Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat luni, noile achiziții pentru lista la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, președintele PSD a anunțat că "se continuă reforma în partid" prezentându-l pe rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș Leonard Azamfirei. Alături de acesta și-a anunțat candidatura la Senat și Vasile Dîncu. Totuși, pe lista social-democraților se regăsesc și nume controversate ca Alina Vicol, avocata Alinei Bica, dar și fosta judecătoare de la Curtea Constituțională Simona Maya Teodoroiu, propulsată de Adrian Năstase și apropiată de Florin Iordache.

Ciolacu, în ParlamentFoto: AGERPRES

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST) Leonard Azamfirei va candida pe listele PSD la alegerile parlamentare, a anunţat luni Marcel Ciolacu.

Leonard Azamfirei este profesor universitar din anul 2009, precum şi conducător de doctorat din anul 2010, a fost rector al UMFST Târgu Mureş în perioada 2012-2020, anterior ocupând funcţiile de prodecan ştiinţific al Facultăţii de Medicină, din anul 2008, apoi de decan al Facultăţii de Medicină, în perioada 2010-2012.

De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a anunțat în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD că va candida la alegerile parlamentare din acest an pentru un post de senator de Cluj.

Totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu a confirmat că fosta judecătoare a Curţii Constituţionale Simona Maya Teodoroiu va candida la Senat, din partea partidului. "Mă bucură acest lucru. Este un specialist chiar în domeniul justiţiei. Am înţeles că o să candideze chiar la Senat, cap de listă. Mă bucură această candidatură. O altă nemembră a PSD şi o specialistă, doamna. Presupun că nu are nimeni ce să îi reproşeze”, a declarat Ciolacu.

Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar în intervalul februarie 2015 - iunie 2019 a fost judecător la Curtea Constituţională, ea preluând mandatul lui Toni Greblă. În interiorul partidului se știe că aceasta a fost propulsată de Adrian Năstase și este apropiată de Florin Iordache.

La începutul lunii septembrie 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a numit-o pe Maya Teodoroiu în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul MAE.

O nouă candidatură controversată este cea a Laurei Vicol, fostă avocată a Alinei Bica și a lui Daniel Dragomir. Laura Vicol va deschide lista PSD Dolj la Camera Deputaţilor. Aceasta a fost trimisă în judecată de DNA în 2016 pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri şi a fost declarată nevinovată de ÎCCJ. De asemenea, Vicol a promovat modificările nocive făcute de PSD la legile justiției.

Președintele PSD a confirmat candidatura acesteia și a precizat că: „nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă”.

PSD urmează să valideze lista pentru alegerile parlamentare în ședința Consiliului Național Politic care va avea loc marți, 20 octombrie.