Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că i se pare "comic" ca Gabriela Firea să vorbească despre fraude în Bucureşti, subliniind că, în contextul în care există o diferenţă mare în privinţa numărului de voturi, nu se pune problema renumărării acestora. Gabriela Firea invoca marți seară renumărarea voturilor pentru Primăria Generală și pentru primăriile de sector, susținând că au fost găsite mai multe neconcordanțe ce duc la ideea că ar fi fost furate voturi și că va prezenta "probele” miercuri, conducerii PSD și avocatului.

Nicusor Dan si Gabriela FireaFoto: Colaj foto

"Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele sporturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea", a spus Nicuşor Dan, miercuri, la sediul PNL, unde a fost invitat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

În opinia sa, este clar că în sectoarele 1 şi 5 au fost nereguli care trebuie investigate, însă pentru primar general "diferenţa e aşa de mare încât nu se pune problema" renumărării voturilor.

"După cum ştiţi, la Sectorul 1, din zece secţii de votare, din aproximativ 160, rezultatele au venit extrem de târziu şi atunci mi se pare normal să existe o implicare din partea celor care sunt interesaţi de un rezultat corect. Lucrul cel mai important este că, per ansamblu, pe organizarea acestor alegeri rămân semne de întrebare. (...) Las părţile să se pronunţe fiecare, fără să intru eu în discuţie", a adăugat Dan, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea privind o campanie de "demolare" la adresa ei, el a răspuns: "A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă aduc aminte că acum câteva zile mai multe televiziuni, ca să încheiem subiectul acesta, titrau că eu sunt în interiorul DNA şi tot felul de alte ştiri false, deci haideţi să nu mai vorbim de campanii murdare".

Gabriela Firea a anunțat marți seară la Antena 3 că va cere renumărarea voturilor pentru Primăria Generală, dar și pentru primăriile de sector, după ce, spune ea, au fost găsite mai multe neconcordanțe ce duc la ideea că ar fi fost furate voturi.

"Niciodată, dar absolut niciodată, nici în România, nici în Europa, nici în lume, nu a fost o diferență atât de mare între rezultatul unui exit-poll și rezultatul BEC. Practic între cele 10 puncte date ca și diferență între mine și domnul Nicușor Dan în seara exit-poll, fiind de fapt o fotografie a orei 19.00, nu noi, ci BEC arată, prin numărarea oficială a voturilor, că ar fi vorba despre o diferență de doar 4 puncte care s-ar putea ca nici aceasta să nu fie reală. În urma acestor informații mi se pare normal să facem aceste verificări”, a susținut Gabriela Firea.