Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face apel la românii din străinătate să se înscrie pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentaredin 6 decembrie, termenul expirând în 21 septembrie. El spune că este "cea mai sigură cale" pentru protejarea sănătății, în contextul pandemiei de COVID-19. Până acum, 24.732 de români s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, iar 3.939 pentru votul la urne.

Stampila votFoto: AGERPRES
  • "Votul prin corespondență este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic. De aceea, vă recomand din nou să optați pentru votul prin corespondență și să vă înscrieți pe platforma www.votstrainatate.ro.
  • Vă reamintesc faptul că la înscrierea pentru votul prin corespondență aveți posibilitatea de a face dovada reședinței sau domiciliului în străinătate folosindu-vă de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factura de utilități în Franța, abonamentul de transport în Olanda", le transmite Aurescu românilor din străinătate.

  • Lista integrală cu documentele necesare poate fi consultată aici

Ministrul de Externe amintește că Biroul Electoral Central a decis recent că alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din decembrie 2020 în baza acestuia.