Conducerea PSD a tras pe linie moartă trei lideri grei din PSD. Marian Oprișan și Viorica Dăncilă au fost înlocuiți din funcțiile de președinți de organizații iar Niculae Bădălău a demisionat de la PSD Giurgiu. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că Marcel Ciolacu i-a cerut demisia lui Oprișan pentru rezultatele slabe înregistrate la alegerile locale. Acesta ar fi refuzat iar conducerea Consiliul Național l-a demis prin vot pe acesta. Între Ciolacu și Oprișan există un conflict mai vechi cei doi s-au amenințat și cu bătăia în ședintele de partid.

Conducerea PSD Foto: PSD

Astfel, Doina Feodorovici va prelua șefia organizației de femei a PSD, organizația din Giurgiu va fi preluată de Marian Mina, la Vrancea a preluat interimar conducerea Marcel Ciolacu, iar Cristian Gentea va prelua șefia Ligii Aleșilor Locali din PSD, în locul lui Făgădău. Și PSD Călărași își schimbă conducerea, la șefia organizației venind Vasile Iliuță.

UPDATE "A fost o primă analiză după alegerile locale. Am decis anumite schimbări în structura partidului. Începând de astăzi, preşedintele interimar al OFSD este doamna Doina Fedorovici, prima femeie preşedinte de Consiliu judeţean şi din interiorul PSD. (...) La Organizaţia Giurgiu, domnul Bădălău s-a retras şi a fost preluată interimar de domnul Mina. La Organizaţia Vrancea am preluat eu interimar conducerea", a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei conducerii PSD.

Ciolacu a declarat că ar putea apărea și alte schimbări, în urma analizelor, iar în ceea ce îl privește pe Oprișan ”a fost un vot în consiliul politic național”.

Despre Feodorovici, care a a înlocuit-o pe Dăncilă la Organizația de femei, a spus că ”a făcut performanță la Botoșani, e un exemplu în PSD, este prima femeie președinte de CJ”.

Știre inițială

Potrivit surselor citate, Oprișan a refuzat să demisioneze. Acesta ar fi invocat faptul că rezultatul obținut de organizația Vrancea este același ca la alegerile din 2016.

Ciolacu nu ar fi acceptat explicația lui Oprișan și a propus la vot înlăturarea acestuia din funcție. Ciolacu va asigura interimatul la PSD Vrancea.

Tot prin vot s-a decis înlocuirea Vioricăi Dăncilă de la șefia organizației de femei a PSD. Interimatul va fi asigurat de Doina Feodorovici.

Totodată, Niculae Bădălau a demisionat de la șefia PSD Giurgiu și se retrage din partid. Acesta a fost numit vicepreședinte la Autoritate de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Șefia PSD Giurgiu va fi preluată de finul lui Bădălău, Marian Mina.

Social-democrații au analizat în ședința Consiliului Național rezultatul alegerilor locale. Marcel Ciolacu intenționa să-l tragă pe line moartă pe Marian Oprișan care dorește să candideze la alegerile parlamentare pentru un post de senator.

Potrivit surselor citate, Ciolacu l-ar susține la șefia PSD Vrancea pe Cristian Misăilă care a câștigat pentru a doua oară primăria Focșani. În ceea ce privește dorința lui Oprișan de a candida pentru un post de parlamentar are șanse mici de a se concretiza pentru că Ciolacu intenționează să introducă reguli și criterii pentru lista PSD la alegerile parlamentare.