PNL este mare învingător al alegerilor pentru Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, reuşind cel mai mare procent, de peste 50% atât pentru funcţia de preşedinte al Consiliului, cât şi la numărul de consilieri judeţeni, potrivit rezultatelor parţiale comunicate de către Biroul Electoral Judeţean (BEJ), transmite Agerpres.

Alegeri locale 2020Foto: Agerpres

Astfel, preşedintele CJ, liberala Daniela Cîmpean a câştigat cel de-al doilea mandat, cu un scor de 51,52%, după centralizarea voturilor din 53 din cele 64 de circumscripţii electorale din judeţ.

Pe locul doi se situează fostul ministru al Turismului, liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, cu 22,32%, urmaţi pe locul trei de fostul prefect Adela Muntean (PMP), cu 8,18%.

Copreşedintele USR PLUS, Adrian Echert a obţinut 5,40%, iar candidatul FDGR, Gabriel Tischer, 3,64%.

PNL va avea cei mai mulţi consilieri judeţeni, după ce a obţinut cel mai bun scor, de 53,54%, urmat de PSD cu 19,06%, PMP cu 5,87%, USR PLUS cu 5,04% şi FDGR 5,02%.

Formaţiunea care înregistrează cea mai mare scădere la Consiliul Judeţean Sibiu, după rezultatele parţiale BEJ, este FDGR, care în mandatul actual a avut şi un vicepreşedinte al CJ.

În schimb, municipiul reședință de județ a fost câștigat de Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România) - 43,16%, care s-a impus în fața lui Adrian Bibu (PNL) - 30,59% și Raul Apostoiu (USR-PLUS), 9,66%.