Conducerea PNL a aprobat luni protocolul de colaborare în plan local cu PMP, partid care înaintea alegerilor a fost exclus din alianța dreptei pentru București.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În cadrul Biroului Executiv am votat şi ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. După cum ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeaşi familie politică - Partidul Popular European - şi am luat decizia ca în consiliile locale, consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare, în primul rând pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, promisiunile pe care le-am avut ambele partide în campanie şi pentru a colabora foarte bine aşa cum o facem la nivel naţional", a declarat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, după şedinţa conducerii partidului.

Colegiul Naţional al PMP a aprobat, duminică, semnarea unui protocol de colaborare cu PNL pentru crearea de majorităţi de dreapta în consiliile judeţene şi locale, a anunţat liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.