Primarul ales al municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, susţine că deschiderea şcolilor din oraş va fi prioritatea zero după ce va depune jurământul, scrie Agerpres. "Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău de închidere a tuturor şcolilor din oraş, ceea ce va face ca toate orele de curs să se desfăşoare online, reprezintă practic rezultatul ultimului cadou pe care administraţia socialistă l-a făcut băcăuanilor", a scris edilul ales pe Facebook. El solicită Instituţiei Prefectului să prezinte situaţia numărului de cazuri de îmbolnăviri la nivelul municipiului Bacău, a focarelor identificate pe raza oraşului, precum şi situaţia măsurilor şi acţiunilor concrete întreprinse pentru limitarea numărului de îmbolnăviri.

Lucian Stanciu-ViziteuFoto: Camera Deputatilor

"Rog, de asemenea, ca Instituţia să prezinte argumentat motivele care au condus la explozia numărului de cazuri pe raza municipiului şi apropierea de pragul de 3 al numărului de îmbolnăviri (în cuvintele lor, fără citate din diverse norme)", precizează primarul Viziteu.

Edilul ales mai solicită Poliţiei Locale a municipiului Bacău să elaboreze şi să pună în aplicare un plan de acţiune şi intervenţie în zonele intens populate (pieţe agroalimentare/ târguri/ şcoli/ transport public) privind verificarea modului de respectare a măsurilor de protecţie, iar viitorilor săi colegi din Primăria Bacău să prezinte pe site-ul instituţiei situaţia actualizată zilnic a informaţiilor legate de evoluţia numărului de infectări, precum şi a focarelor semnalate pe raza municipiului Bacău.

Toate şcolile din municipiul Bacău vor funcţiona, începând de luni, doar în sistem online pentru următoarele 14 zile, potrivit deciziei luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.