Deputatul USR Cătălin Drulă spune că acuzațiile că formațiunea sa ar fi votat pentru numirea lui Florin Iordache la șefia Coniliului Legislativ sunt ”ridicole” și susține că nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat - Augustin Zegrean.

Florin Iordache în Parlamentul RomânieiFoto: Digi FM / Facebook

”Cel puțin 20 de peneliști au votat cu Iordache în loc să voteze cu Zegrean. Este matematică”, a adăugat deputatul USR într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Drulă afirmă, într-o postare pe Facebook, că ”USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc” și că reprezentanții partidului său au votat cu Zegrean și cu George Dircă (USR) pentru șefia Secției de evidență a legislației.

”Colegul nostru a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) și de PSD. Nu am negociat această susținere, nu am oferit nimic la schimb”, potrivit parlamentarului USR.

Ce a scris Drulă pe Facebook:

”Văd tot felul de interpretări și speculații despre votul de astăzi din Parlament. Câteva lămuriri:

  • 1) Numirea lui Florin Iordache la președinția Consiliului Legislativ este o palmă dată de PSD pe obrazul românilor care au stat în frig la OUG 13.
  • 2) Prezența USR în parlament astăzi a fost de 21 de parlamentari: 6 senatori și 15 deputați.
  • 3) USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc. Afirmațiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache și Nicolicea, sunt ridicole.
  • 4) De altfel, Iordache a câștigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraționist la adresa USR, nu se înțelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre.
  • 5) Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la președinția Consiliului Legislativ și pe colegul nostru George Dircă la președinția Secției de evidență a legislației.
  • 6) Colegul nostru a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) și de PSD. Nu am negociat această susținere, nu am oferit nimic la schimb.
  • 7) Presupunerea mea este că dintr-un eșec în ultimul moment al negocierilor pe poziții între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opțiune viabilă pentru Secția evidența legislației. Mă bucură că colegul meu, un om integru și competent, a fost numit în această funcție și cred că va face o treabă bună.
  • 8) Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, și cel al prezenței USR, ar rezulta că nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat. M-a mirat și pe mine acest rezultat. Oricum prezența PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenți.
  • 9) S-a mai rostogolit un fake news cum că dl Ionuț Duli Mazâlu care a luat 2 voturi pentru președinția CL ar fi candidatul USR. Este complet fals. Habar n-am cine e dl. Mazâlu, nu-l cunoaștem. Dar asta n-a împiedicat toți comunicatorii PNL să preia acest neadevăr și să-l rostologească.
  • 10) Că e campanie electorală înțelegem, dar s-ar putea mai puțin mizerabilă?”