DOCUMENT Planul PSD de amânare a alegerilor parlamentare / De ce vor social-democrații ca scrutinul să aibă loc în martie

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 2 octombrie 2020, 14:47 Actualitate | Politic


PSD Parlament
Foto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN
Deputatul independent Adrian Dohotaru (fost membru USR) a depus,vineri un proiect de lege care propune amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că proiectul este gândit și lucrat de PSD. Miza amânării alegerilor parlamentare este uriașă pentru social-democrați care își fac calcule că amânarea cu trei luni a alegerilor parlamentare îi va favoriza.

Potrivit surselor HotNews.ro social-democrații și-au făcut calcule, iar o eventuală amânare a alegerilor parlamentare cu trei luni îi va ajuta să obțină un scor mai bun. Mai exact, PSD mizează pe faptul că decizile Guvernului de a nu majora pensiile și alocațiile copiilor precum și măsurile economice care vor fi nevoiți să le ia în următoare perioadă se vor reflecta negativ în primăvară asupra PNL. Astfel PSD mizează că ar putea obține un scor mai bun la alegerile parlamentare în primăvară.

În interiorul PSD s-a discutat posibilitatea depunerii unui proiect de lege care să propună amânarea alegerilor parlamentare.

Social-democrații au așteptat o decizie a Curții Constituționale pe o contestație care viza un proiect de lege care stipulează că Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor parlamentare. Proiectul de lege a fost contestat de Guvern la Curtea Constituțională, iar în urmă cu câteva zile, judecătorii CCR au respins sesizarea și spun că Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor.

Legea se află în acest moment pe masa președintelui Klaus Iohannis, iar acesta are pârghii de a bloca promulgarea acesteia.

În acest context deputatul independent Adrian Dohotaru cunoscut în Parlament pentru relațiile cu PSD a depus vineri un proiect de lege care propune amânarea alegrilor parlamentare până în martie 2021.

Proiectul de lege a fost depus la Senat la doar o zi după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat la Antena3 că în contextul epidemiei de coronavirus dacă în Parlament va fi propusă amânarea alegerilor parlamentare, PSD va susţine această propunere şi că va vota amânarea scrutinului.

 • Art. 1. - Data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021.
 • Art. 2. – Perioada electorală a alegerilor prevăzute la art. 1 începe la data de 13 ianuarie 2021.
 • Art. 3. – În cel mult 3 zile de la data prevăzută la art. 2, prin hotărâre a Guvernului se aprobă calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților prevăzute la art. 1.
 • Art. 4. - (1) Sunt și rămân valabile pentru alegerile organizate la data prevăzută la art. 1, următoarele acte și operațiuni electorale întocmite și realizate pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților ce fuseseră preconizate pentru data de 6 decembrie 2020:
 • a) listele de susținători ai partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, ai alianțelor politice, ai alianțelor electorale și ai candidaților independenți, acestea putând fi depuse, potrivit legii, la Biroul Electoral Central și birourile electorale de circumscripție până la data stabilită conform art. 3;
 • b) cererile de înregistrare ca alegător prin corespondență și ca alegător din străinătate, formulate conform art. 4 alin. (4) din Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, și art. 42 alin. (2) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare;
 • c) listele de susținători depuse la Biroul Electoral Central și birourile electorale de circumscripție, acestea putând fi actualizate și/sau modificate, până la data stabilită conform art. 3;
 • d) constituirea și completarea Biroului Electoral Central și a birourilor electorale de circumscripție;
 • e) deciziile Biroului Electoral Central și ale birourilor electorale de circumscripție prin care au fost înregistrate liste de susținători, candidaturi și alianțe electorale.
 • (2) Termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență și ca alegător din străinătate pentru alegerile organizate la data prevăzută la art. 1 începe la data intrării în vigoare a prezentei legi și se încheie la data expirării termenelor prevăzute la art. 4 alin. (4) din Legea nr. 288/2015, cu modificările și completările ulterioare, și art. 42 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare.
 • (3) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, activitatea Biroului Electoral Central și a birourilor electorale de circumscripție constituite pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 se suspendă până la data prevăzută la art. 2.
 • (4) Pe durata suspendării activității Biroului Electoral Central și a birourilor electorale de circumscripție, toate actele și documentele primite, create și deținute de acestea se păstrează de către Autoritatea Electorală Permanentă.
 • (5) Predarea-primirea actelor și documentelor prevăzute la alin. (4) se face pe bază de proces-verbal.
 • Art. 5. - Bunurile achiziționate pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților ce fuseseră preconizate pentru data de 6 decembrie 2020 până la data intrării în vigoare a prezentei legi vor fi păstrate și conservate în mod corespunzător de autoritățile publice care le-au achiziționat, în vederea utilizării lor pentru alegerile organizate la data prevăzută la art. 1.
 • Art. 6. – Sumele alocate conform art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 755/2020 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, Ministerului Afacerilor Interne, al Autorității Electorale Permanente, al Ministerului Afacerilor Externe, al Agenției Naționale de Integritate, al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Național de Statistică și rămase neangajate și/sau neutilizate la data intrării in vigoare a prezentei legi se restituie în vederea reîntregirii Fondului de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în cel mult 3 de zile de la data intrării în vigoare a legii.
 • Art. 7. – La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:
 • a) Hotărârea Guvernului nr. 744/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 816 din 4 septembrie 2020.
 • b) Hotărârea Guvernului nr. 745/2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 817 din 4 septembrie 2020.
Constituția prevede la articolul 63:
 • (1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.
 • (2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.
 • (3) Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.
 • (4) Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament. În această perioadă nu poate fi revizuită Constituţia şi nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23072 vizualizari

 • +66 (82 voturi)    
  pai nu mancau ei rahat... ca pandemia nu exista ! (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:04)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  pai nu mancau ei rahat... ca pandemia nu exista si ca guvernul ne vrea in casa ? acum vor amanarea deoarece va fi dezastru impotriva lor ?
  • -58 (76 voturi)    
   De fapt (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:19)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Nu a zis nimeni ca pandemia nu exista, poate astia de la USR au zis.

   Si proiectul de lege pentru amanarea alegerilor a fost depus de un independent, fost USR-ist, deci declaratiile pe surse cum ca proiectul este facut de PSD sunt doar intoxicari.

   Mai degraba facut de USR.
   • +17 (27 voturi)    
    Fostul USR-ist e PSD-ist (Vineri, 2 octombrie 2020, 19:10)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    PSD se teme (se vede si la locale) ca daca pierde alegerile toate furtisagurile vor fi date pe fata
   • +5 (11 voturi)    
    cum nu (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 11:44)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    a zis nimeni?
    ciolanu e nimeni? ”Medicul” rădulescu mitralieră e nimeni? Privighetoarea pesedistă marcel pavel nu susținea că el nu are covid ci o pneumonie ușoară? Cealaltă privighetoare, irina loghin, nu nega cu hotărâre?
  • -39 (53 voturi)    
   E 50 la 50% (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:01)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   In martie totul va fi mult mai clar. Pot pierde dar pot si castiga.
   • +31 (41 voturi)    
    De ce? (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:09)

    Wheelwright [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    De ce in martie 2021 si nu in martie 2024, va fi si mai clar, nu?
    Parlamentarilor astia li se incheie mandatul in decembrie si trebuie sa vina altii, sau tot ei daca vor fi realesi. Ce sa fie mai clar decat aceasta evidenta.
    • +8 (18 voturi)    
     Nu , 3025 (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:58)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

     Cand va dispare SARS-Cov2 de pe Pamant . Pana atunci vom fi in stare de urgenta

     Gata , avem stapani pe viata
     • 0 (2 voturi)    
      dreac (Duminică, 4 octombrie 2020, 11:04)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gamma

      Nu am mai avea stapani pe viata daca dreac am purta masca aia ca lumea, ne-am spala pe maini si am renunta doar un pic la legaturile cu Moldova si Rusia.

      Iote ca in topul imbolnavirlor este toata Moldova si atunci te mai miri de ce creste iarasi covid-uul - este drept ca si fara masca sau cu masca pe gura tot o iei.

      Facem scandal ca nu vrem stapani dar un lucru firesc, normal, la mintea oricaruia nu il facem.
    • -12 (20 voturi)    
     Si primarilor li s-a terminat mandatul in iunie (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:02)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

     "Parlamentarilor astia li se incheie mandatul in decembrie si trebuie sa vina altii, sau tot ei daca vor fi realesi."
     ===============================
     Si primarilor li s-a terminat mandatul in iunie...iar noile alegeri au avut loc in septembrie.
     Argument subtire, de vara, pentru neuronei putini.
    • +19 (27 voturi)    
     pezedeu e plin de infractori (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:34)

     rov [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

     pana nu-si face treaba justitia si pana nu ajung toti la puscarie, nu vor lasa in pace tara asta...
  • +6 (12 voturi)    
   Da, ei vor in martie alegerile, (Vineri, 2 octombrie 2020, 19:45)

   Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   pt ca nu toti din PSD isi permit indispensabili in decembrie fiind la vanzare cu pret ridicat!
   Ei asteapta luna lui martie sa cumpere mai multe perechi la pret de unul pt schimbare intr o singura zi la numaratoarea voturilor! Culoarea si mirosul se cunosc dupa cateva minute de la folosirea lor!!
 • +31 (45 voturi)    
  Iar o lege pentru votantii PSD (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:12)

  Piru [utilizator]

  PSD poate sa dea lege, dar aceasta lege poate fi contestata pe motive de neconstutionalitate. Motivul: CCR spune ca parlamentu trebuie sa stabileasca data alegerilor dar in termenii constitutionali. Asa ca acesta lege nu cred ca va reusi si este mai mult un mesaj pentru alegaturii fideli PSD. PSD lupta pentru a-si mentine macar votatii fideli
  • +9 (15 voturi)    
   Și până judecă CCR se amână alegerile (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:49)

   hsl [utilizator] i-a raspuns lui Piru

   ceea ce pică perfect în planul PSD.
  • +13 (19 voturi)    
   tic tac mai sunt 2 luni pana la alegeri (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:00)

   cici balerina [utilizator] i-a raspuns lui Piru

   Ce il opreste pe Iohannis sa nu promulge aberatia de lege prin care Parlamentul aproba data alegerilor?
   Se pun pezedistii sa il suspende pe presedinte pana in decembrie? Sunt curios daca au tupeul sa incerce.
   In noul Parlament pezede nu va mai avea majoritate oricum, iar astfel de legi nu mai au sansa sa treaca din decembrie incolo.
   Mai 2 luni de suportat mizeria maro pezedista din Parlament.
 • +30 (48 voturi)    
  La Superbet și Betano sunt deja pariuri (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:18)

  un domn [utilizator]

  Care spun ca P$D ar fi luat duminica următoare 9 % la Parlament și pariuri pentru Martie 2021 cu 5 % pentru Parlament

  Ambele sunt fezabile
 • +48 (62 voturi)    
  PSD nu este un partid ! (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:33)

  Copy-Paste [utilizator]

  PSD este un anumit profil de individ uman. El nu este o organizatie politica cu o viziune si obiective oneste.
  Este o grupare formata de indivizi in general care au reusit sa acceada in societate doar prin inselaciune, coruptie, etc. Numai faptul ca faci parte dintr-o astfel de grupare te descalifica.
  Si utiati-va ce mafioti su condus orgnizatia: Iliescu- crime impotriva umanitatii; Nastase - simbol al coruptiei si condamnat penal; Geoana - marioneta lui Vantu, Voiculescu, Patriciu; Ponta - impostor notoriu, cu doctorate si masterate doar pe hartie; Dragnea- condmanat penal, Dancila ...unitate de masura pentru prostie, marioneta infractorilor din partid...
  Sa mai continuam cu Plumb, Zgonea, Hrebenciuc si alti lideri marcanti ...?
  • -5 (23 voturi)    
   Asa e (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:23)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Copy-Paste

   Si ca sa ii spele, cca 7000 de pesedisti au trecut in conglomeratul de ciolănari care a confiscat sigla PNL, unii dintre ei - condamnati penal definitiv - regasindu-se si pe listele alesilor „liberali”.
 • +36 (46 voturi)    
  Ce kkt?! (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:39)

  mr_mojo [utilizator]

  Dacă spun ei 2049 o sa ne aliniem?
  Astia nu ies de acolo decât cu picioarele înainte.
  • +11 (17 voturi)    
   Constitutia (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:38)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

   Pot spune 14 martie 2021, conform Constitutiei, la maxim 3 luni de la data expirarii mandatelor actualilor parlamentari.
   • 0 (4 voturi)    
    3 luni (Vineri, 2 octombrie 2020, 21:21)

    Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui copci

    hm....11 Decembrie + 3 luni parca da ceva inainte de 14 Martie. Constitutia nu spune 90 zile ci 3 luni. Deci maxim 11 Martie (parerea mea).
 • -41 (63 voturi)    
  Amanarea e foarte buna (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:49)

  galeo [utilizator]

  Deoarece teama de alegeri ii va impiedica pe Werner si guvernul sau sa ne terorizeze cu o noua stare de urgenta.
  • +30 (46 voturi)    
   Si tu esti sluga PSD, ne mai minti mult? (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:05)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Locul tau e la picioarele vreunui stapan, dar sunt si vesti bune, partidul tau e pe cale de disparitie.
  • +17 (29 voturi)    
   waw (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:12)

   sorvas [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   mare ti-e gradina, doamne
   • +3 (7 voturi)    
    nu chiar (Vineri, 2 octombrie 2020, 22:10)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui sorvas

    Dpdv legislatie fiscala, TOTI au mers la rupere in decembrie, mai putin cand se prevedeau alegeri. Tot asa, TOTI s-au prevalat de sintagma din codul fiscal ca legislatia nu poate fi modificata "de regula" decat cu 6 luni inainte. Pentru TOTI regula a fost cand a vrut muschiul lor. La toti poti sa bagi pdl, psd, pnl, udmr si care dracu' a mai fost la putere.

    Mi-e egal de starea de urgenta, dar prin prisma la ce am zis mai sus mi-ar conveni o amanare.
  • +22 (34 voturi)    
   pe voi (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:16)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   vă plătește pesedeaua în funcție de câte aberații postați? Vă dovediți astfel că nu sunteți decât o clică, nu un partid. Vă tăiați singuri craca tot punând piedici, doar de amorul artei. Nu faceți decât să întăriți suspiciunea că nu vă dați plecați din cauza fraudelor pe care le pregătiți.
  • +7 (13 voturi)    
   Preferi un tub in plamani (Vineri, 2 octombrie 2020, 19:12)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   si "libertate"? Se vede IQ de pesedist (sub 20)
 • +31 (43 voturi)    
  cand (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:57)

  liviu_ [utilizator]

  pandemia ii mai face sa mai ramana cateva luni la ciolan ... pandemia e buna!
  hai sictir hotilor!

  PS: daca tot urlati ca ati fost furati si daca tot vreti sa o amanati si vreti ca oamenii sa nu interactioneze si sa se imbolnaveasca exista o solutie (la toate 3 + multe altele): VOTUL ELECTRONIC !!! hai ca se poate!
  • +9 (13 voturi)    
   Nimeni nu vrea vot electronic (Vineri, 2 octombrie 2020, 20:28)

   palatin [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Nici un politician nu vrea vot electronic.

   Si, daca cumva vor fi obligati sa accepte votul electronic, se vor asigura ca tehnologia si sistemul de vot electronic vor fi atat de convenabil construite incat sa poate fi "corectate" voturile, acolo unde vor dori ei.

   Singura scapare este sa impunem un sistem electronic care sa nu poate fi spart decat foarte greu. Perfect nu exista.
 • +36 (46 voturi)    
  Daca apuca sa voteze bugetul pt 2021 (Vineri, 2 octombrie 2020, 15:57)

  EQUANT [utilizator]

  ne condamna pe urmatorii 4 ani.
  • +22 (38 voturi)    
   Romanii n-au votat in 2016, e vina lor (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:05)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui EQUANT

   Tot ce se intampla e vina fraierilor, 61% din votanti, care in 2016 nu s-au dus la vot.
   • +7 (11 voturi)    
    Cum sa nu voteze?! (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:27)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Iar cifra corecta este mai degraba 62%!

    In 2016, romanii au acordat o victorie zdrobitoare pedeereului: 18% l-au votat direct, iar 62% l-au votat indirect, dar la fel de eficient, prin neprezentarea la alegeri!

    "Ma pish pe el de vot"!
  • +14 (22 voturi)    
   De asta mi-e frica si mie (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:12)

   Wheelwright [utilizator] i-a raspuns lui EQUANT

   Vor veni cu tot felul de aberatii gen dublare, crestere de 40 % in plina criza economica mondiala.
  • +8 (16 voturi)    
   bugetul (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:18)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui EQUANT

   va putea suporta modificări votate de viitorul parlament.
   • 0 (2 voturi)    
    dupa ca i-ai dat 40% la pensie acum (Duminică, 4 octombrie 2020, 11:09)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    cand esti in sapa de lemn mai poti tu sa ii iei ceea ce a fost dat???

    CCR-ul a marsat victorios pentru ca noi am avut mereu ciocul mic si joc de glezna iar Presu....
  • -1 (1 vot)    
   ASTA ESTE (Duminică, 4 octombrie 2020, 11:07)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui EQUANT

   acolo vor sa ne duca...

   De magaria asta vinovatul este CCR-ul.

   Iar veriga slaba este Presedintele pentru ca dupa cazul LCK nu a luat masurile si greutatile care se impuneau atunci iar acum ducem inca in carca mortul numit CCR. in afara de infractorii adapastiti in Parlament.
 • -17 (41 voturi)    
  Erată (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:04)

  Amerlocu [utilizator]

  S-a omis în mod convenabil faptul că „independentul” Dohotaru cel apropiat de PSD a ajuns în parlament pe listele USR.
  • +8 (20 voturi)    
   și (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:23)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   care e relevanța pentru alegerile parlamentare din 6 Decembrie sau când vor fi, în Martie 2021?
   Zero, ca postarea ta de pesedac rătutit.
   • -11 (21 voturi)    
    E chiar foarte relevant (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:06)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    USR-eii s-au lăudat până la sufocare că toți oamenii puși pe listele lor la orice candidatură sunt verificați și răsverificați. Bag seama că Dohotaru ăsta care lucrează din greu pentru PSD e unul din USReii ăștia capabili și răsverificați :)
    • -1 (5 voturi)    
     E relevant dar nu cum crezi (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 10:12)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Oamenii se schimba , imediat ce s-a schimbat a fost dat afara . S-a schimbat si Basescu , nu-i asa ? De la razboi cu PSD si suspendari in 2007 pana la ajutat coana Firea in 2020 . Altii nu se schimba niciodata , voteaza PSD si din mormant
    • 0 (6 voturi)    
     măi amețeală, (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 12:03)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     minți cu nerușinare.
     dohotaru nu mai este membru USR. Faptul că după alegeri a trădat partidul care l-a dus în fotoliul călduț de parlamentar, arată ceea ce a fost, un spion psd. Același scenariu l-a pățit convenția democrată care a după ce a câștigat alegerile parlamentare din 1996 s-a trezit că pierde majoritatea parlamentară din cauza trădătorilor/spionilor pesedaci (pe atunci pdsr) care și-au dat demisiile din partidele care formau convenția și s-au repatriat sub sigla clicii hoților, pdsr, actualmente psd.
    • +2 (2 voturi)    
     hai sa spunem adevarul (Duminică, 4 octombrie 2020, 11:49)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     USR era un partid extrem de mic si a incercat in 2016 sa atraga cat mai multi oameni.

     L-a gasit pe acest Dobotaru, nu stiu ce profesie are dansul dar stiu ca este divortat, plateste pensie alimentara, are 2 copiii pe care ii creste fosta lui sotie si pensia alimentara este infinit mai mica fata de veniturile sale...

     A fost selectat de USR probabil pentru ca a incercat in mod activ sa gaseasca arhiva filmarilor facute de tatal sau in Dec. 1989. Inca un amanunt interesant este ca este din CLUJ si banui ca este sub directa privire a tovarasului DANCU

     A plecat din USR cand Barna a anuntat ca USR-ul o vireaza spre centru-dreapta.

     Proiectele propuse de el, de natura socialista, sunt absolut imaginare. Plange pe umarul celor exploatati - tema stangii - dar nu vede ca de unde nu este nici Dzeu nu cere.

     Este cazul tipic al tanarul ratacit, dar imburghezit chiar fara sa vada el insusi asta...

     Lipsa de cunostiinte financiare, lipsa dialogului sau refuzul de a incerca sa asculte si sa inteleaga este ingrijoratoare.

     Dohotarul este exemplul ilustrativ al tanarului anti-sistem, care refuza sa vada realitatea si nu vrea sa incerce sa gaseasca solutii altele decat statul sa ne dea...

     #ciumarosie marseaza pe astfel de oameni si, ca si Dohotaru, in sfanta lor naivitate ei devin sclavii propriilor lor idei utopice.

     Imi vine in minte filmul in care 3 tineri fura dintr-o banca ca lupta anti-sistem si ulterior isi revizuiesc destinul cu exceptia uneia care ajunge in Cuba si ajunge sa se implice in contra-banda si tranzactii ilegale in USA,
  • +7 (13 voturi)    
   rahatii (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:45)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   se atrag stai linistit. dupa miros!
   • -1 (5 voturi)    
    ?!? (Vineri, 2 octombrie 2020, 22:12)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

    Adica a fost atras de usr sau usr de el, cand l-au pus pe liste?
    • -1 (1 vot)    
     usr-ul a facut o greseala (Duminică, 4 octombrie 2020, 11:56)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     in 2016 spunand cu gura larga ca ei nu sunt un partid doctrinar... AM ras de m-am snopit - daca tu ca si partid inca nu ti-ai definit doctrina inseamna ca practic esti o adunatura....

     Adunatura s-a frant brusc cand partidul, nu stiu cum, a decis sa vireze spre centru-dreapta... Barna clar nu o face din convingere, inca incearca sa se defineasca pe el si la fel si partidul. Inca sunt in etapa vorbe multe dar putini pasi concreti pe alee
     • +1 (1 vot)    
      eh (Duminică, 4 octombrie 2020, 16:52)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      De parca acum s-au definit :)))

      Ideea era alta, TOTI erau garantat altceva/altfel/curati. Bineinteles ca este imposibil, insa ar fi fost fair sa spuna sau sa-si asume de la inceput, nu sa se dea fecioara maria
  • +1 (7 voturi)    
   hehe (Vineri, 2 octombrie 2020, 18:38)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Va stai in gat oamenii care nu fura?
   Fff bine, sa va sufocati.
   Oricum #NUscapati!
  • -1 (1 vot)    
   a gasit o bresa acolo si Barna sa raspunda (Duminică, 4 octombrie 2020, 11:10)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Pentru omul care este acolo...
 • +13 (23 voturi)    
  bolă (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:11)

  nahir [utilizator]

  lungă, moarte sigură.
  Vor pierde mai abitir, în martie.
  Deja pesedacii în Parlament nu mai au legitimitate.
 • +7 (15 voturi)    
  Take care (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:13)

  degrize [utilizator]

  ... take care, take care.... take PE care
  adica:
  ...precum și măsurile economice PE care vor fi nevoiți să le ia în următoare perioadă se vor reflecta negativ...
 • +10 (14 voturi)    
  interlopii PSDUDMRALDE vor sa mai stea la ciolan (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:48)

  hopsinoi [utilizator]

  vrem 300 de palamentari si senatori in total;
  vrem incetarea furtului national Pensii Speciale, trebuie desfintate.
 • +6 (8 voturi)    
  Cand nu stii sa citesti un text (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:52)

  adi_69 [utilizator]

  Nu se amana nimic. deoarece nici nu se poate, decat in situatii foarte specifice, in care se prelungeste mandatul de drept, nu e nevoie de lege.
  Legea in discutie stabileste data alegerilor, exact in confoem cu art. 63/2 din Constitutie:

  "Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului."

  Ca aceasta data avantaljeaza PSD este clar ca lumina zilei, dara asta e alta discutie.
 • +6 (10 voturi)    
  E foarte posibil... (Vineri, 2 octombrie 2020, 16:59)

  Amariei [utilizator]

  Ca pana in martie multe potlogarii made by Gabitza Jerusalema Firea & co. sa iasa la suprafata. Si atunci sa vezi ce vot isi iau. Pe dupa ceafa. Unde dai si unde crapa...
 • +8 (12 voturi)    
  mda (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:05)

  SoulSearcher [utilizator]

  daca se amana pana la anu`, ne trezim cu un alt proiect de lege prin care sa se anuleze alegerile de tot....

  si sa se prelungeasca automat mandatele parlamentarilor actuali cu inca 4 ani

  motive ? sunt destule:

  - pandemia covid19
  - facem economie la buget (ca deh nu mai facem alte alegeri)
  - tre sa iasa si dragnea din puscarie ca sa poata candida din nou
  - anul 2020 oricum a fost an cu ghinion :DDDD
 • +7 (13 voturi)    
  Garantati voi,loazelor,ca in martie nu va fi covid (Vineri, 2 octombrie 2020, 17:10)

  Rebecka [utilizator]

  Dar daca in martie va fi toiul pandemiei,ce faceti?Amanati pana cand?Constitutia este clara si este valabila si pentru voi!Alegerile parlamentare TREBUIE sa aiba loc cel tarziu in decembrie!PUNCT!Aaaaa,parca voi,prim gura Ciolacului sustineati ca nu exista covid,ca portul mastii este o constrangere a libertatilor samd....Dar hotarati-va,neispravitilor:cand ati spus adevarul?E sau nu e covid?E numai cand va convine,nu e cand faultati guvernul?Pai daca va pune dracul sa votati in parlament pentru amanarea alegerilor parlamentare,apoi zau ca nu va vad bine!Va scoatem noi cu fanfara din viata politica a tarii!Fiti SIGURI de asta!Atata va zic:NU INTINDETI COARDA !E deja intinsa pana la maximum!
 • +9 (15 voturi)    
  ... (Vineri, 2 octombrie 2020, 18:17)

  mihai_mi [utilizator]

  Cand s-a cerut purtarea mastii au iesit psdistii sa reclame ca li se incalca drepturile democratice. Acum nu au nicio problema sa se joace de-a amanarea alegerilor, alegeri care sunt BAZA democratiei. Psdisti... ipocriti ca intotdeauna!!!
 • +4 (8 voturi)    
  Doar o lupta politica (Vineri, 2 octombrie 2020, 18:29)

  adrian_83 [utilizator]

  O lupta politica in care pensiile si alocatiile vor juca un rol esential.

  PSD are sanse minime sa ajunga la guvernare, chiar daca alegerile s-ar organiza in Martie. Pana in Martie insa pot trece pensiile si alocatiile fara a fi nevoiti sa se ocupe si de plata lor.

  Mare greseala a PNL a fost ca au vrut neaparat la guvernare chiar daca nu aveau majoritate in Parlament. Daca ar fi lasat PSD-ul sa isi termine mandatul acum probabil ca ar fi ajuns la 15% nu ar fi marit nici ei pensiile si alocatiile si lumea i-ar fi considerat responsabili pentru toate problemele COVID.

  Daca ar mai fi avut rabdare acum PNL-ul cred ca era la 50% si PSD-ul ar fi fost distrus. Acum insa s-ar putea sa ia procente apropiate.
  • +1 (7 voturi)    
   Si cati romani ar fi murit sub PSD? (Vineri, 2 octombrie 2020, 22:51)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui adrian_83

   Si cate miliarde in plus ar fi furat PSD?

   Gandirea asta cu trasul tepelor politice trebuie sa inceteze, controlul trebuie preluat de la PSD si cat mai repede, ca sa mai ramana ceva din tara sa merite reconstruit.
   • 0 (6 voturi)    
    Prostii (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 3:55)

    adrian_83 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Nu sunt de acord cu ceea ce spui. Sunt doar niste lozinci obosite.

    Cat a furat PNL-ul cu COVID-ul asta cred ca nu a furat PSD-ul in 4 ani. De ce crezi ca sunt asa de disperati sa stea la putere chiar si fara o sustinere parlamentara reala?

    PNL dupa cum vedem foloseste aceleasi metode ca si PSD-ul. De fapt PNL-ul racoleaza fara jena PSD-isti. Sunt partide care folosesc exact aceleasi metode ordinare. Cu PNL nu e nicio sansa de reconstructie. Mie mi-e teama ca e chiar mai rau decat cu PSD.

    Daca PNL-ul nu ar fi luat puterea poate ca PSD-ul si celelalte partide ( cu care PSD-istii nu sunt neaparat in relatii bune) ar fi amandat marirea pensiilor si alocatiilor. Desi nu sunt sigur de asta pentru ca cel mai probabil PNL-ul din opozitie ar fi fortat si el marirea pensiilor si alocatiilor si cum PSD nu are majoritatea in Parlament aceste masuri poate ca tot ar fi trecut.

    Cu USR poate ca mai e ceva speranta dar cu PNL nici una. PNL e de fapt PSD2.

    Cert e ca fortarea intrarii la putere a PNL a scazut procentele acestui partid de la peste 45% la sub 35%. Si mai e loc de scadere.
 • +2 (6 voturi)    
  Banui ca (Vineri, 2 octombrie 2020, 19:15)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  varianta in care cei care le-au luat caimacul la alegerile locale ar putea sa performeze pe o perioada mai lunga si votantii sa zica "OK, tot cu astia din septembrie votam si acum" nu au luat-o in calcul.
  • 0 (0 voturi)    
   #ciumarosie (Duminică, 4 octombrie 2020, 12:11)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

   Nu mai are alta solutie ...

   SUnt pe avarie cu luminile rosii intermitente si cer amanarea alegerilor parlamentare si lozinca spusa de unul decedat politic Puie Monta este inca vie: "Scapa cine poate!"

   pesedeaua nu prea mai are cum sa scape dar incearca sa isi omoare tara...

   Asta ar merita sa fie spus CLAR!

   prin fortarea legii trage tare in economie/buget!

   banul te ajuta in viata dar nu iti dau directia!
   fara bani nu ai alta solutie decat sa te apuci de munca, oricare ar fi aceea si uneori este in afara legii!

   PS
   CCR cat te iubesc ca ca tine nu gasesc!
   Presu urmareste cu mare atentie si oarecum ingrijorat...Am bagat de seama...
 • -1 (7 voturi)    
  ticalosi (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 7:59)

  mongolul [utilizator]

  Parlamentul asta e oricum nelegal, caci nu s-a pus in practica referendumul validat de CCR. (Maxim 300 alesi, intr-o singura Camera.) Daca vor vota prelungirea mandatului, se dovedeste ca SUNTEM IN FATA UNEI FORTE DICTATORIALE. Cu sprijinul CCR. Sub mantia "legalitatii" formale.
 • -1 (7 voturi)    
  Constitutia Romaniei: (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 8:11)

  mongolul [utilizator]

  Art.63 (durata mandatului)
  (1) "...... sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeste de drept in stare de mobilizare, razboi,de asediu sau de urgenta, pina la incetarea acestora."
  (4) "Mandatul Camerelor se prelungeste pina la intrunirea legala a noului Parlament. In aceasta perioada nu poate fi revizuita Costitutia sau adoptate, modificate sau abrogate legi organice."

  Daca vor face prostia sa prelungeasca mandatul, nu vor putea vota nimic; cu alte cuvinte, Guvernul poate sa dea orice OUG vrea.
  Daca-i maninca...... poate ca e bine sa voteze aminarea alegerilor.

  Exista o intrebare. Cum de motiunea nu a trecut, iar prelungirea mandatului va trece?
  • 0 (6 voturi)    
   NU vor putea vota nimic (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 9:15)

   Bradisor [utilizator] i-a raspuns lui mongolul

   dar vor lua salarii si diurne grase. Trebuie sa plece pana la Craciun ,au facut detule pagube si pana acum..
  • +1 (1 vot)    
   Cum nu vor putea vota nimic? (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 12:38)

   adrian_83 [utilizator] i-a raspuns lui mongolul

   La alin. (4) nu scrie ca nu por vota nimic. Nu pot modifica Constitutia si nu pot modiifica, abroga si adopta legi organice.

   Majoritatea legilor insa nu sunt nici legi organice si nici constitutionale. Deci pot inca modifica cele mai multe legi de interes.

   Daca guvernul adopta ordonante de urgenta care nu modifica legi organice atunci in mod sigur pot respinge aceste ordonante sau le pot adopta cu modificari.

   Nu e cert ce se intampla cu ordonantele de urgenta care modifica legi organice.

   Oricum ca aceasta masura sa fie eficienta ea ar trebui insotita si de o motiune de cenzura pentru a fi siguri ca Guvernul nu mai legifereaza prin ordonante in aceste 3 luni.
  • 0 (0 voturi)    
   PNL-ul joaca si el (Duminică, 4 octombrie 2020, 12:17)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui mongolul

   La ofsaid -

   Atunci a fost perioada in care a racolat tot felul de nenici pe care i-a spalat, parfumat si sustinut in functie

   Acum ca sezonul pare inchis la pre-spalare si uscare rapida nu mai merg miscarile anterioare...Zic ca este mai bine asa cu toate riscurile aferente.
 • 0 (2 voturi)    
  La pastele cailor. (Sâmbătă, 3 octombrie 2020, 20:08)

  Sati [utilizator]

  Dictatura infractorilor parlamentari.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by