USR este surprinzătorul câștigător al alegerilor locale. Cum nimeni nu și-l poate însuși drept membru pe Nicușor Dan, USR dă lovitura cu primăria Timișoarei, se bate la primăria Constanței, iar câștigarea primăriei Iașiului de către Cosette Chichirău ar ține de domeniul incredibilului. USR se bate însă și pentru alte primării mari din țară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 1:

Clotilde Armand ( PNL, USR-PLUS) - 47%

Dan Tudorache (PSD) - 37,7%

Rezultate alegeri locale 2020 Bucuresti Sectorul 2:

Radu Mihaiu (USR-PLUS, PNL) - 42%

Dan Cristian Popescu (PSD) - 31%

Neculai Onțanu (sprijit de ADER și PPUSL) - 12,9%

Timișoara

Dominic Fritz

Dominic Fritz

Foto: Facebook

Actualul primar Nicolae Robu (PNL) și-a recunoscut înfrângerea în alegerile pentru Primăria Timișoarei în fața lui Dominic Fritz (USR - PLUS). „Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare”, a declarat Robu, citat de tion.ro. Dominic Fritz și susținătorii săi au sărbătorit victoria în Piața Victoriei, unde s-au adunat sute de oameni: "Revoluția care a început aici nu se va termina pentru că o să avem de construit".

Brașov

Allen Coliban, candidatul USR-PLUS pentru primăria Brașovului, s-ar afla pe primul loc, în fața actualului primar George Scripcaru, potrivit numărătorii paralele efectuate de alianță în 40% din secții.

Allen Coliban

Allen Coliban

Foto: Hotnews

Astfel, după centralizarea a 40,11% din secții, respectiv 73, în 45 ar fi câștigat Coliban, în timp ce Scripcaru s-ar afla pe primul loc în 28, potrivit unui videoclip postat de candidatul USR-PLUS pe Facebook.

Pe voturi, Coliban obținea, potrivit numărătorii paralele a USR-PLUS, 14.268 de voturi iar Scripcaru 12.355.

„Suntem foarte optimiști că vom obține rezultatul pe care ni-l dorim cu toții”, a comentat Coliban.

Constanța

Candidatul USR-PLUS la Primăria Constanţa, Stelian Ion, care a obţinut acelaşi procent de 29%, în urma voturilor exprimate duminică, cu Vergil Chiţac, candidatul PNL, potrivit exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, a declarat că, prin acest rezultat, oraşul "este smuls din mâinile unor mafioţi care l-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani", relatează Agerpres.

Stelian Ion

Stelian Ion

Foto: Facebook

"În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat", a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

Atmosfera

Câmpulung Muscel

Elena Lasconi

Elena Lasconi

Foto: Facebook

Candidatul USR PLUS la funcţia de primar al municipiului Câmpulung Muscel, realizatoarea TV Elena Lasconi, anunţă că a câştigat detaşat alegerile, conform numărătorii paralele, potrivit Agerpres.

Ea a afirmat, duminică seară, că potrivit numărătorii paralele s-a impus în cel puţin 17 dintre cele 19 secţii de votare din municipiu, în multe dintre ele cu peste 50% dintre opţiunile alegătorilor.

"Încă de la început am simţit biroul din Primărie. (...) Am crezut din tot sufletul şi m-am încărcat din energia oamenilor", a declarat Elena Lasconi.