PSD afirmă că a câștigat, în urma alegerilor de duminică, cele mai multe Consilii Județene și cei mai mulți primari în țară, iar președintele Klaus Iohannis „a ieșit la televizor să justifice eșecul major al partidului său la locale”. „Mult succes, domnule Iohannis, în lupta cu USR! PSD va merge pe drumul său”, au transmis social-democrații, luni, într-o postare pe Facebook.

Conducerea PSDFoto: PSD

„Șeful PNL, Klaus Iohannis, a ieșit la televizor să justifice eșecul major al partidului său la locale. Ce calcule a făcut însă profesorul Iohannis??! PSD a câștigat cele mai multe Consilii Județene – 20, cei mai mulți primari – aproape 1.500, iar pe vot politic PSD a înregistrat un scor de peste 30%”, se afirmă în mesajul postat, luni seara, pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

Social-democrații mai spun că „PNL a ieșit pe locul trei în Capitală cu un scor rușinos, iar în țară ”aliații” de la USR le-au suflat de sub nas primăriile importante!”

„Mult succes, domnule Iohannis, în lupta cu USR! PSD va merge pe drumul său și va continua să propună proiecte și soluții pentru oameni. Pentru că doar oamenii contează, domnule Iohannis!”, au mai transmis social-democrații.

**********

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni, într-o declarație de presă, că votul la alegerile locale a conturat o nouă realitate politică, în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate din istoria sa.

Și liberalii și-au revendicat victoria în alegerile locale. „PNL este primul partid din România, PNL are un scor de peste 34%, un procent istoric pentru partidul nostru. (...) Avem peste 1300 de primari, o cifră istorică”, a declarat luni secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, precizând că acestea sunt date parțiale din numărătoarea paralelă a partidului.

Citește și: