Călin Popescu Tăriceanu și alți membri ai ALDE au demisionat din formațiunea politică, după ce conducerea formațiunii a decis aprobarea protocolului de fuziune între ALDE și Pro România. Astfel, Tăriceanu urmează să se înscrie în partidul lui Ponta pentru a candida la parlamentare.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare şi îl vizează inclusiv pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, arată comunicatul ALDE.

Decizia ALDE de a fuziona cu PRO România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în data de 8 noiembrie.