Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi o conferință de presă în fața sediului Primăriei, unde a anunțat că preluarea mandatului său va întârzia cel puțin o săptămână, din cauza atitudinii iresponsabile a PSD, care a depus 52 de contestații la decizia de validare a mandatului său.

Nicusor DanFoto: Agerpres/EPA

”La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a spus că în cele 52 de sesizări (apeluri) depuse de PSD la decizia instanței de validare a mandatului său de primar sunt invocate ”motive ridicole”, vorbindu-se de fraudă electorală "în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit în ultimii ani", iar acestea sunt copy-paste, având toate inclusiv aceleaşi greşeli gramaticale.

”Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă vine să credeţi”, a spus Nicușor Dan.

El a arătat că la alegerile din 2016 Gabriela Firea a fost validată în funcția de primar al Capitalei în cea de a 17-a zi, iar el se află în cea de a 25-a zi de la alegeri și validarea va mai întârzia cel puțin o săptămână.

Apelurile la validarea mandatului lui Nicușor Dan ar urma să fie judecate luni.

"Dacă cineva are probleme cu apa caldă trebuie să întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, și nu pe mine"

"Vreau să spun un lucru important, pentru că, din păcate, nu este foarte bine înțeles. În ultimele 4 săptămâni, primarul Bucureștiului a fost Gabriela Firea. Azi, primarul Bucureștiul este tot Gabriela Firea și săptămâna următoare primarul Bucureștiului va fi tot Gabriela Firea. Deci, dacă cineva are probleme cu apa caldă trebuie să întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, și nu pe mine. Este un primar care și-a abandonat mandatul, obligațiile legale. Este un primar care a abandonat în plină criză sanitară toate preocupările, și alea puține, privind coronavirusul”, a spus Nicușor Dan.

El a acuzat-o pe Firea de lașitate, pentru că și-ar fi pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși.

Nicușor Dan mai spune că unul din motivele pentru care se tergiversează instalarea sa este "caracatița de interese" din Primăria Capitalei.