Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache și-a depus marți, candidatura pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul urmează să se reunească marți după-amiază pentru a numi președintele Consiliului Legislativ. Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că partidul i-ar fi oferit lui Iordache șefia CL ca premiu de consolare după ce acesta nu a mai fost pus pe lista PSD la Camera Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 12.50 Lista actulizată pentru cele două funcții vacante la Consiliul Legislativ:

  • Candidaturi președinte Consiliu Legislativ: Florin Iordache, Ionuț Duli Mazâlu, Augustin Zegrean
  • Candidaturi președinte Secția de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ: George Edward Dircă, Augustin Zegrean, Ciochiu Andrei

UPDATE 12.44 Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean și-a depus și el candidatura pentru pentru postul de șef al Consiliului Legislativ.

UPDATE 12.15 Florin Iordache și-a depus marți candidatura pentru postul de președinte al Consiliului Legislativ.

Reamintim că Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.

Candidatura lui Iordache pentru un nou post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte. De precizat este că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel conducerea PSD dorește să-l retragă pe acesta din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Instituția pe care ar urma să o conducă Florin Iordache - Consiliul Legislativ, are ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

De precizat este că șefii instituției nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcție cât doresc pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Parlamentul trebuie să numească un nou președinte al Consiliului Legislativ după Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ pentru că nu a fost depusă nicio candidatură.

Plenul reunit al Parlamentului este programat pentru marţi la ora 16.00.