Ludovic Orban a precizat că îi pare rău că unii lideri ai USR-PLUS au tratat PNL ca un adversar în această campanie electorală şi a adăugat că „încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor”. El a mai spus că liberalii au deja un program de guvernare pe care PNL a început să îl pună în practică, iar obiectivul este de a câştiga alegerile parlamentare din 6 decembrie şi de a forma o majoritate după acel scrutin, potrivit News.ro.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

„Îmi pare rău că unii dintre liderii USR-PLUS, şi înainte şi în campania aceasta, au tratat PNL ca pe un adversar, consumând de multe ori mai multă energie în a ataca primarii PNL, decât în a ataca primarii PSD. Îmi pare rău de lucrul acesta. Sper să înţeleagă că pentru a pune bazele unei înţelegeri este nevoie de dialog, de respect reciproc. Ştiţi cum e – încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor”, a declarat Orban, întrebat duminică seara la Digi 24 dacă prin aceste victorii pe care cei de la USR-PLUS le-au avut prin ţară la alegeri locale, ar putea rupe un anumit procent din electoratul PNL.

Premierul a adăugat că PNL vrea să câştige alegerile parlamentare şi să formeze o majoritate, deoarece acest Legislativ „nu mai poate fi lăsat să distrugă România”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, noi avem o viziune clară de dezvoltare a României. Avem deja un program de guvernare pe care îl punem în practică, avem planul de relansare economică bazat pe investiţii şi pe modernizare. Ne vom prezenta la alegerile parlamentare cu obiectivul clar de a câştiga alegerile şi evident vom forma o majoritate după alegerile parlamentare, pentru că avem nevoie ca de aer de alegeri parlamentare. Trebuie ca acest Parlament nu mai poate fi lăsat să distrugă România”, a concluzionat preşedintele PNL.