USR-PLUS a cerut Biroului Electoral de Circumscripție și Biroului Electoral Central pentru Sectorul 5 renumărarea voturilor în mai multe secții unde voturile ar fi fost fraudate. Rezultatele alegerilor de duminică îl dau câștigător pentru funcția de primar al Sectorului 5 pe fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanţă la opt ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ana Ciceală anunță că astăzi vor fi sesizate și organele de anchetă privind fraudarea alegerilor în mai multe secții de votare din Sectorul 5.

  • "Fraudă! Asta au făcut in primărie, asta au făcut în alegeri, asta vor să facă în viitor. Îi oprim. USR PLUS a cerut renumărarea voturilor Biroului Electoral de Circumscripție și Biroului Electoral Central pentru Sectorul 5 în secțiile cu probleme.
  • Astăzi vom sesiza și organele de anchetă penală pentru ca persoanele care au furat voturile cetățenilor să răspundă pentru aceste infracțiuni", a scris pe Facebook Ciceală, care atașează solicitarea de renumărare a voturilor, indicând șase secții de votare în care ar fi avut loc nereguli.

Una dintre surprizele uriașe ale acestui scrutin este alegerea lui Piedone în funcția de primar al sectorului 5, el candidând din partea formațiunii fondate de Dan Voiculescu - Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și surclasându-l pe Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone - condamnat în prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv și plecat din funcție după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă în urma tragediei din clubul Colectiv - a comentat pe Facebook victoria sa la alegerile locale în urma cărora a fost ales primar al sectorului 5, susținând că "judecata poporului a decis".