020, 11:50)

    freestyle [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    "Ai auzit tu promisiuni, dar nu de la USR+. Inca." pai cum sa nu. astea sunt mai speciale, sunt poleite,
    • +5 (7 voturi)    
     hai ca-ti desenez (Joi, 29 octombrie 2020, 13:30)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

     Ce voiam sa spun (si ma asteptam sa te prinzi din context) e ca ai auzit pana acum promisiuni neonorate mai apoi in timpul guvernarii. Ca pan la urma asta votam la fiecare alegeri, nu? Promisiuni adunate intr-un program de guvernare.
   • -2 (10 voturi)    
    10-20%? (Joi, 29 octombrie 2020, 11:55)

    Gerota [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Dar de ce sa acceptam doar 10-20% ca posibile? Adica restul de 80-90% sunt la misto?
    Atitudinea asta ca hai sa-i votam ca or face si ei macar 10-20% din ce au promis e una gresita.
    10-20% din promisiuni au facut cam toti cand au ajuns la guvernare.
    As avea mai multa incredere in ei daca ar fi propus mai putine chestii, mai realiste, de care sa fiu sigur ca le fac.
    In plus, nu stiu cat va rezista Ciolos acolo.
    • +1 (5 voturi)    
     analfabetism functional? (Joi, 29 octombrie 2020, 13:34)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gerota

     Hai sa mai incerc o tura...
     Deci, chiar si in scenariul in care ar reusi sa implementeze doar 10-20% din ce e promis acolo, tot ar fi mai bine decat ce-ar face PSD si PNL. Intelegi? Nu ma astept sa aplice doar 10-20%, ma astept sa poata impune in potentiala guvernare cu PNL o parte din ele, proportional cu numarul de parlamentari pe care-l vor avea.

     Sper ca de data asta am facut nitica lumina ....
     • -1 (9 voturi)    
      "Hai sa mai incerc o tura..." (Joi, 29 octombrie 2020, 16:08)

      Gerota [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      Problema e ca tu incerci sa explici, dar nu iti iese. Nu e suficient sa fii perseverent, trebuie sa ai si o logica in spatele vorbelor tale. Si sa accepti si alte puncte de vedere, fara sa fi ironic.
      Nu accept sa votez pe cineva, in ideea ca si 10% daca fac, tot e bine. Bine e daca fac tot ce au promis. Asta inseamna sa promita doar ce stiu sigur ca pot face, chiar daca nu sunt 40 de masuri. Dar au cazut si ei in capcana promisiunilor electorale, ca si ceilalti.
      • -1 (7 voturi)    
       pai mai depinde si cui incerci sa explici (Joi, 29 octombrie 2020, 17:16)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gerota

       Tu accepta ce vrei, ca oricum nu pari sa intelegi mare lucru. Si eventual nu vota decat cand or aparea unii care sa promita fix ceea ce crezi tu ca pot indeplini. Pana atunci, lasa vechea clasa politica sa te conduca ca si pana acum.
       • +1 (5 voturi)    
        pai da, dar depinde si cine explica (Joi, 29 octombrie 2020, 20:24)

        Gerota [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        Sunt mai multi pe aici care nu par sa inteleaga ce spui (am numarat vreo 4 si apoi m-am plictisit). Dar imi place cum te simti tu dator sa explici masurile USR si cu cata fina ironie ii penalizezi pe cei care nu te "inteleg" (ex. "hai ca-ti desenez" ca sa pricepi, "hai sa mai incerc o tura" sa iti explic etc.). La fel, ma surprind, in mod placut, viziunea ta holistica asupra mediului politic romanesc si intelegerea abisala a masurilor promise de USR. S-ar putea sa te contacteze chiar cei de la USR sa le explici si lor ce au vrut sa spuna.
        Sigur esti foarte destept. Nu te mai irosi pe aici.
        • +1 (1 vot)    
         no, baiatu de sus (Vineri, 30 octombrie 2020, 12:10)

         ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Gerota

         se iroseste cu folos pe aici.

         mata nu stiu ce folos gasesti aici dar zic ca este loc pentru fiecare sa se manifeste.

         M-as distrat de cat v-ati incordat pe comentarii...

         ferit-ar sfantul sa fii fost face to face schimbul de replici ca cine stie ...
   • +1 (7 voturi)    
    Foarte corecta pozitia ta ! (Joi, 29 octombrie 2020, 15:20)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Sunt deja pusi in rand cu PSD, PNL ALDE , UNPR si UDMR de parca useristii ar fi guvernat deja !

    PS. Si bine inteles ca lucrul acesta il fac postacii partidelor enumerate de mine la inceputul commentului !

    PPS. De ce le-o fi frica de USR ca vine la guvernare ?
    • +1 (5 voturi)    
     nici macar (Joi, 29 octombrie 2020, 17:19)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Le e frica de faptul ca ridica stacheta. Daca peste 4 ani se va vedea diferenta in modul in care arata Bucurestiul, Timisoara, Brasov, Bacau, lumea va avea termen de comparatie, si va pretinde mai mult de la primar. La fel si in parlament. PNL, si chiar PSD au simtit nevoia sa aduca macar simbolic cateva nume noi la parlamentare, macar ca sa poata spune si ei ca se innoiesc.
     • 0 (4 voturi)    
      Le e frica de un partener ca USR la guvernare ! (Joi, 29 octombrie 2020, 19:35)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      Tocmai de aceea nu i-au solicitat nici macar o clipa, nici macar pe departe USR sa vina in perioada asta din martie incoace in guvern tocmai pt ca USR sa nu accepte !
      Ce n-a stiut mult timp PNL este ca USR nu negociaza principii, nu face compromisuri in ceea ce priveste imaginea sa de partid legalist- justitiar !

      PNL NU ESTE MANAT DE LOC DE DORINTA DE A MODIFICA LEGEA FUNDAMENTALA, astfel ca daca ar avea siguranta ca va putea incepe dupa 6 decembrie o guvernare alaturi de PMP si UDMR si va putea sa o duca la bun sfarsit dupa 4 ani fara USR NU VA APELA NICIODATA LA AJUTORUL USR !

      PS. Inutil sa iti spun de ce, pt ca stii asta :
      PNL a ramas cu mentalitatea si metehnele USL si cu servilismul dovedit al PMP , cata vreme s-a obisnuit si cu curvasaria UDMR si stie ca trebuie sa ii dai cate putin !
 • -16 (38 voturi)    
  Vreau de se fac frate cu dracu, aka PSD (Joi, 29 octombrie 2020, 10:13)

  Lok [utilizator]

  Mai ce repede cresc astia micii, mai au putin si ajung sa zburde si ei prin Guverne si inchisori.
  • +4 (18 voturi)    
   Exemple? (Joi, 29 octombrie 2020, 11:14)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Cand s-au facut frate cu PSD? Sa nu-mi zici de numirea lui Ciordache, ca acolo nu te crede absolut nimeni.
   • -5 (11 voturi)    
    Pot sa creada ce vor ei. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:31)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Dar in acelasi timp toti stiu ca nu lasi un vot secret cand votezi in bloc, o faci cu un scop.
 • +2 (38 voturi)    
  Din pacate (Joi, 29 octombrie 2020, 10:19)

  sentenced [utilizator]

  La locale au luat 8.9%, si la cum arata lucrurile, pentru parlamentare se invart la 12-15%, deci nu prea vad ce impact ar putea avea un partid cu o sutinere asa mica.

  Si cand te gandesti ca acum un an si un pic au scos 22.3%.
  • +9 (19 voturi)    
   Pai de noi tine cat de mult vor obtine... (Joi, 29 octombrie 2020, 11:20)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Chiar la 12%, PNL tot va avea nevoie de ei la guvernare. Si daca, sa zicem, PNL va avea 36%, ei pot negocia in programul de guvernare cam un sfert din masuri.

   Si ai acolo chestii care nici macar nu costa multi bani, gen simplificarea birocratiei, transparentizarea administratiei, reciclarea ambalajelor, etc. Gasesti 10 din alea 40 de masuri care sa poata fi bagate intr-un program de guvernare comun cu PNL. Si tot e un mare pas inainte.

   Si pe langa asta, USR mai face ceva: ridica stacheta. Cand ei vin cu masuri din astea, trebuie si PNL sa vina cu ceva similar, ca sa para si ei reformisti. Si din concurenta asta, de castigat are cetateanul.

   Si la final... de noi tine daca USR+ va avea 10% sau 20-25%. Mai precis de prezenta la vot.
   • -2 (8 voturi)    
    Esti sigur? (Joi, 29 octombrie 2020, 12:46)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Daca USR mai umbla cu coada pe sus, sa vezi ce majoritate de 55% o sa faca PNL cu PMP si cu UDMR, de raman Barna si Ciolos ca zacusca uscata pe fundul borcanului!
    Si apoi ce-o sa faca USR?
    O sa faca 4 ani opozitie alaturi de Ciolacu, Firea si Iordache?
    Ar trebui sa se gandeasca si la acest aspect pt ca chiar de-ar obtine 25%, PNL tot pot sa se lipseasca de ei.
    PNL, PMP si UDMR si-au lasat totusi cate o portita de colaborare intre ei.
    USR le-a cam inchis pe toate si ultima care a mai ramas cat de cat deschis, o cam lovesc cu copita
    • +1 (7 voturi)    
     depinde care e scopul USR (Joi, 29 octombrie 2020, 13:45)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

     Daca USR vrea sa intre la guvernare cu orice pret, vor intra fara sa ceara prea multe, vor prinde cateva posturi, si cam atat. Si la urmatoarele alegeri vor disparea. Pentru ca votantii lor asteapta altceva.
     Decat sa se alieze cu PNL la o guvernare similara cu cea de acum, cu minstri cam de aceeasi categorie cu ai PSD, nitel mai spalati si mai putin certati cu limba romana, dar in esenta nu mult diferiti in privinta nepotismelor si a stilului de guvernare, mai bine stau in opozitie pana ajung intr-un guvern in care pot aplica macar parte din masurile alea de mai sus.

     Si in ce priveste PMP, n-ash fi asha sigur ca prinde 5%.

     Dar repet, decat a 4 roata la o guvernare PNL ca cea actuala, mai degraba in opozitie, taxand fiecare eroare a guvernului si asteptand momentul de peste 4 ani, cand poporul anti-PSD, satul de guvernarea PNL, le va da si lor o sansa sa arate ce pot. Votantii lor, aia de la mitingurile din 2017-2018, de aia ii voteaza si asta asteapta de la ei.
    • +2 (8 voturi)    
     Daca pot s-o faca , s-o faca : (Joi, 29 octombrie 2020, 15:43)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

     cu sclavetii aia de la PMP care au votat intr-una cu Firea, cu asfaltinele de la UDMR care presteaza contra cost (a se vedea guvernarile cu PSD-ul) !

     Decat sa se vada intr-o astfel de combinatie numai cu "cinstiti" mai bine lipsa !

     Amenintarea ta apropo de opozitia de 4 ani ce i-ar pastee arata ca tu esti dispusa la orice fel de compromis : chiar si ala care te ingroapa !

     De cand opozitia este o nenorocire precum un cutremur sau o inindatie sau o pandemie ?

     Vad ca aproape toti de pe aici someaza USR sa faca alianta cu PNL, indiferent de conditiile pe care le pune PNL ! USR nu este sclava PNL si din nefericire pt PNL USR stie ce i-a promis PNL USR-ului si cum nu a facut nimic din ceea ce i-a promis ! NIMIC !

     Tu ii ceri USR sa inghita iar galusca ?
   • 0 (4 voturi)    
    Foarte corect! (Joi, 29 octombrie 2020, 14:17)

    UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    ...
 • +7 (27 voturi)    
  Amin (Joi, 29 octombrie 2020, 10:23)

  fat.cat [utilizator]

  Asa sa fie.
 • +2 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 10:28)

  [anonim]

 • +9 (17 voturi)    
  Oameni Noi (Joi, 29 octombrie 2020, 10:32)

  vlad.pe [utilizator]

  De Oameni Noi in Politica are nevoie Romania, din pacate cei care lucreaza in mediul public nu vor o schimbare, pentru ei PNL si PSD sunt garantia ca nu se schimba nimic.

  PNL a primit atat de multi PSDisti in partid incat le-a copiat obiceiurile, PNL a votat pentru bonusurile sefilor ASF si a refuzat sa desfiinteze Sectia Speciala desi Comisia Europeana le-a reprosat asta.

  Orban si Iohannis profita de faptul ca presa tine cu ei, de exemplu eu nu am vazut articole despre Plagiatul lui Costel Alexe sau faptul ca Mihai Chirica, seful PNL IASI, are o avere de milioane euro desi 15-20 de ani a lucrat doar la Primaria Iasi.
 • 0 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 10:34)

  [anonim]

  • +5 (11 voturi)    
   cum nu se vede? (Joi, 29 octombrie 2020, 11:36)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   Ce-ai vrea sa promita, fabrici si uzine? Alea vin singure daca faci autostrazi, simplifici birocratia si repui justitia pe drumul cel bun.

   Ce anume nu e corect acolo?
   • -1 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 15:36)

    [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

    • +1 (3 voturi)    
     pai zice pe ici pe colo (Joi, 29 octombrie 2020, 17:46)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

     De exemplu:

     Zero taxe pe salariul minim
     Reducerea impozitării muncii prin scutirea de taxe și impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie). Aplicarea taxelor și impozitelor să se facă doar pe suma care depășeste salariul minim pe economie.

     Dar ca un partid care nu vrea sa promita luna de pe cer, pentru ca nu o detine, nu poate promite cresterea salariilor in privat.

     Insa, daca se far autostrazi, se simplifica birocratia, scad costurile cu functionarea statului, etc, toate astea vor duce si la scaderea costurilor firmelor cu contabilitatea, cu spaga data la primarii, cu birocratia, cu transportul, etc, etc, si asta va duce, dublat de concurenta cu salariile de la stat, la cresterea salariilor si in privat.

     Problema romanului e insa ca s-a invatat sa voteze cu cine da mai mult. Si pana n-o sa iasa din logica aia, pana n-o sa inteleaga ca degeaba da statul cu o mana daca ia dupa aia inflatia cu doua, n-o sa-i fie mai bine nici cu nici fara USR.
 • +1 (11 voturi)    
  mda (Joi, 29 octombrie 2020, 10:35)

  zicsieu [utilizator]

  visatori si imaginari. ar fi prea frumos.
  • +3 (7 voturi)    
   nici macar (Joi, 29 octombrie 2020, 11:38)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui zicsieu

   Sunt masuri de bun simt.
   • -4 (8 voturi)    
    sa fie bine, (Joi, 29 octombrie 2020, 13:07)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    ca sa nu fie rau
   • -1 (3 voturi)    
    mda (Joi, 29 octombrie 2020, 22:46)

    zicsieu [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    again. vrei bun simt? atunci de ce nu incepe lista cu nr 15? de ce nu e educatia intre primele puncte? oare cate din punctele enumerate mai sus se pot rezolva de la sine daca exista educatie? cateva. sper.
  • +2 (6 voturi)    
   Pai daca stam ca boul pe coada in loc sa iesim la (Joi, 29 octombrie 2020, 14:20)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui zicsieu

   vot...tot vise o sa fie prin RO...si corupti si incompetenti o sa-si faca de cap!
   • 0 (0 voturi)    
    hm (Joi, 29 octombrie 2020, 22:54)

    zicsieu [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    pai de ce nu spui asta si partidelor? de ce aleg toate scursurile sa ii reprezinte si implicit sa ne reprezinte? degeaba iesim noi toti la vot ca tot corupti si incompetenti alegem.
 • +3 (19 voturi)    
  de data asta (Joi, 29 octombrie 2020, 10:39)

  cacatinploaie [utilizator]

  vor lua cel putin 25%. Scorul de la locale nu e foarte relevant. Sincer, este singura solutie viabila pentru Romania. Efectiv nu avem alternativa. Ideal ar fi fost sa avem 2-3 partide de genul asta care sa candideze si sa poti sa le compari programele de guvernare. Oricum ar fi, eu n-o sa mai votez niciodata PNL/PSD/etc
  • -8 (16 voturi)    
   cu astia.. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:21)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui cacatinploaie

   ... o sa ajungem sa votam cu udemereu. vai de mine, se rostogoleste nentu vadim in mormant.
 • +7 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 10:42)

  [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
   pai milioanele aslea sa iasa la vot (Joi, 29 octombrie 2020, 11:47)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   Cine simte ca statul il buzunareste la final de luna cu impozitele si in schimb ii ofera salarii de 5-10.000 de euro la amantele si nepotii politicienilor, cine simte ca de impozitele platite primeste inapoi un deget mijlociu, mai nou aratat la propriu din parlament, cine e enmultumit ca tot felul de functionari la stat au ajuns sa aiba palate prin mijlocul oraselor si proprietati prin insole exotice, toti asta SA IASA LA VOT!

   Cat despre scoala de la 8 la 5, aici se poate discuta. Teoretic, daca ai 100-200 de copii adunati la un loc dupa cursuri, se poate usor organiza, de catre entitasti private, contra cost si eventual subventionat pentru cei saraci, un curs de pictura intr-o sala de clasa, unul de muzica in alta sala, un club de fotbal in curtea scolii, 20-30 de elevi pot fi dusi cu un autocar la o piscina pentru un curs de inot, etc, etc. Mult mai optimizat din toate punctele de vedere decat luati de parinti cu masina si plimbat prin oras pe la tot felul de activitati
 • +5 (25 voturi)    
  Nu am uitat ! (Joi, 29 octombrie 2020, 10:49)

  backtothedarkages [utilizator]

  Anul trecut Barna spunea că nu e treaba celor de la USR să scoată România din criză. Acum simte mirosul prăzii și l-a lovit brusc grija față de romăni, nu mai poate să doarmă noaptea gândindu-se cum să ne facă pe noi fericiți.
  • -7 (19 voturi)    
   da.. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:18)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui backtothedarkages

   .. doar ca anul trecut nu era covidu', nu era rost de atatea contracte paguboase fara licitatii pentru ca stare de urgenta..
   multe s-au schimbat de atunci, sobolanii apar cand simt miros de CASHcaval.
  • +2 (6 voturi)    
   NU ! Anul trecut Barna spunea (Joi, 29 octombrie 2020, 15:55)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui backtothedarkages

   ca fara majoritate in Parlament nu ai cum sa iti indeplinesti programul de guvernare si, in aceste conditii, este absurd sa incerci sa guvernezi si a avut dreptate !
   Toate OUG-urile importante date de guvern au fost fie respinse prin lege fie modificate in interesul PSD. Proiectele de legi ale PNL au fost intarziate sau votate cu modificari care le goleau de continut. PSD a votat ce lege a vrut in procedura ordinara sau de urgenta !

   PS. Aveti dovada ca USR a avut dreptate ! Daca parlamentul nu va fi dominat de PSD sunt sanse ca macar o parte din punctele programului de guvernare al USR sa fie integrate in programul de guvernare al noului guvern PNL-USR !

   PPS. Nu va dori acest lucru PNL, atunci USR va ramane in opozitie si va lasa PNL sa guverneze cu sclavetii din PMP si cu curvele din UDMR !
 • +8 (16 voturi)    
  Jumatate din lucruri le-a propus si Base (Joi, 29 octombrie 2020, 10:50)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Pe vremuri vorbvea de reoganizare teritoriala, eficientizarea sistemului sanitar, o multime de chestii. Ce mai framantare, ce mai vuiet, ce mai larma...in terotoiu nimenu nu voia asta. Au iasit in strada isntigati de Calafat si au dat jos guvernul ungureanu. Chiar credeti ca s-a schimbat atat de mult societatea de atunci?
  • -5 (11 voturi)    
   n-as spune ca s-a schimbat ceva.. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:20)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   ... apa, aerul si fraierul de alegator credul in baliverne politice sunt aceiasi de cand pamantul.
  • +4 (6 voturi)    
   Da, clar (Joi, 29 octombrie 2020, 12:03)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   Suficient cat in 2017-2018 sa iasa in strada jumate de milion de oameni, nechemati si neorganizati de nimeni, sa protesteze, nu pentru o suta de lei in plus, ci pentru independenta justitiei.

   Ca Romania profunda, aia pesedista, tinuta in saracie lucie fix ca sa poata fi controlata, e inca numeroasa, asta e adevarat. Dar intre timp a aparut si creste o alta Romanie, Romania alora din corporatii, care castiga suficient incat sa nu-i pese de suta de lei aruncata de guvern sau de primarie, care se informeaza din suficiente surse incat sa nu poata fi prostita de antena3 sau rtv, care a calatorit afara si a vazut cum e, si isi da seama ca si la noi poate fi la fel daca inlocuim nepotismul si feudalismul din administratii cu meritocratia. Si Romania asta demufata de la pomenile date de stat poate inclina balanta daca iese toata din autosuficienta data de traiul bun si merge la vot. S-a vazut asta si un 2014 si in 2019, cand cutitul ajunsese deja la os.
   • -4 (4 voturi)    
    Aha... (Joi, 29 octombrie 2020, 13:24)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Si justitia nu a fost schimonosita datorita iesirii aceleia? Haha...cam cate dosare DNA si politicieni sau fost ati mai auzit ca sunt in ancheta/pedepsiti? Eu de vreo 2 ani incoace (de la dragnea cred) n-am mai auzit nimic. Mai avem justitie?
    • +2 (4 voturi)    
     ce zici tu acolo (Joi, 29 octombrie 2020, 15:34)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

     Justitia a fost schimonosita datorita iesirilor in strada?!?!?!? sau din cauza ca PSD (si partial PNL) doarea o justitie obedienta? Si... cat timp legile justitiei sunt facute sa apere infractorul iar sectia speciala ancheteaza pe poricine misca in front, ce rezultate vrei? Citeste capitolul "Să nu mori cu dreptatea în mână"
 • +7 (15 voturi)    
  Bravo USR-PLUS (Joi, 29 octombrie 2020, 10:52)

  middle_brick [utilizator]

  Foarte bune angajamentele, acum trebuie sa va construiți o tara unde sa si le puteți implementa. Și PNL-ul avea un set de masuri la venirea la guvernare, unele se regăsesc și în programul USR-Plus, nu au mișcat nimic: DNA mort, secția speciala la locul ei, pensii speciale din plin, deci...Nu se compară PNL-PSD vreodată cu USR, insa ideea este ca trebuie sa și poți căci altfel raman simple promisiuni electorale.
  • +2 (4 voturi)    
   " USRPlus - trebuie sa și poți" (Joi, 29 octombrie 2020, 16:29)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui middle_brick

   Or sa poate face lucruri direct proportional cu votul pe care il dam catre USRPlus.

   Daca ii votam doar 5% - nici nu intra in guvern

   Daca ii votam 15% - intra in guvern, dar prea mare presiune nu pot pune pentru a indeplini acest program. Pot sa fie inlocuiti rapid de PNL din guvern la schimb cu UDMR, PMP si oaste de stransura de la PSD si ProRomania, adica un USL mai mic

   Daca castiga 25% - de abia de aici incolo putem discuta. Vor putea sa negocieze cu PNL de pe picior de egalitate programul comun de guvernare si portofoliile in guvern

   Noi le dam puterea, prin vot. Alegerea e simpla de data asta.
 • -7 (15 voturi)    
  Nu scrie nimic despre (Joi, 29 octombrie 2020, 10:59)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  1. Desființare CCR , Reforma Constituției,
  2. Desființare Consiliu Legislativ,
  3. Desființarea Politiei Locale,
  4. Impozitarea Veniturilor Bisericii,
  5. Impozitarea masinilor SH cu 100%.
  6. Impozitarea celei de a doua si a treia masini din familie cu 100% iar a patra sau / si a cincea cu 200%.
  7. Desființarea tuturor corpurilor de control din toate ministerele, agențiilor si comasarea lor intr-un singur corp de control.
  8. Desființarea Curții de Conturi.
  9. Desfiintarea tuturor parchetelor si crearea unui singur Parchet
  10. Desființarea tuturor serviciilor de informatii si crearea unei singure structuri care sa întărească si sa apere statul.
  11. Unificarea corpurilor de control cu desfiintata Curte de Conturi intr-o structura totala de control care sa faca control.
  12. Unificarea CCR &Consiliu Legislativ intr-o structura in subordinea Înaltei Curți de Casatie si Justitie,
  13. Selectarea politistilor locali competenti si incorporarea in Politia Nationala. Dispare politistul care amendează patrunjelul.
  14. Marirea salariilor profesorilor care predau online si acordarea unor sume de 10000 lei pentru dotări cu tehnica digitală acolo unde exista cazul.
  15.Impozitarea oricarei pensii ce trece de 10.000 lei cu 50% iar tot ce depăseste 20.000 lei impozitare cu 100%.
  Merci.
  • +3 (7 voturi)    
   Heil Hitler (Joi, 29 octombrie 2020, 11:59)

   jolian [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Ti-a sarit asta: desfiintarea statului Romania si incorporarea teritoriilor tuturor statelor din jur.
  • +6 (8 voturi)    
   ce cap ai (Joi, 29 octombrie 2020, 12:00)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   de tip sovietic. ce te doare pe tine ca am eu 10 masini? pune mana si munceste nu lua bani de la mine. esti profesor de vrei bani mai multi si vrei si calculator. si eu muncesc acasa dar cu tehnica mea. nu mai intinde-ti mana, ca ati facut praf invatamantul.
  • +4 (6 voturi)    
   Ai cam facut un ghiveci acolo... (Joi, 29 octombrie 2020, 12:11)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   1. Vad ca ai o boala pe cei cu mai multe masini, desi unii chiar au nevoie de ele, mai ales daca locuiesc in zone fara transport in comun, sau cu transport in comun deficitar. Mai stii vreo tara europeana care sa impoziteze agresiv a doua masina?!? Ce urmaresti de fapt cu masura asta?

   Mai departe vad ca ai pus gand rau la toate entitatile de control, de ai ajuns la aberatia "Unificarea CCR &Consiliu Legislativ intr-o structura in subordinea Înaltei Curți de Casatie si Justitie", o chestie pur ilogica.

   "15.Impozitarea oricarei pensii ce trece de 10.000 lei cu 50% iar tot ce depăseste 20.000 lei impozitare cu 100%." - pai si atunci unul care castiga 5000 de euro in privat, ce interes ar mai avea sa plateasca impozit pe salariu in loc sa isi mute veniturile pe microintreprindere, actiuni in Belize, sau altceva similar? Asta deja e lupta de clasa cu puterea burghezo-mosiereasca.


   In concluzie, programul ala isi propune sa multumeasca majoritatea, nu pe fiecare gica-contra care are pusa pata pe cei cu mai multe masini sau cu venituri mari.
   • -1 (5 voturi)    
    zi mersi (Joi, 29 octombrie 2020, 13:11)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Ca nu a trecut si impozitarea *X pentru fiecare proprietate suplimentara, cum au facut maaarii uameni de dreapta base/boc si pdl.

    A uitat sa treaca si "omorati chiaburii"
   • 0 (6 voturi)    
    Ar fi interesant daca ar fi o lupta de idei (Joi, 29 octombrie 2020, 13:39)

    DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Sau o dezbatere.
    Dar postacii de pe aici doar insultă.
    1. Organe de control sunt fara numar in aceasta tara.
    Fara rezultat.
    Se calcă in picioare unele pe altele.
    La un agent economic se perindă controale de tot felul si raman zone si perioada supuse activității de control.
    O structura profesionistă odata formata prin unificare ramane o structura eficientă.
    Nici in Occident nu sunt zeci de corpuri de control.

    2. Actuala structura CCR +CL sunt structuri politice perimate care nu duc la rescrierea Constituției după comandamente politice.
    Este chiar logic: toti sunt judecători (CCR ) nu sunt supraoameni.
    ICCJ este parte a judecătorilor.


    3. Unificarea parchetelor ar scapa sistemul de numiri politice.

    4. Celelalte unificări / fuziuni propuse sunt pentru întărirea statului roman.
    Comparați cumva situația de la CFR divizat in 5 sau 6 si nu mai face nimic.
    A fost o cerință UE dar statul acum e praf la transporturi.

    5. Despre impozitarea pensiilor speciale vorbeam dar nu am dezvoltat ideea referitoare la contributivitate.
    Impozitarea acelor pensii obtinute fara cotizare.

    6. Despre impozitare auto trebuie lămurită problema.
    Nu ma intereseaza cate auto ai.
    Nu înțelegi ca ma refer la masinile SH care au facut din Ro un cimitir auto.
    Pericolul din trafic, poluarea, problemele cu parcarea nerezolvată de autorități fac irespirabila viata

    Poate esti de la Cuca Măcăii si nu ai vazut cum e in Bucuresti.
    Multumesc.
    • -1 (5 voturi)    
     aberezi cu gratie la majoritatea punctelor (Joi, 29 octombrie 2020, 15:06)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

     La punctul 6 este ura proletara si atat, de ex.

     Stii cum i-as articula eu pe d-astia ca tine la faza asta, desi sunt CONTRA impozitarii idioate si a interdictiilor? Sa ai voie sa detii numai masina electrica si doar daca ai loc de parcare sau garaj proprietate privata. Si ca sa descongestionam centrul, ca sa fim ECO, sa poti circula numai daca esti riveran, adica sa ai resedinta reala sau proprietate pe o raza de maxim 2km de la km 0. Merge?
     • 0 (2 voturi)    
      Nu intelegi (Vineri, 30 octombrie 2020, 12:20)

      DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Toți ăstia ca tine cu IQ apropiat de zero nu au cum a intelege ca societatea din Ro involueaza.
      Aduceți SH auto cu 1000 € si va mandriti ca aveti masina.
      Mândria si prostia merg mana-n mana.
      • 0 (2 voturi)    
       serios? (Vineri, 30 octombrie 2020, 14:07)

       Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

       Asta ai reusit sa intelegi din ce am scris eu? WOW... te-am supraestimat grav.

       Martin Niemöller - poate o sa intelegi, desi sunt slabe sanse, data fiind "logica" proletara sau proiectia pe care o faci ref IQ.
    • +1 (5 voturi)    
     bine, hai sa dezbatem (Joi, 29 octombrie 2020, 15:29)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

     1. Stii undeva in occident sa fie un singur corp de control pentru toate cele? Nu cred. Aia de la mediu stiu sa faca controale la mediu, aia de la sanepid, sunt cu treaba lor, ISU e cu incendiile si tot asha. Facand o mega agentie nu vei obtine nimic diferit, pentru ca tot echipe separate vor veni in control. Ce-ar trebui sa se schimbe aici ar fi ca regulile si reglementarile care trebuie respectate sa fie simple si aplicabile, nu cum sunt aberatiile alea din normele de incendii, si sa se aplice la sange. Nu unii sa primeasca amenda saptamanal si altii sa scape ca stiu pe cine trebuie.
     2. Clar CCR trebuie reformata, dar asta presupune schimbarea constitutiei. Plus ca peste tot in lume Curtea Constitutionala e un organism independent, fix pe ideea de a avea mai multe filtre prin care sa proesti aberatii in momentul in care poporul da votul unor dictatori .
     3. Unificarea nu rezolva nimic atat timp cat sefii de la parchetul unificat sunt numiti tot politic. Problema aici e modul de numire, nu numarul de parchete. Chiar daca e sa faci un singur parchet, tot va trebui sa-l imparti pe directii care se ocupa de diverse tipuri de infractiuni, ca una e sa anchetezi crima organizata si traficul de persoane (DIICOT), alta e sa anchetezi acte de coruptie si cu totul alta e sa anchetezi infractiuni de drept comun. Ai nevoie de personal specializat pentru fiecare tip de activitate. Si in final tot acolo ajungi...
     4. Si crezi ca daca era un singur CFR, ar fi fost altfel? In general unificarile astea ascund mizerii din diverse zone. De aia se impart activitatile, ca fiecare dintre ele sa fie analizata separat, sa-si justifice existenta independent. Nu asta e problema la CFR cum nici asta nu e rezolvarea.
    • +1 (5 voturi)    
     continuare (Joi, 29 octombrie 2020, 15:31)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

     5. "Impozitarea oricarei pensii ce trece de 10.000 lei cu 50% iar tot ce depăseste 20.000 lei impozitare cu 100%." nu vad nimic despre contributivitate aici...
     6. asta inseamna impozit progresiv per nivel de poluare a masinii. Asha e in SUA. Daca vrei, poti conduce si un camion propulsat arzand carbune, dar platesti impozit cat 3 tesla anual. Nu a doua sau a 5-a masina, ci nivelul de poluare. Dar ca daca faci asta in Romania, te aplauda maxim 10% din populatie, restul de 90% te injura.
 • +2 (16 voturi)    
  Pentru cei care nu sunt deja convinsi. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:00)

  mihaizzz [utilizator]

  Daca aveti interes interes direct sa castige un partid sau altul nu conteaza ce spun oamenii astia, veti contra-argumenta ca sunt bla-bla-uri, ca lipseste aia sau cealalta, ca sunt toti la fel si asa mai departe.

  Mi-as dori in schimb ca cei care nu au interes direct dar nu sunt deocamdata convinsi nici de USRPLUS sa citeasca 1-2 angajamente de interes (in detaliu) si sa judece daca aceste angajamente si masuri sunt bune sau nu. Atat, cititi in detaliu oricare dintre angajamente, vedeti impactul bugerat, detaliile din spate, pasii de implementare si judecati.

  Parerea mea, sustinator al schimbarii clasei politice, este ca si doar jumatate din nagajamente daca vor fi implementate in urmatorii 4 ani si va fi un salt spectaculos.

  Trolilor si postacilor platiti, spor la comentat! Cu cat mai multi, cu atat mai multa incredere am ca nu ma insel dandu-le o sansa celor de la USRPLUS. ;)
  • 0 (16 voturi)    
   toti o apa si-un pamant.... (Joi, 29 octombrie 2020, 11:16)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui mihaizzz

   ... spune-i fraierului ce vrea sa auda si va crede ca esti mesia. ca aia e schimbarea..
   nu ba, astia-s aceiasi lupi in haine de oi. bine, unii sunt si capre, dar asta-i alta discutie.
   • +4 (8 voturi)    
    mersi de confirmare:)) (Joi, 29 octombrie 2020, 11:42)

    mihaizzz [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    te-ai si grabit sa o confirmi pe asta cu "toti sunt la fel", bravo :)

    Nu, nu sunt toti la fel si o stii foarte bine, nu sunt aceeasi hoti si incompetenti cu liceu terminat la 35 de ani pe care i-am trimis in parlament de ani de zile.

    Problema lor e ca nu au convins pana acum ca au puterea, vointa, inteligenta sa faca ceva bun din ce zic ca vor sa faca. Nu au convins pentru ca nu au avut ocazia sa faca nimic. Dar vom vedea daca fac ceva doar daca vor fi lasati sa conduca un minister, doua, o institutie, etc.
    • -1 (1 vot)    
     ok boomer... (Vineri, 30 octombrie 2020, 7:23)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui mihaizzz

     .. ce-ti doresti de la mos craciun anul asta?
 • +2 (20 voturi)    
  USR-PLUS (Joi, 29 octombrie 2020, 11:02)

  Ibit [utilizator]

  La guvernare , cu VUVUZEAUA in gura !
  Mult zgomot , pentru nimic !
  Astia conduc o masina care are motorul legat de claxon , nu de roti !
 • +3 (23 voturi)    
  Zau? (Joi, 29 octombrie 2020, 11:03)

  Gerota [utilizator]

  Decizii populiste, nerealiste, dar bune pentru pacalit romanii.
  PSD a folosit mult timp tehnica asta: spune-i romanului ce vrea sa auda si te alegi cu votul lui.
  Iar materialul integral (vezi link in articol), prin imagini si text, este construit de experti in manipularea maselor. Poza aia cu pensionarul special, din materialul integral, pun pariu ca apartine mai degraba unui parlamentar.

  Parca vad trupele de interventie rapida ale USR cum vor aduce, pe sus, incatusat, sportul inapoi in scoala. Problema e unde e scoala.

  Mai multa incredere as avea in cineva care mi-ar promite doar sa conduca cu mai mult bun simt. Atat.

  Lista asta e motivul pentru care eu nu o sa-i votez.
 • 0 (16 voturi)    
  Dupa exemplul cu Vlad Teohari (Joi, 29 octombrie 2020, 11:05)

  Alui [utilizator]

  O sa fie vai de noi cu astia!
 • +8 (8 voturi)    
  nu faceti (Joi, 29 octombrie 2020, 11:13)

  daldepsd [utilizator]

  precum alde psd udmr. Puneti va rog, prima pe lista, educatia (nu pseudoeducatia). De aici vin toate. Nu avem nevoie de "doctori" din carton care doar se infrupta din banul public. Asta e rezultatul odiosilor de la alde psd udmr si o parte din pnl. Asa cu litere mici, cum sunt si ei.
 • +1 (13 voturi)    
  Slabe sanse! (Joi, 29 octombrie 2020, 11:13)

  Cataleya [utilizator]

  USR-Plus n-au cum sa se apropie de scorul PNL la nivel national. Nici macar de al PSD.
  Cum o alianta cu PSD este exclusa, USR va avea probabil 15-17% iar PNL vreo 33-36%
  Dupa redistribuire, au toate sansele sa obtina impreuna o majoritate solida in Parlament, dar USR-Plus va ramane in continuare vioara a doua intr-un Guvern cu PNL si a 3-a cobza in in Parlament.
  Nu e deloc rau, dar nici pe departe ceea ce viseaza la ora asta Barna si Ciolos.

  Dar e campanie electorala, e permis fiecaruia sa promita si sa viseze.
  • -7 (9 voturi)    
   ha (Joi, 29 octombrie 2020, 12:11)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   15-17%. vrabia malai viseaza. daca atinge 10%. vad guvern pnl-pmp-udmr. numai daca insista Iohanis intra si usr+ in guvern.
  • +4 (6 voturi)    
   E obligatoriu sa-si prezinte programul de guvernar (Joi, 29 octombrie 2020, 12:14)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   si dupa alegeri, sa lupte pt ca cele mai importante obiective din program sa fie preluate si cuprinse in programul de guvernare al guvernului PNL- USR !

   PS. Deci nu e vorba de promisiuni si de vise ci de a convinge PNL ca o guvernare in interes public iar nu de grup trebuie sa aiba in vedere rezolvarea problemelor ce tin de justitie, de pensii, de sanatate, de scoala (inclusiv digitalizare) !
  • +1 (5 voturi)    
   Dar de ce esti atat de sigur, esti Mafalda? (Joi, 29 octombrie 2020, 16:39)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   De unde esti atat de sigur ca alianta USRPlus nu trece de 15-17%? Dar ca ia PNL 33-36%?

   Astea sunt povesti si vise. Realitatea e cea care o construim noi, prin vot.

   Poate multi nu realizeaza inca: Romania a trecut de 3 MILIOANE de oameni care lucreaza in sectorul post-industrial: servicii, IT, finante, contabilitate, profesii liberale. Peste 3 milioane! Oameni care vor cu totii cam aceleasi lucruri: o administratie corecta, banul public gestionat transparent si in intersul societatii, investitii rapide in infrastructura, o justitie corecta, fara control politic.

   E suficient doar ca aceste milioane sa mearga la vot si situatie devine cam albastra pentru vechile partide, partide care au esuat in a oferi societatii progrese in directiile indicate mai sus.

   E suficient un singur vot pentru a schimba asta.
 • -7 (15 voturi)    
  cred si eu.. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:14)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. au dat de gustul ciolanului. nu mai pot astepta.
 • +6 (6 voturi)    
  idei bune (Joi, 29 octombrie 2020, 11:23)

  codrean [utilizator]

  Sa fie cu noroc !
  Am doar o rezerva, in privinta asigurarilor de sanatate !
  Constitutia Romaniei garanteaza ingrijirea medicala pentru toti ! Desfiintati deci Casa de Asigurari, care plateste Sanatatea si pentru contributori si pentru ne-contributori! Toti romanii au dreptul la ingrijire medicala. Deci, Bugetul de Stat sa asigure fondurile necesare !Cine vrea mai mult si mai bine si are posibilitati sa mearga pe asigurare privata. Care nu e la-ndemana oricui, documentati-va, nu va faceti iluzii !!!
 • -5 (7 voturi)    
  Tiii,ce program minunat ! (Joi, 29 octombrie 2020, 11:32)

  dekar [utilizator]

  Am citit cu atentie bogata colectie de promisiuni electorale . Va mai amintiti lista de promisiuni pe care o citea Dragnea in emisiunea lui Rares Bogdan prin 2016,cand ultimul mai era moderator al unei emisiuni respectabile? Spitale regionale,gradinite,scoli,autostrazi,locuri de munca,un program pesedist de nu stiu cate zeci de pagini si nspe alte puncte. Ei,toate punctele USR-iste sunt MINUNATE ! Doamne,unde nu da fericirea peste natia asta sa se poata implini macar 1/4 din tot acest program ,de ex. PRIMELE 4 PUNCTE care ar atrage si rezolvarea unei parti dintre celellalte.Dar ! Dar proaspatul blat USR-PSD cu alegerea lui Iordache la sefia unei institutii justitiare ,nu-mi da pace.imi pun mari intrebari in legatura cu credibilitatea si integritatea morala a unei bune parti ,de la varf,ale acestui partid.
 • -5 (9 voturi)    
  Frumoase ganduri (Joi, 29 octombrie 2020, 11:35)

  Zache58 [utilizator]

  Realitatea este insa mai simpla:bpgatii vor fi mai bogati iar saracii mai saraci.Gargara asta USR-ista nu amageste pe nimeni.Oicum vine urgia.Va fi mai bine pentru politicieni si camarila lor.
  De 30 ani ne amagim ca va fi bine pentru popor.S-au realizat multe lucruri bune in Romania dar nivelul saraciei este in crestere si asa va evolua.Pentru ani buni de acum incolo vor da vina pe criza si gata:nu sunt bani,nu sunt bani,nu sunt bani.Covid+USR+PNL=Armaghedon=Urgie.
 • -4 (10 voturi)    
  Populisme la patrat. (Joi, 29 octombrie 2020, 11:39)

  Dilematic [utilizator]

  Hartia suporta orice !
 • +5 (7 voturi)    
  Pct. 7 extrem de usor de realizat si aducator (Joi, 29 octombrie 2020, 12:08)

  Susufler0 [utilizator]

  (prin economisirea resurselor bugetare) de fonduri pt investitii !

  Cateva dintre obiectivele din program ( pct 1-8, 19-23) pot fi destul de lesne de indeplinit cu conditia ca partenerul de guvernare sa isi doreasca cu adevarat indeplinirea lor ; ele nu ar trebui sa fie doar un deziderat al USR ! Pt realizarea altora, pe langa vointa politica este nevoie si de atragere de fonduri importante si in fine, sunt cateva (24-26) care cred ca nu pot fi realizate in urmatorii 4 ani indiferent de efortul si dedicatia guvernantilor in a le infaptui !
 • -6 (12 voturi)    
  Lol (Joi, 29 octombrie 2020, 12:19)

  HP [utilizator]

  La putere ajung cei cu voturile cele mai numeroase in spate.

  Avem alegeri, in sensul cel mai pur. Putem ALEGE.

  Pe cine alegem ?

  PSD, PNL, USRPlus, ALDE, PMP, UDMR.

  Daca te duci la vot, fa o comparatie, vezi care dintre cei de mai sus promit ca iti vor rezolva cele mai multe dintre problemele cu care te confrunti.

  E foarte simplu, fiecare voteaza pentru el.

  Daca iti doresti masuri de asistenta sociala, garantarea veniturilor daca esti bugetar, garantarea pensiei - PSD.

  Daca iti doresti masuri combinate de tip liberal si social - PNL.

  Daca iti doresti un PSD mai cinstit - Pro Romania

  Daca esti sau ai fost fan Basescu - PMP

  Daca iti doresti pur si simplu sa incerci cu altii - USRPlus.

  E clar ca USR nu poate oferi nicio garantie. E posibil sa nu faca nimic din ce promit, la fel ca restul.

  E posibil ca nici sa nu ajunga sa atinga o majoritate in Parlament, impreuna cu PNL sau singuri.

  Totul depinde de fiecare dintre noi, sa votam incat partidul preferat sa ajunga la putere.
  • -1 (9 voturi)    
   parerea mea (Joi, 29 octombrie 2020, 12:56)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui HP

   un psd mai cinstit. asa ceva nu exista. deci pro romania nu exista. termenii psd si cinste sunt ca sinele de cale ferata, nu se pot intalni.
   nu vreau sa incerc cu altii, poate cu altele.
   partidul preferat inca nu a aparut. nici un politician din Romania nu vorbeste despre viata si familie. politici pentru sprijinirea familiilor cu copii, incurajarea familiilor sa faca copii si cand spun familie normal ca ma gandesc la familia formata din femeie si barbat. nu aia formata din parinte 1 si parinte 2, care de altfel nici nu pot procrea. politici si legislatie pentru descurajarea avortului, pana la interzicerea lui. problemele astea nu exista pentru politica romaneasca.
  • +4 (6 voturi)    
   Ce clasa ai in tine mai HP-ule ! :))))) (Joi, 29 octombrie 2020, 16:03)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Trebuie sa recunosc ca iti meriti simbria ! :))
  • +1 (5 voturi)    
   Aoleu, ce basme (Joi, 29 octombrie 2020, 16:46)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui HP

   PSD - daca doresti asistenta sociala? Ia vezi cum arata zonele in care PSd conduce de 30 de ani. Mori de foame cu zile. Pleaca oamenii cu sutele de mii i strainatate. Unde e asistenta sociala? PSD se chinuie sa tina oamenii in saracie si depndenti, asta e toata asistenta lui sociala.

   ProRomania - un psd mai cinstit? Cu plagiatorul Ponta si hotul Tariceanu in frunte? Hai ca e de ras. Tariceanu mai e in libertate doar pt ca parlamentul a refuzat repetat anchetarea in dosarul Fujitsu. "Partenerii" austrrieci s-au plictisit de mult in puscaria din Austria.

   Masuri de tip liberal la PNL? Care sunt alea? Marirea in continuare a aparatului bugetar? Marirea fiondului de salarii? Votarea de avantaje si bonusuri fara numar pentru sefii din agentii? Si cine ar lua aceste masuri liberale? Unii care au lucrat absolut tota viata la stat, ca politicieni? Ia vezi cum arata cartea de munca a "liberalui" Orban.

   Pe scurt: daca nu mai ai absolut nicio asteptare de la politica, voteaza partidele vechi si o sa fie totul la fel ca pana acum.
   • 0 (2 voturi)    
    Lol (Vineri, 30 octombrie 2020, 10:16)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

    Te-ai gandit vreodata ca poate oamenii NU VOR reforme, schimbari, nesiguranta ?

    Ca dupa cate procente ia USR, e clar ca romanii nu isi doresc asa ceva.

    Acum deh, useristii vor da vina pe popor, ca sunt prosti, ca nu voteaza cum vor ei.

    Nu stiu care sunt prostii...
    • 0 (2 voturi)    
     Dupa tine toti oamenii sunt niste trogloditi (Vineri, 30 octombrie 2020, 13:56)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui HP

     dupa chipul si asemanarea unor pesedaci din varf de munte care asteapta uleiul si zaharul de la tovarasul Ceausescu !

     PS. "Du-te la furat" sau altfel spus "plimba ursul" aka "canta la alta masa" !
     • +1 (1 vot)    
      Lol (Sâmbătă, 31 octombrie 2020, 11:27)

      HP [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Nu dupa mine, dupa rezultatele alegerilor.
 • -1 (11 voturi)    
  balarii (Joi, 29 octombrie 2020, 12:30)

  Dedalus [utilizator]

  Alta lista de dorinte data drept "lista de masuri"

  Pierdere de vreme.

  Oamenii astia nu stiu pe ce lume sunt.

  Nu ca PNL sau PSD ar sti, dar de la USR aveam totusi pretentia de a cunoste deosebirea dintre o dorinta si o masura.

  Poate peste 20 de ani.
 • -1 (11 voturi)    
  Mda (Joi, 29 octombrie 2020, 12:43)

  Incomod3 [utilizator]

  cateva tampenii si restul abureli...
 • +2 (6 voturi)    
  Un program de bun simt (Joi, 29 octombrie 2020, 13:06)

  Zimbru [utilizator]

  E un program de guvernare excelent, care propune ceea ce multi dintre cetatenii tarii cer de 30 de ani.
 • -4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2020, 13:28)

  [anonim]

  • +1 (5 voturi)    
   Partid inchis ? (Joi, 29 octombrie 2020, 16:07)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui

   Abia ce s-au unit USR si PLUS !

   PS. Catre cine sa se deschida ? Ca PNL catre toti ciolanarii ?

   PPS. Cati anii presupune dupa tine testul asta al timpului ? :)))
  • +2 (4 voturi)    
   Pia voteaza PSD, ca au credibilitate (Joi, 29 octombrie 2020, 16:49)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui

   Au o jumatate de milion de membri, cica. Nu-i asa ca, dupa ce stii asta, incepi sa crezi ca Ciolacu, Dragnea, Firea, Olgutza, Buzatu sau Iordache sunt mari oameni politici, care vor numai si numai binele tarii?


   Partid mare, cu credibilitate, nu-i asa?
 • +2 (10 voturi)    
  USR+ prietenii lui Ciordache (Joi, 29 octombrie 2020, 13:28)

  VelmaKelly [utilizator]

  L-au votat pe Ciordache la schimb cu al lor. Bravo USR+.
 • +2 (4 voturi)    
  sa inteleg ca al europarlamentare... (Joi, 29 octombrie 2020, 13:36)

  bogdan1477 [utilizator]

  ... au fost ajutati de animalele din padure plus alea dinafara padurii de au obtinut 20%???

  Vad ca pe unii ii roade rau invidia
 • +2 (4 voturi)    
  vedem, mai e putin (Joi, 29 octombrie 2020, 17:21)

  bogdan1477 [utilizator]

  Nu mai e mult si vedem ce scor va obtine fiecare partid.

  Si apropos, vad ca tot occidentul e format doar din curve, betivi si babe. Probabil tie iti plac dacii liberi de pe la noi si marele prieten de la est
 • +2 (4 voturi)    
  tu-ti dai seama cat de tamp suna ce zici? (Joi, 29 octombrie 2020, 17:40)

  bogdan1477 [utilizator]

  Nu mai spun de virgule puse aiurea, dar nici firul epic nu prea reusesti sa-i tii. Daca vrei sa reclami ceva, vino cu exemple
 • -1 (1 vot)    
  Program USR/PLUS (Vineri, 30 octombrie 2020, 14:55)

  m.cobzaru [utilizator]

  Putin domnilor de la USR/PLUS.
  Programul Dv. in cele 40 puncte, generale si nefundamentate, este putin pentru ce este necesar in tara noastra, unde sunt multe si profunde probleme de rezolvat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by