Partidul Național Liberal a câștigat alegerile pentru primar din două comune (Sibiu și Vrancea) la o diferență de un singur vot, opțiunile electorale fiind numărate de mai multe ori pentru a se confirma că nu există nicio greșeală.

Alegeri locale 2020Foto: Agerpres

Una dintre localitățile în care s-a întâmplat acest lucru este Cârța, potrivit Ora de Sibiu.

Lupta dintre Cristian Magheru (PSD) și Daniel Cândulețiu (PNL) s-a tranșat, la limită, în favoarea celui din urmă, voturile fiind numărate de șase ori. Liberalii au câștigat 43 de primării în județul Sibiu.

De asemenea, primăria comunei Moviliţa din Vrancea a fost câştigată de liberali la un singur vot diferenţă, potrivit rezultatelor provizorii.

Astfel, primarul în funcţie, Corneliu Cristian, candidat din partea PNL Vrancea, şi-a adjudecat un nou mandat cu 480 de voturi, în timp ce contracandidatul său, independentul Costel Seciu, a reuşit să strângă 479 de voturi din cele 1.346 de voturi valabil exprimate.

Liberalul Corneliu Cristian este primar al comunei Moviliţa din anul 2004, în timp ce contracandidatul său, care a candidat ca independent, este secretarul comunei.

La Moviliţa, o comună cu 3.130 de alegători cu drept de vot, s-au prezentat la urne 1.438 de votanţi, înregistrându-se o prezenţă de 45,94%.