După Timișoara, Alba Iulia este al doilea mare oraș din România unde negocierile USR-PLUS - PNL pentru formarea unei majorități în Consiliul Local s-au blocat. USR-PLUS susține că PNL vrea să impună doi viceprimari și, în plus, nu a acceptat realizarea unui audit intern în Primărie, spre deosebire de PSD, care ar vrea un singur viceprimar și ar fi de acord cu auditul intern. La rândul lor, liberalii spun că "e imposibil să găsești mai mult de un sfert de adevăr în explicațiile USR PLUS" și îi acuză pe aceștia de ipocrizie.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Alianţa USR- PLUS anunţă că discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia care să permită alegerea viceprimarilor şi susţinerea proiectelor importante pentru oraş nu s-au încheiat. În acelaşi timp, discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au ajuns într-un impas în condiţiile în care PNL Alba insistă pentru obţinerea ambelor posturi de viceprimar. (...)
  • PNL doreşte ambii viceprimari, a acceptat parţial proiectele din <> şi nu a acceptat realizarea unui audit intern în Primărie. PSD doreşte un viceprimar, acceptă auditul intern şi <>”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de USR-PLUS, potrivit Alba24.

Primarul ales Gabriel Pleșa, care a candidat din partea USR-PLUS după ce a plecat din PNL, a declarat luni, după ședința extraordinară a Consiliului Local, că cei doi viceprimari ai municipiului vor fi votați cel mai târziu luni, 2 noiembrie. Votul pentru cei doi viceprimari trebuia să aibă loc astăzi, însă negocierile s-au blocat.

La rândul lor, liberalii spun că "e imposibil să găsești mai mult de un sfert de adevăr în explicațiile USR PLUS" și îi acuză pe aceștia de ipocrizie.

  • ”PNL a avut cele mai multe voturi pentru Consiliul Local, iar acest rezultat nu lasă loc de jucat soarta orașului la ruletă, pornind cu stângul, într-o încercare toxică, aparent eșuată, de asociere cu PSD.
  • Da, ești de o ipocrizie și o moralitate extreme atunci când invoci că PNL nu a fost de acord cu realizarea unui audit intern în primărie. Atenție! Nu a existat nici măcar o singură discuție în sensul acesta. Lipsă totală de schelet moral! Ce problemă să aibă PNL cu acest audit? OLAF a fost, DLAF a fost, Curtea de Conturi vine anual, de 6 ani Agenția de Rating Moody s verifică, an de an, bugetul de venituri, de cheltuieli, de investiții. Autoritatea Națională de Audit a fost urmată de cea europeană. Toate autoritățile de management din România, organismele lor intermediare, ANAP-ul, absolut orice instituție de control din țara asta au verificat primăria și nu au găsit nimic! Ar fi culmea ca funcționarii din primărie să tremure la o astfel de măsură.
  • În schimb, actualul edil ar trebui să-și dea seama că tot ce poate ieși la iveală este prestația mai mult decât modestă pe care a avut-o cu fiecare serviciu aflat în subordinea sa.
  • Iar acum, în loc să administreze orașul, se joacă, sporadic, de-a negociatorul, până și la sediul firmei private a fratelui său. Din respect pentru albaiulieni, dacă nu pentru el însuși, primarul Pleșa n-ar fi trebuit să aibă somn până nu se asigura că există o majoritate în Consiliul Local.
  • În plus, minte când afirmă că Mircea Hava i-a impus doi viceprimari de la PNL nominalizați. Pe actualul edil, Gabriel Pleșa, nu-l onorează postura de hingher al legilor democratice. Votul pentru consiliu a fost unul pe liste și nu nominal. PNL a cerut doi viceprimari pentru că a câștigat politic, deci nominalizarea celor doi aparține strict liberalilor", a transmis PNL Alba într-un comunicat de presă, scrie Alba24.

Liberalii mai susțin că "tot ce a propus USR-PLUS, prin vocea lui Gabriel Pleșa, la discuții de maxim câteva minute, au fost niște pretenții voit exagerate și aberante, pe sens unic, duse de pe o poziție de forță irelevantă în raport cu votul albaiulienilor".