Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida pe listele acestui partid la alagerile parlamentare, a anunțat duminică seară liderul PNL, Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a lat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte al partidului, îl voi propune candidat pentru Senat", a afirmat Orban, precizând că urmează să se stabilească în BPN în ce filială va fi candidat.

Întrebat despre candidaturile unor miniștri, precum Monica Anisie, care nu ar fi prins un loc eligibil, Orban a spus că la întocmirea listelor s-a ţinut cont de unele criterii, între care rezultatele de la alegerile locale.

"Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este preşedintele PNL Sector 2, iar la Bucureşti am ţinut cont de nişte criterii legate de rezultatele obţinute de organizaţii, iar doamna ministru Anisie este pe loc eligibil", a spus Orban.

Orban a făcut aceste declarații înaintea ședinței Biroului Politic Naţional al PNL, care ar urma să valideze listele de candidaturi la alegerile parlamentare.

Nicolae Ciucă a precizat ulterior că va candida pe listele PNL Dolj.

"Am luat decizia, împreună cu premierul Ludovic Orban, să devin membru al Partidului Naţional Liberal şi să candidez pe listele partidului la filiala Dolj. A fost o chestiune pe care am acceptat-o ţinând cont de faptul că s-a vehiculat foarte mult că este nevoie de oameni care şi-au desfăşurat activitatea şi în alte domenii, profesionişti, am înţeles acest lucru şi am luat această decizie. Este una personală şi asumată. Am considerat că este fair-play şi faţă de statutul meu de fost militar, am aşteptat un an, a trecut un an şi este un pas important. Vă daţi seama că nu ne transformăm acum, este o chestiune de a mă adapta. Nu am făcut politică, nu ştiu foarte multe lucruri despre ceea ce înseamnă să faci politică cu adevărat, în schimb sunt în măsură să fac lucruri aşa cum am făcut în cariera mea de militar", a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Cât despre rămânerea sa ca ministru al Apărării după alegerile parlamentare, în cazul în care PNL va forma Guvernul, Nicolae Ciucă a arătat că acest lucru va rămâne la aprecierea celui desemnat să formeze Executivul.

La București, potrivit News.ro, candidaţii votați de filială pentru alegerile parlamentare sunt:

Camera Deputaţilor:

  • Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Daniela Nicolescu, Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Alexandru Moraru, Violeta Vijulie.

Senat:

  • Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Matei Dobrovie, Ligia Popescu.