Conducerea PSD s-a întâlnit joi cu primarii de sector ai partidului pentru a decide strategia pentru următoarea perioadă privind scandalul posibilei fraudări a alegerilor din Capitală. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că, în urma discuțiilor interne, conducerea partidului nu susține dorința Gabrielei Firea de a solicita anularea alegerilor pe București.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avocații și juriștii consultați de conducerea partidului spun că nu există temei pentru anularea alegerilor. Riscăm să ne umplem de ridicol. Marcel Ciolacu și echipa de conducere nu vor să lege de numele partidului un astfel de demers. În schimb i s-a transmis Gabrielei Firea ca are libertatea să facă ce crede de cuviință", au explicat sursele citate.

Conducerea PSD susține în continuare cererea de renumărare la Biroul Electoral Sector 1 și plângerea la Parchetul General, în legătură cu situația de la Biroul Electoral Sector 1.

Potrivit surselor citate, Gabriela Firea a făcut presiuni în interiorul PSD și le-a cerut colegilor să o susțină în demersul privind solicitarea de anulare a întregului scrutin din București.

De altfel, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a evitat să dea un răspuns tranșant în ceea ce privește susținerea demersului Gabrielei Firea de a cere anularea alegerilor pe București.

"În momentul în care am văzut acele imagini în plus de ce aveam e normal că acele suspiciuni să fie mai mari și în ceea ce priveste votul pentru Primăria Generală, dna Firea împreună cu avocații se vor consulta și vor anunța decizia pe care o vor lua împreună(...) Noi am avut discuții la nivel politic, urmând ca echipa formată din dna Firea și avocați să ia o decizie", a fost răspunsul lui Grindeanu.

La finalul ședinței cu liderii PSD, Gabriela Firea a declarat că PNL "a gândit un plan diabolic" pentru fraudarea voturilor și că exit-poll-ul Curs-Avangarde "a bătut toate recordurile negative pe plan mondial" şi "va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”.