Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS, filiala Dolj, doresc să formeze majoritatea în Consiliul Local Craiova împreună cu PNL, iar cele două formaţiuni să aibă câte un viceprimar.

Lia Olguta VasilescuFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

"Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL şi am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianţă împreună cu PNL. Alianţa USR-PLUS îşi propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu", a declarat, marţi, preşedintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică.

La rândul său, preşedintele USR Dolj, deputatul Adrian Prisnel, a afirmat că faptul că USR-PLUS va avea majoritate în CL Craiova, cu PNL, este o victorie, dar aceasta este sub aşteptările lor.

"Cred că ar trebui să fim un pic temperaţi, pentru că este, cumva, o victorie sub aşteptări şi semnalul pe care l-am primit de la alegători trebuie să ne facă să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta şi nu la cel care ne aşteptam", a spus Prisnel.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Craiova, Lucian Săuleanu, care a obţinut 12,8%, clasându-se pe locul al patrulea, a afirmat că în patru ani în CL Craiova, reprezentanţii alianţei vor avea timp "să construiască".

"Cred că aceste alegeri locale au fost pentru echipa USR-PLUS un câştig. Să vedem partea plină a paharului, că avem cinci consilieri în CL şi că vom reuşi, împreună cu cei de la PNL, să avem majoritatea. Să nu uităm că timp de patru ani, PSD a avut majoritatea în CL, cu 19 consilieri. Numărul de voturi şi faţă de mine şi faţă de USR s-a dublat faţă de acum patru ani", a spus Săuleanu.

După alegerile de duminică, din cele 27 de mandate de consilieri locali în CL Craiova, PSD a obţinut 10 mandate, PNL - 9 mandate, Alianţa USR-PLUS - 5 mandate şi PER - 3 mandate.