Alexandru Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Alexandru RafilaFoto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Rafila a acceptat oferta social-democraților, după ce în vară l-a refuzat pe Victor Ponta care-i propusese să candideze la Primăria Capitalei.

Conducerea PSD centralizează săptămâna aceasta propunerile din partea organizațiilor pentru lista la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că parlamentarii controversați ai PSD și care au stat alături de Liviu Dragnea nu vor mai prinde un loc în Parlament.

Pe lista neagră se află nume ca Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan și Iulian Iancu. De asemenea, baronul de Vrancea Marian Oprișan este tras pe tusă.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a dat celebra ordonanță 13/2017 care a modificat Codurile Penale și care a declanșat proteste anti-Guvern nu mai este dorit în Parlament de către actuala conducere.

De asemenea, Eugen Nicolicea a rămas fără susținere politică alături de Carmen Dan și Eugen Teodorovici care au intrat în conflict direct cu liderii PSD Mihai Tudose și Marcel Ciolacu.

Alături de cei patru actuali deputați și senatori, pe lista neagră se află și foștii miniștri susținuți de Dragnea: Dănuț Andrușcă, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc dar și Cătălin Rădulescu (Mitralieră) și Ecaterina Andronescu.

Baronul de Vrancea, Marian Oprișan și-a dorit un loc eligibil pe lista PSD la Senat însă nu are susținerea conducerii PSD. În urma conflictului cu Marcel Ciolacu care i-a cerut să facă un pas în spate după ce a pierdut alegerile locale, Oprișan este marginalizat în PSD și în prezent are doar calitatea de simplu membru de partid.

În schimb, nume ca Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu se află pe locuri eligibile pe lista PSD la Parlament.