Ministerul Apărării Naţionale anunţă că Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români, scrie Agerpres. Potrivit MApN, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public.

Ziua ArmateiFoto: USER UPLOADED

În Bucureşti, activităţile se vor desfăşura, duminică, după următorul program:

* 10,00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I - ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.

* 12,00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I") şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu) - ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

La Carei va avea loc, de la ora 15,00, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român", o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.