Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, referitor la decizia PNL şi USR de a contesta la Curtea Constituțională numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ, că este dreptul acestora să o facă. "Nu mai bine nu-l votau, decât să îl conteste?", a întrebat Ciolacu.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

Întrebat despre contestarea de către PNL şi USR a numirii lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, Ciolacu a replicat: "Nu mai bine nu-l votau, decât să îl conteste? E dreptul lor constituţional şi mă bucur că fac acest lucru".

"Eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri, iar domnul Zegrean are 41 de voturi...", a adăugat Ciolacu, citat de News.ro.

El a negat existenţa vreunei negocieri în privinţa votului pentru Iordache.

Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales marți președinte al Consiliului Legislativ, iar senatorul USR George Edward Dircă a devenit preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare. Augustin Zegrean, susținut de PNL, a obținut doar 41 de voturi.

USR și PNL - care se acuză reciproc că au pus umărul la alegerea lui Iordache - au anunțat că vor sesiza la CCR numirile făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. Legea Consiliului Legislativ prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.