Social-democrații se reunesc, luni, în ședinta Consiliului Național pentru a analiza rezultatul alegerilor locale. Se așteaptă căderi de capete la nivelul conducerii organizațiilor care au obținut rezultate slabe la alegerile locale. De altfel este ocazia pe care Marcel Ciolacu o aștepta pentru a scăpa de liderii incomozi care l-au contestat în interiorul partidului.

Ciolacu, Firea, Vasilescu - PSDFoto: Hotnews

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că sunt vizați Marian Oprișan, Mihai Fifor dar și Ioan Dârzu de la Alba și Ioan Mang de la Bihor.

Marcel Ciolacu dorește să-l tragă pe line moartă pe Marian Oprișan care vrea să candideze la alegerile parlamentare pentru un post de senator. Potrivit surselor citate, Ciolacu l-ar susține la șefia PSD Vrancea pe Cristian Misăilă care a câștigat pentru a doua oară primăria Focșani. În ceea ce privește dorința lui Oprișan de a candida pentru un post de parlamentar are șanse mici de a se concretiza pentru că Ciolacu intentionează să introducă reguli și criterii pentru lista PSD la alegerile parlamentare.

În ședința CPN se așteaptă ca președinții de organizații care au candidat și pentru o funcție de președinte al Consiliului Județean și care au pierdut acestă bătălie să facă un pas în spate.

Printre organizațiile cu rezultate slabe se regăsesc: Arad (Mihai FIfor), Alba (Ioan Dârzu), Bihor (Ioan Mang), Giurgiu (Niculae Bădălău), Constanța (Felix Stroe), Vrancea (Marian Oprișan), Ilfov (Viorel Iordache), Sibiu (Bogdan Trif), Brașov (Marius Dunca) și Maramureș (Gabriel Zetea).

Potrivit surselor citate, conducerea PSD nu-i va schimba pe toți liderii care au înregistrat rezultate slabe în bătălia electorală. De exemplu, liderul PSD București Gabriela Firea nu va fi sancționată de conducerea PSD. De altfel, Firea a fost asigurată de Marcel Ciolacu că se va regăsi pe lista la parlamentare fiind asigurat un loc de senator.

La sosirea la sediul PSD, Gabriela Firea a afirmat că nu se teme de demitere.

„Este normal după orice scrutin partidele să-și facă propriile evaluări și analize. Cei care au câștigat, bravo lor, felicitări, vor fi avansați. În legătură cu cei care au pierdut, în cazul tuturor formațiunilor politice, deci și la noi, se va face o analiză a contextului în care au pierdut, scorul pe care l-au înregistrat și tot ceea ce s-a întâmplat în campanie. Am dublat atât eu cât și colegii de la sectoare scorul de la europarlamentare, la 33%. Dar nu este nicio problemă. Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agățat niciodată de funcții și acum ar fi ultimul lucru pe care l-aș face. Întotdeauna este loc de mai bine”, a declarat Gabriela Firea.

Pe agenda întâlnirii din Kiseleff se află și stabilirea criteriilor pentru lista candidaților la alegerile parlamentare.