Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că va candida pentru un mandat de parlamentar la Buzău, în timp ce Gabriela Firea va deschide lista PSD pentru Senat. Întrebat dacă Viorica Dăncilă - schimbată de la şefia organizaţiei de femei - va figura pe listele partidului la alegerile parlamentare, Ciolacu a răspuns: "Ținând cont că a fost prim-ministrul României, cred că da, dar e decizia organizaţiei de la Teleorman". El a adăugat că au fost discuţii ca pe listele PSD să nu se afle traseişti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"O să îmi permit acest lucru să candidez la Buzău, la parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este. Da, locul 1 la Senat pe Bucureşti, doamna Gabriela Firea”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va figura pe listele partidului la alegerile parlamentare, Ciolacu a răspuns: "Ținând cont că a fost prim-ministrul României, cred că da, dar e decizia organizaţiei de la Teleorman".

De asemenea, chestionat dacă Marian Oprişan se va regăsi pe lista PSD pentru Senat, în condițiile în care el spunea că vrea un mandat de senator, liderul PSD a răspuns: "Vom avea discuţia cu colegii din cadrul organizaţiei PSD Vrancea”.

Ciolacu a susținut că PSD va încerca să nu aibă traseiști pe listele pentru alegerile parlamentare.

"Deciziile acestea (privind persoanele n.r.) le vor lua preşedinţii de organizaţii. Am stabilit nişte principii. E prima oară când se stabilesc principiile înainte de listele la alegeri”, a adăugat Ciolacu.