Gabriel Oprea candidează pentru un loc de deputat în București. Biroul Electoral i-a validat candidatura

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 26 octombrie 2020, 18:59 Actualitate | Politic


Gabriel Oprea
Foto: Facebook
Fostul ministru Gabriel Oprea - judecat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, aflat în coloana sa oficială - candidează independent pentru un loc de deputat în Capitală, la alegerile parlamentare programate în 6 decembrie, iar Biroul Electoral i-a validat candidatura.

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti a admis candidaturile depuse pentru Camera Deputaţilor şi Senat de 18 formaţiuni politice: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Alianţa USR PLUS, UDMR, Partidul Noua Românie, Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Naţional Ţărănesc Maniu - Mihalache, Partidul Ecologist Român, Partidul Noua Dreaptă, Partidul Naţiunea Română, Partidul Pro România, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Verde şi Partidul Mişcarea Populară.

De asemenea, Biroul Electoral a validat candidaturile la Camera Deputaților a 5 candidați independenți: Aurel Cătălin Stochiţă, Gabriel Oprea, Daniela Şerban, Valeriu Ciolan Nicolae şi Ionela Alina Geonea.

Biroul Electoral a respins trei candidaturi independente: Octavian Iulian Tiron, Sevastiţa Dumitrache şi Mihail Adrian Coteş.

Deciziile birourilor electorale de acceptare sau respingere a candidaturilor pot fi atacate în instanţă. Candidaturile rămân definitive cel târziu în 2 noiembrie.

Moartea polițistului Gigină și istoricul dosarului plimbat ani de zile între instanțe

Agentul de poliție Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015. El se afla pe motocicletă și făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, Gabriel Oprea se deplasa către locuinţa sa.

Dosarul a fost trimis de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

Curtea de Apel București a decis în 10 iulie că rechizitoriul DNA în acest dosar este întocmit legal, astfel că poate începe judecata pe fond în cazul lui Oprea. De asemenea, poate începe judecata pe fond în cazul societății General MPM Impex SRL şi al administratorului acesteia, Petre Mazilu, pentru ucidere din culpă.

Ce acuzații îi aduc procurorii lui Gabriel Oprea
 • "În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", arăta DNA.
Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi - activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.
 • "Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus - cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră - însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist. În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, 'drepturi' neprevăzute de cadrul legal, 'drepturi' a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită", spuneau procurorii.
În opinia procurorilor, Gabriel Oprea i-a pus pe poliţiştii rutieri care au executat această acţiune de însoţire într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

 • "Referitor la inculpaţii Mazilu Petre şi General MPM Impex SRL, a rezultat că aceştia, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind executarea semnalizării rutiere, nu au luat măsuri pentru instruirea angajaţilor cu privire la modalitatea corectă de realizare a semnalizării rutiere aferente lucrărilor executate pe partea carosabilă şi au pus la dispoziţia angajaţilor semne rutiere realizate artizanal, neconforme standardelor de siguranţă, faptă care a avut ca urmare realizarea total necorespunzătoare a semnalizării rutiere aferente unei lucrări executate pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, în zona în care s-a produs accidentul. Din probele administrate a rezultat că cei trei inculpaţi au prevăzut posibilitatea producerii unui accident rutier letal, însă au apreciat, fără temei, că un astfel de rezultat nu se va produce", mai susţineau procurorii.
Anchetatorii au luat în calcul faptul că, la momentul producerii accidentului, victima făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului de Interne, circula cu o viteză de 84 km/h în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie, iar dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare conduc la concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil.
 • "Faţă de aceste elemente de fapt s-a verificat caracterul ilicit şi culpabil al următoarelor acţiuni care au dus la decesul victimei: prezenţa victimei ca motociclist într-o coloană oficială; viteza de deplasare şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice; modalitatea deficitară de semnalizate a obstacolelor existente pe carosabil. Cu privire la primele două cauze - prezenţa victimei ca motociclist într-o coloană oficială, viteza de deplasare şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice - a rezultat că aceste activităţi au fost determinate şi că îi sunt imputabile inculpatului Oprea Gabriel", explica DNA.
Potrivit procurorilor, Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale şi conferindu-şi în mod discreţionar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei.
 • "Cu privire la cea de a treia cauză a accidentului rutier, respectiv modalitatea deficitară de semnalizare a obstacolelor existente pe carosabil, a rezultat că această cauză a accidentului este imputabilă societăţii comerciale General MPM Impex SRL (care executa pe suprafaţa carosabilă o lucrare la instalaţia subterană de gaze naturale) şi lui Mazilu Petre, administratorul societăţii comerciale. A rezultat că semnele de circulaţie nu erau reflectorizante şi că erau amplasate la aproximativ 11,5 metri înainte de zona lucrărilor. Potrivit prevederilor legale, semnele de circulaţie trebuiau să fie reflectorizante. Obligaţia de a asigura şi folosi semnalizare reflectorizantă şi de a o amplasa potrivit prevederilor normative în materie revine administratorului firmei General MPM Impex SRL Mazilu Petre", preciza DNA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10452 vizualizari

 • +32 (34 voturi)    
  Aceasta Este Rasplfata pentru Familia Gingina (Luni, 26 octombrie 2020, 19:03)

  un domn [utilizator]

  Banuiesc ca bruneta de pe bancheta va fi consilier parlamentar
  • +24 (24 voturi)    
   Da (Luni, 26 octombrie 2020, 20:36)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Si sigur va cere iar coloana oficiala. Tupeul gunoaielor de genul asta e maxim...
 • +34 (36 voturi)    
  Ăsta reprezintă brava armată română! (Luni, 26 octombrie 2020, 19:05)

  prec [utilizator]

  El este chintesența pensionarului special.
  • +1 (1 vot)    
   este (Marţi, 27 octombrie 2020, 12:15)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui prec

   chintesența nesimțiților.
   Îți trebuie un tupeu jegos nemărginit să mai candidezi la parlamentare în timp ce tu ești de vină pentru moartea unui om.
 • +26 (28 voturi)    
  iesi afara (Luni, 26 octombrie 2020, 19:17)

  sfarleaza [utilizator]

  javra ordinara!
  • +20 (20 voturi)    
   Stimate domn, (Luni, 26 octombrie 2020, 20:26)

   Rebecka [utilizator] i-a raspuns lui sfarleaza

   ba sa nu iasa!Abia astept sa-i vad pe dr Rafila,dr Cercel,si alti doctori adevarati alaturi de loaza asta,adresandu-se janghinosului izmenar cu apelativul,,domnule doctor´´!Pacat ca adevaratii mari medici se balacesc in aceias mocirla cu membrii psd de teapa impostorului Oprea!Dar daca dumnealor asa le place,atunci le urez:Spor la balabeala in fosa septica a psd!ASTA ati ales,de ASTA sa aveti parte!Doamne-ajuta!
 • +25 (25 voturi)    
  Mare patriot ! (Luni, 26 octombrie 2020, 19:45)

  festina [utilizator]

  trebuie sa aflam pe ce pozitie e pe lista ,sa nu-l ratam la vot . E pentru interesul national ,Patrioti , uniti-va ! Acum pe bune ,incerc sa fiu civilizat cand postez , da' un astfel de grobian cu ranjet stramb ar trebui sa se ascunda in pestera ,,nu sa candideze . Si va dati seama cat de jos ajunsesem incat semi-analfabetul se visa premier ? N-are simtul ridicolului
 • +26 (26 voturi)    
  Normal (Luni, 26 octombrie 2020, 19:45)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Merita dupa munca depusa... isi mai aduce aminte oare cineva ca e responsabil de moartea unui om? Poate chiar a mai multor oameni chiar si indirect.
  • +11 (11 voturi)    
   Sa nu ne amagim (Luni, 26 octombrie 2020, 21:08)

   Malone_M [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Cine sa-si aduca aminte de moartea tragica a D-lui Gigină, in afara de apropiatii sai? Cei care au ales primarul sectorului cinci sau cei care nu suporta "botnita" care le poate salva viata dar ei nu realizeaza asta pentru ca, nu-i asa, virusul nu exista? Politicienii care stateau la coadă ca sa fie făcuți doftori in siguranță națională de izmenarul ăsta? Un minim de decenta si inteligenta impune excluderea oricarui compromis in ceea ce priveste persoana lui, nu mai zic favorizarea sa prin vot, asta e deja imbecilitate.
 • +22 (22 voturi)    
  Tupeu maxim (Luni, 26 octombrie 2020, 19:49)

  Dilematic [utilizator]

  si nesimtire crasa !!!
  • 0 (0 voturi)    
   Nu are sanse (Marţi, 27 octombrie 2020, 10:08)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

   Omorul din culpa este condamnat si legal, dar si mai mult moral de catre populatie. Huidu a scapat cu 2 ani cu suspendare, dar si-a castigat ura intregului popor.
   La fel si Oprea, e urat de toti, nu are cum sa fie votat. Dar mai iese si el la rampa, isi incearca norocul sa revina in politica.
 • +22 (22 voturi)    
  Pana ce moartea ne va desparti! (Luni, 26 octombrie 2020, 19:54)

  Mihail. [utilizator]

  De astia nu mai scapam...
  • +13 (13 voturi)    
   Ba sa scapam de ei ! (Luni, 26 octombrie 2020, 23:24)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   Pe 6 decembrie !
   • +3 (3 voturi)    
    sper ,dar e greu , ca pare ca rezista ... (Marţi, 27 octombrie 2020, 7:34)

    festina [utilizator] i-a raspuns lui sfarleaza

    Vi se pare ca puteti scapa de gandaci ? Dai cu spray ,se duc la vecinu'.Da vecinu' cu spray ,se intorc la tine . Gandacul n-a mai gasit casa (partid) in care sa se ascunda , dar nu se lasa ...
    • +2 (2 voturi)    
     important e sa dai cu spray ! :) (Marţi, 27 octombrie 2020, 13:16)

     sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui festina

     Daca nu dam ar fi ca si cum nu ne deranjeaza... si noi aici tre' sa lucram ! Sa zicem tot mai multi ca ne deranjeaza si sa votam !
 • +3 (3 voturi)    
  De cand i-am aflat povestea (Marţi, 27 octombrie 2020, 7:43)

  John M. [utilizator]

  acestei jigodii ma obsedeaza o idee: daca s-ar face o galerie cu generalii tuturor natiunilor, acest cioflingar ar sta alaturi de eroi ca Geoge Patton, Douglas McCarthur, Eisenhower, Montgomery, Rommel, Jukov sau De Gaulle. Oare idiotii care i-au dat stelele de general s-au gandit vreodata la asta?!
  • +2 (2 voturi)    
   Dupa revolutie au ajuns generali toti (Marţi, 27 octombrie 2020, 10:10)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   cioflingarii...Pana si Pinali a ajuns general (facut de PSD, bineinteles).
 • +2 (2 voturi)    
  Șanse să fie ales (Marţi, 27 octombrie 2020, 13:25)

  finutza [utilizator]

  Cred că își dă singur seama că n-are șanse. Și atunci de ce candidează? Un răspuns ar fi că dorește sa reapară în peisajul politic și acum e un moment prielnic. Dar altul cred că e motivul, adică vrea banii de la stat pentru cheltuielile de campanie, care din 2020 se ridică la 60 salarii minime brute pe țară pentru fiecare deputat sau senator.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by