Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, care la alegerile locale din 27 septembrie a candidat fără succes pentru un nou mandat, deschide lista Partidului Ecologist Român pentru un loc de deputat la Călărași. Reamintim că tot din partea acestui partid vor candida la alegerile parlamentare și Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, plecați recent din PSD, după ce nu s-au mai regăsit pe liste.

Marian Vanghelie (foto arhiva)Foto: Hotnews

Preşedintele PER, Dănuţ Pop, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că Marian Vanghelie se află pe primul lor pentru Camera Deputaților pe lista partidului în circumscripţia Călăraşi.

"Da, este pe platforma PER cu partidul domniei sale - PSDI (Partidul Social Democrat Independent) care face parte din cele 12 partide şi dânsul are Colegiul la deputaţi la Călăraşi, unde deschide lista. A existat o contestaţie, dar s-a câştigat în instanţă", a precizat Dănuţ Pop.

El a arătat că pe platforma comună a PER candidează la alegerile parlamentare 12 formaţiuni politice şi ONG-uri, între acestea fiind Partidul Republican, Partidul Social Democrat Independent, Alternativa pentru Demnitatea Naţională, PNŢCD.

"Tehnic nu s-a putut fuziona, că nu era termenul, alianţe nu se mai puteau face pentru că s-au suprapus localele cu parlamentarele şi termenul a expirat luna trecută, în timpul campaniei electorale, şi n-am mai avut timp să facem alianţă. Şi atunci am căzut de acord cu toţii să vină pe platforma Partidului Ecologist, (...) prin semnarea obligatorie de adeziune", a explicat liderul PER.

Reamintim că tot din partea acestui partid vor candida la alegerile parlamentare și Șerban Nicolae sau Liviu Pleșoianu, plecați recent din PSD, după ce nu s-au mai regăsit pe liste, precum și Cătălin Rădulescu, dat afara din PSD la începutul lui septembrie.

La alegerile locale din 27 septembrie, Marian Vanghelie - primarul Sectorului 5 între anii 2000 şi 2016 - a candidat fără succes pentru un nou mandat.

Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de şapte infracţiuni de complicitate la luare de mită şi şapte infracţiuni de spălare de bani; Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).