Liderii PSD s-au reunit, joi, la sediul partidului din Kiseleff, pentru a discuta despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că va discuta cu avocații partidului înainte de a lua o decizie. Întâlnirea are loc în contextul în care Ciolacu și Firea au cerut anularea și repetarea alegerilor în București după ce Antena 3 a publicat imagini cu presupuse fraude electorale.

Ciolacu, Firea, Vasilescu - PSDFoto: Hotnews

Înaintea ședinței, social democrații au anunțat că PSD va depune plângere penală la Parchetul General privind suspiciunile de fraudă la alegerile din Sectorul 1.

”E curios, unde a pierdut PNL se acceptă renumărarea voturilor, unde a pierdut PSD nu. Văd că nu au dat azi-noapte ordonanță de urgență pentru desființarea instanțelor. (...) Vom face plângere la Parchetul General”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu.

La rândul său, președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu susține că nu era normală prezența membrilor USR în sala în care erau depozitați sacii cu voturile iar că situaţia de la Biroului electoral Sector 1 trebuie să ajungă în justiţie.

"Până la urmă, cred că în justiţie se va ajunge cu această problemă. Este regretabil că se întâmplă în România secolului 21. Este ruşinos pentru România. Vă spun sincer că mă gândesc la ce cred cei din Europa despre noi când văd asemenea lucruri, mi se pare ceva ieşit din comun şi absolut halucinant. (...) Cred că nu este normal ca, după ce s-au închis urnele, camerele cu buletinele de vot, să vedem pe filmări că acolo caută cineva prin saci, pleacă cu saci, se întoarce cu saci. Nu cred că aşa ceva e legal. Am participat şi eu de-a lungul timpului la procesul electoral, ştiu că, după ce se fac procesele verbele, după ce toată lumea iese din acest proces, nu mai are nimeni dreptul să desigileze decât cu o hotărâre a Biroului electoral sau cu hotărârea judecătorului", a afirmat Dâncu, la sediul PSD.

Reamintim că Antena 3 a difuzat miercuri imagini în care mai multe persoane ar umbla, în prezența jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripție Electorală a Sectorului 1. Gabriela Firea și Marcel Ciolacu cer repetarea alegerilor, acuzând fraudă.