Premierul Ludovic Orban a declarat că alegerile de la Sectorul 5, câștigate de Cristian Popescu Piedone, sunt o surpriză, scrie Mediafax. „Nu știu cât va putea să fie primar domnul Popescu. Are o condamnare dată de instanța de fond”, a amintit Orban.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

Premierul Orban a declarat duminică seară, într-o emisiune la România TV, că nu înțelege de ce oamenii din Sectorul 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone.

„O surpriză totală. Eu nu pot să înțeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înțeleg, dar asta e. Oamenii au optat, nu știu cât va putea să fie primar domnul Popescu. Are o condamnare dată de instanța de fond”, a declarat Orban.

Acesta a spus că mulți oameni din Sectorul 5 nu s-au dus la vot.

„Este rezultatul alegerilor făcute de majoritățile care au venit la vot din Sectorul 5. Astea nu sunt majoritățile reale, numai că oamenii sunt, slavă Domnului, mai mult de jumătate, oameni normali care trăiesc în Sectorul 5 nu s-au dus la vot, n-au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt Sectorul 5 în București. S-au dus după niște candidaturi care n-au adus nimic. Au lăsat sectorul pur și simplu într-o degradare continuă”, a mai declarat Orban.

La alegerile de duminica trecută, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) a obținut cele mai multe voturi în Sectorul 5.