Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean și-a depus și el candidatura pentru postul de șef al Consiliului Legislativ, pe care și-l dispută cu fostul ministru al Justiției Florin Iordache, autorul celebrei Ordonanțe 13.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficial Augustin Zegrean și-a depus candidatura cu câteva minute înainte de expirarea termenului, ora 12.00.

Pentru postul de președinte al Consiliului Legislativ s-au mai înscris în cursă Florin Iordache (favorit) și Ionuț Duli Mazâlu.

Zegrean și-a depus candidatura și pentru funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Pentru această funcție s-au înscris și George Edward Dircă și Ciochiu Andrei.

Parlamentul urmează să se reunească marți după-amiază pentru a numi președintele Consiliului Legislativ.

Florin Iordache și-a depus marți candidatura pentru postul de președinte al Consiliului Legislativ. Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că partidul i-a oferit lui Florin Iordache șefia CL ca premiu de consolare după ce acesta nu a mai fost pus pe lista PSD la Camera Deputaților.

Reamintim că Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul Ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.