Andrei Caramitru, una dintre vocile vizibile pe rețelele sociale din zona USR, califică scorul obținut de USR-PLUS la alegerile locale „o catastrofă de proporții epice” și cere plecarea lui Dan Barna și a lui Dacian Cioloș din fruntea Alianței.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Scorul politic la nivel Național (ăla care contează pentru parlamentare) e sub 9%. Un piculeț doar peste Ponta. PMP a câștigat mai mulți primari în țară. Un dezastru de proporții epice care NU poate fi justificat. Nu poți cădea de la 22 la sută la 9 și să explici cu tot felul de artificii”, a scris Andrei Caramitru, pe contul său de Facebook.

În opinia sa, rezultatele bune obținute la nivelul unor orașe importante „NU au fost meritul conducerii centrale”.

„Din contra. Dacă Nicușor și Orban nu făceau deal și puneau presiune pe USRPLUS sa colaboreze - Firea și toți primarii de sectoare erau azi de la PSD. Bacău a fost castigat cu susținerea PNL (pentru ca Viziteu e smart și și-a făcut strategia singur). În Alba Iulia a câștigat fostul viceprimar PNL transferat la USR (o mișcare deșteaptă, singura din păcate). Voturile spectaculoase (Brașov, Timișoara) au venit de la oameni care NU sunt apropiați de Barna/Ciolos. La fel voturile bune din Constanța sau Iași. Elena Lascău a câștigat Câmpulung de capul ei, fiind grozavă și super cunoscută.”, argumentează el.

O altă întrebare este, potrivit postării citate, de ce este nevoie de PLUS, formațiunea lui Dacian Cioloș, cel care „nu a candidat singur niciodată la nimic”: „După ce adaugi PLUS (care habar nu am ce voturi aduce, ca nu a adus absolut nimic in alegerile astea, zero câștiguri)” pentru a ajunge „la același scor national pe care l-a scos Nicușor in 2016 practic singur și fără structuri locale?”.

Ce soluții propune fostul consilier al lui Dan Barna:

  • Trebuie schimbată conducerea ACUM. Aveți niște super-star-uri validate acum prin vot (nu ca Barna care a pierdut rușinos și Cioloș care nu a candidat singur niciodată la nimic). Fritz. Coliban. Viziteu. Elena Lasconi de la Câmpulung, Clotilde, Radu de la Sector 2). Plus Stelian Ion, Zainea, Cosette (care au pierdut dar au avut super scoruri de fapt). Vlad Voiculescu. Super echipă. De ce e nevoie exact de Barna? Sau de Cioloș? Sincer vorbind. Nu are sens.
  • Dacă Nicușor Dan se înscrie in PNL e sfârșitul USRPLUS. (...) Eu i-aș oferi - oricând dacă vrea sa se înscrie intr-un partid - președinția USRPLUS. E al doilea cel mai votat om din Romania după Președinte.
  • Terminați cu atacurile la PNL. NU funcționează electoral. Merge doar in Brașov și Timișoara (unde PNL avea oameni super erodați și electoratul nu e deloc tipic pentru Romania). Trebuie sa dați mesajul ca veți colabora decent in viitorul guvern, sa explicați ca fără voi PNL nu va avea forța sa facă reformele. (...) Când atacați PNL - pierdeți voturi la greu.
  • Atrageți naibii oameni buni și CUNOSCUȚI, cu carismă. Nu mai puneți candidați no name ca nu ii votează lumea.
  • Terminați cu limbaje și abordări elitiste. Ca nu luați niciodată peste 9% așa. Romania e o țara complicata și mare, unde imensa majoritate (vreo 85%) NU au studii universitare. Hipsterii cool dacă sunt 2% și nici măcar nu au viza de flotant dacă nu v-ați prins deja.

„Eu cred de fapt ca singura speranță e în noii primari care acum nu mai depind de Cioloș și Barna și care pot prelua rapid partidul. Altfel se duce totul dracului. Sa nu Spuneți ca nu v-am spus”, a concluzionat el.