Primarul încă în exercițiu al Capitalei, Gabriela Firea, pledează pentru alegeri parlamentare, în contradicție cu ceilalți lideri ai PSD, care până acum au susținut amânarea alegerilor programate în 6 decembrie. Ea susține că votul este "singura soluție pentru a scăpa de miniștri incompetenți și inumani" și de "acest sistem guvernamental putred patronat de Orban". Mai mult, Firea a postat și o fotografie cu ea așezată la o masă, spunând că și-a preluat biroul de viitor senator de București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat marți seară pe Facebook, Gabriela Firea spune că de Sfântul Dimitrie Basarabov, considerat ocrotitorul Capitalei, și-a preluat deja biroul de viitor senator de București.

  • "Nu contează ce functii ocupam, ci doar ceea ce facem concret pentru semeni. De Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Capitalei, mi-am preluat biroul de viitor senator de Bucuresti, prin votul oamenilor dragi, carora le multumesc anticipat", a scris primarul încă în exercițiu.

Miercuri dimineață, ea a postat un nou mesaj, în care pledează pentru alegeri parlamentare, în contradicție cu ceilalți lideri ai PSD, care au susținut amânarea alegerilor până în primăvara anului viitor.

  • "Mā întreabă prieteni și cunoscuți ce rost mai are să meargă la vot pentru alegerile parlamentare, dacă la locale a văzut o țară întreagă ce s-a întâmplat și nimeni nu a luat vreo măsură. Răspunsul este simplu: tocmai de aceea! Pentru că nu pot ei fura cât putem noi munci și vota!
  • În plus, votul este singura soluție pentru a scăpa de miniștri incompetenți și inumani precum Cîțu, Tătaru, Anisie, Violeta Bau Alexandru etc. Cei care, prin măsurile luate, sfidându-i pe români, au compromis economia, sănătatea, educația, protecția socială.
  • Ei ne dovedesc zi de zi, prin deciziile eronate luate, că se poate mai rău azi decât ieri și mâine față de azi.
  • Iar Orban patronează vesel-inconștient tot acest sistem guvernamental putred.
  • Scopul parlamentarelor este un nou guvern. Un guvern care să fie format din oameni competenți, responsabili, cu grijă față de salariați, dar și pentru investitorii care creează locuri de muncă.
  • Acum, sfidarea conducătorilor față de români e maximă, pentru că s-a strâns toată puterea într-o singură “mânā” politică - președinte, premier, miniștri, instituții reprezentative. Un adevărat pericol pentru democrație!".