​​Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, reia atacurile la UDMR, la nici 24 de ore după alegerile locale, susținând că liberalii nu vor formațiunea lui Kelemen Hunor la guvernare.

Rares BogdanFoto: Hotnews

„Atunci când Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție și va înțelege... Ceea ce trebuie să învețe dânsul și cei care vor să facă alianță este că România este stat unitar, național și indivizibil”, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție la Antena 3.

Pe 10 septembrie, premierul Ludovic Orban a declarat, la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, că după alegerile parlamentare, PNL îşi doreşte ca parteneri de guvernare PMP şi UDMR.

"Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri", a spus premierul.