Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a vorbit cu Gabriela Firea, care a pierdut alegerile în Capitală, deși au trecut mai bine de 17 ore de la anunțarea primelor rezultate exit-poll care l-au dat câștigător pe Nicușor Dan. "Nu am vorbit cu Gabriela Firea, o să am o discuție după această conferință de presă", a spus Ciolacu, luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că Gabriela Firea "a avut tăria să lupte singură împotriva dreptei unite", iar pentru asta o felicită.

Întrebat de jurnaliști în conferința de presă dacă a vorbit cu Gabriela Firea, Ciolacu a răspuns: "Nu am vorbit cu Gabriela Firea, o să am o discuție după această conferință de presă".

Liderul PSD a mai susținut că și-ar dori ca Gabriela Firea "să rămână în linia întâi în partid" și să candideze pentru un loc de parlamentar.

Nicușor Dan a obţinut 42,77% din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce primarul în funcţie Gabriela Firea are un scor de 37,95%, indică datele provizorii după numărarea a aproximativ 94% dintre voturi, potrivit centralizărilor făcute de Biroul Electoral Central.

Duminică seară, după anunțarea înfrângerii Gabrielei Firea, liderii PSD au susținut o conferință de presă în sediul din Kiseleff, în timp ce Firea a susținut declarații în sediul PSD din Băneasa, singură, intervenția fiind transmisă pe pagina sa de Facebook.

"Cu puțin timp în urmă s-au închis secțiile de vot, începe numărătoarea. Dimineaţă vom şti exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puţin aşa s-a întâmplat în Bucureşti acum 4 ani. (...) Prin urmare, orice cifră care se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit-poll-uri, nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre rezultate ale unor sondaje de opinie. Bineînţeles, le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", a susținut Gabriela Firea.

Ea a acuzat o campanie electorală "urâtă și degradantă făcută de candidatul dreptei aproape unite” și "manipularea” făcută de partidele de dreapta în legătură cu Centura Capitalei, apa caldă sau poluarea: "Manipulări grosiere care vor fi decontate de cei care nu au dorit să discutăm despre București, ci m-au asociat cu 10 august, cu care nu am avut nicio treabă, cu Ion Iliescu, cu Adrian Năstase și cu Liviu Dragnea”.