Clotilde Armand a anunțat că Biroul Electoral București a respins contestațiile PSD la alegerile din Sectorul 1, ceea ce înseamnă că reprezentanta USR-PLUS va fi noul primar din sector.

Clotilde ArmandFoto: Facebook - Clotilde Armand

”Biroul Municipiului Bucureşti a respins în urmă cu câteva minute (11 la 4 voturi) contestațiile PSD împotriva mea. Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile și nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestațiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Știu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a scris Armand pe Facebook.

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins, duminică, renumărarea voturilor în Sectorul 1. Potrivit hotărârii în acest sens, BEM respinge ca neîntemeiată contestaţia PSD la decizia anterioară a Biroului Electoral Sector 1 privind respingerea cererii de renumărare a voturilor în acest sector, scrie Agerpres.

Aspectele vizând o eventuală fraudă electorală au fost analizate şi respinse ca nefondate de către Biroul Electoral Central, mai precizează documentul.

Referitor la apariţia unor informaţii şi imagini în spaţiul public privind păstrarea şi manipularea sacilor cu buletinele de vot, acestea nu intră în competenţa Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti, urmând a fi analizate de autorităţile competente în acest sens, se mai arată în hotărâre.

PSD a cerut renumărarea voturilor şi, ulterior, reluarea votului în Sectorul 1, invocând o fraudă electorală, după ce au apărut în spaţiu public imagini cu persoane care intră într-o cameră unde, posibil, sunt depozitate buletinele de vot.

Poliţia Bucureşti şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat şi fac cercetări în două dosare penale.