Elena Basescu este noul secretar general al organizatiei de tineret a Partidului Democrat-Liberal. Fiica cea mica a presedintelui a obtinut 377 de voturi pentru si doar 6 impotriva. In schimb, cei doi contracandidati ai Elenei Basescu au obtinut, impreuna, doar 6 voturi - Catalin Cosmin Petrut a obtinut 4 voturi pentru si 379 impotriva, iar Bogdan Boza, doar 2 voturi pentru si 381 impotriva.

Potrivit Antena 3, alegerile de astazi nu au fost ferite de controverse. Cel care era considerat principalul contracandidat al Elenei Basescu, Bogdan Boza, declarase, in repetate randuri, ca sefii partidului ar fi facut presiuni asupra sa, pentru a renunta la candidatura, in favoarea fiicei presedintelui Traian Basescu.

De altfel, in timpul discursului lui Bogdan Boza din aceasta dimineata, colegii de partid au ridicat cartonase rosii, in semn de protest fata de declaratiile acestuia privind presiunile care s-ar fi facut pentru alegerea Elenei Basescu in functia de secretar general.

Tineretul democrat-liberal si-a ales, ieri, si presedintele - europarlamentarul Monica Iacob Ritzi. Ea a fost aleasa cu unanimitate de voturi, fiind, de altfel, singurul candidat la aceasta functie. In conditiile in care Monica Iacob Ritzi este europarlamentar, este de asteptat ca Elena Basescu, cea care a fost aleasa, secretar general, sa conduca cu adevarat organizatia de tineret a PD-L.

La reuniunea de ieri au fost prezenti si seniori ai partidului, care i-au incurajat pe colegii mai tineri in perspectiva alegerilor de anul acesta. Intr-o reala atmosfera de campanie electorala, liderii PD-L nu au ratat ocazia sa isi critice adversarii politici. Potrivit Radio Romania Actualitati, liderul PL-L, Emil Boc, a afirmat ca reintoarcerea lui Adrian Nastase la conducerea PSD lasa tineretul social-democrat fara perspective.