Ioana Maria Petrescu, vicepreședinte al PRO România și fost ministru de Finanțe, a anunțat pe pagina de Facebook că pleacă din partidul lui Victor Ponta, transmițându-le colegilor că speră să îi convingă pe liderii partidului să ”refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea si târguielile de culise”.

Ministrul Finantelor si premierul la CotroceniFoto: Facebook/ Alaturi de presedintele nostru

”Liderii de partid trebuie să genereze proiecte şi nu să manevreze pârghii obscure, invizibile publicului larg”, a subliniat Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Petrescu, care a fost ministru de Finanțe în Cabinetul Ponta, a fost în mijlocul atenției și în legătură cu MTO, în timpul consultărilor din 2014, cu privire la reducerea CAS. Atunci, împreună cu Victor Ponta, a mers la Palatul Cotroceni, la discuții cu președintele Băsescu.

La afirmația președintelui Băsescu potrivit căreia România mai are de acoperit și MTO (Medium Term Objective), Ponta a părut încurcat, după care a răspuns că ”o să lucrăm la toate”.

Ministrul Finanțelor a susținut ca nu a abordat discuția MTO întrucât sunt întrebări la care nu putea răspunde ”în cinci minute, pe picior", la Cotroceni.

Citește și:

UPDATE VIDEO Palatul Cotroceni a facut publica inregistrarea discutiei dintre Traian Basescu si Victor Ponta pe tema reducerii CAS: Daca as vrea sa imi bat joc de tara asta as promulga legea fara sa mai intreb nimic